איך להכין עוגת פירות יבשים | מתכון טבעוני | ללא גלוטן

יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, מלמדת אתכם איך יש להכין עוגת פירות יבשים, בריאה, טבעונית, ללא גלוטן.

הפייקים סביב וירוס קורונה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | חשבתם שוירוס קורונה ויראלי? חכו שתראו את הפייקים שרצים עליו | שירי מימון טענה שמעולם לא ראתה מישהו מצליח עם השיר "סטון קולד". האמנם?

פורום כאן נעים

צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין

רעיון לט"ו בשבט: צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין. ערוץ האוכל YES 28, HOT 38.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

מימונה 2019 מימונה-Mimouna קינוחים

ז’אבן, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם

עידו אברהם, הבלוגר החרוץ והמרשים בהגשתו את גם את המתכון הזה, ערב המימונה, מעלה הז'אבן (ממתק קציפתי המזכיר את החלביצה ואת הנוגט) מן המתוקים המאפיינים את שולחן המימונה המרהיב, הז'אבן על ואל מרכז שולחן המתוקים של ערב המימונה ומסמל בעיקר את התחדשות ואת השנה החדשה.

ז’אבן, הוא כידוע ממתק יוצאי יהדות מרוקו אשר נהוג להכין אותו מיד עם צאת חג הפסח בליל המימונה. הז’אבן, ממתק קציפתי המזכיר את החלביצה ואת הנוגט. האגוזים המפוזרים מסביב קצוות הז’אבן, מסמלים את הברכות לשפע ולברכה סל מעשי ידיכם. ערב המימונה, עולה הז’אבן, על מרכז שולחן המתוקים של ערב המימונה ומסמל בעיקר את התחדשות ואת השנה החדשה. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 מצרכים לז’אבן;

  • כוס סוכר (200 גר’)
  • 3 חלבונים (105 גר’)
  • 1/4 כוס מים
  • חצי כפית מיץ לימון

 *הערות; 

את הסירופ סוכר, יש תחילה לשפוך מדופן הקערה ולאחר מספר שניות של הקצפה יש לשפוך ישירות על הקציפה ולא מדופן הקערה. אחר כך, יש להקציף עד שמתקבל קצף יציב ובוהק.

ז'אבן, מתכון לחג המימונה | של עידו אברהם | צילום: יוטיוב
ז’אבן, מתכון לחג המימונה | של עידו אברהם | צילום: יוטיוב

*אם אתם מעוניינים בז’אבן במרקם של נוגט, יש לשנות את הכמויות ל-קילו סוכר ל-1 וחצי כוסות מים.

בתאבון!

עידו אברהם, הבלוגר החרוץ והמרשים בהגשתו את המתכון הזה ואחרים, מוזמין אתכם להמשיך לשתף אותו בבקשות למתכונים, בשאלות וכמובן בתוצאות שלכם! לרגל חג המימונה, אתם מוזמנים להיכנס ולמצוא מתכונים נוספים והצטרפו לקהילה לכל העדכונים!

▼לקבלת מתכונים חדשים כל שבוע;
https://goo.gl/f5XZQv
▼עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק;
https://goo.gl/ZIWHjI
▼לעדכונים באינסטגרם;
https://goo.gl/sVRLSv




דילוג לתוכן