
שרת המשפטים, ח”כ איילת שקד, החליטה אמש (שני, ד’ בסיון התשע”ז) למנות את מר אוהד עיני לתפקיד השמאי הממשלתי הראשי. מר עיני, הוא בעל רקע עשיר בתחום שמאות המקרקעין. בין היתר, שימש כשמאי העירוני וכ’ממונה על המחלקה להיטלי השבחה’ בעיריית ירושלים, כמנהל אגף בכיר לשמאות ומקרקעין ב’רשות מקרקעי ישראל’ וכמנהל מרחב עסקי ירושלים ברשות. באחרונה היה מר עיני, בעל משרד עצמאי לשמאות מקרקעין וייעוץ בתחום הנדל”ן.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
שרת המשפטים, חברת כנסת איילת שקד, אמרה עם החלטה על המינוי; “אני מברכת את מר אוהד עיני לקראת כניסתו לתפקיד השמאי הממשלתי הראשי, ומאחלת לו הצלחה בתפקידו החדש והמשמעותי”.
“מר גיל בלולו, שימשיך לנהל את מחוז ירושלים והדרום באגף, הרשים גם הוא מאוד, ואין לי כל ספק, כי ימשיך לבלוט במקצועיותו וביכולותיו הניהוליות באופן שיוביל אותו לתפקידים בכירים בשירות הציבורי בהמשך דרכו המקצועית”.
דוברת היחידות המקצועיות במשרד המשפטים הגברת ליפז בן-יצחק, הוסיפה ומסרה לפורטל כאן נעים, כי; החלטתה של שרת המשפטים מגיעה לאחר ש‘וועדת האיתור’ בראשות מנכ”לית משרד המשפטים, עורכת דין אמי פלמור, המליצה לשרה למנות אחד משני מועמדים שהופיעו בפניה – מר אוהד עיני ומר גיל בלולו, המכהן בימים אלה בתפקיד מנהל מחוז ירושלים והדרום באגף שומת מקרקעין במשרד המשפטים.
בהמלצתה של ‘וועדת האיתור לתפקיד השמאי הממשלתי הראשי’, נכתב, כי התרשמה במיוחד מניסיונו המגוון של אוהד עיני, שכיהן בתפקידי שמאות וניהול שונים במגזר הציבורי, אשר הקנו לו מעמד מקצועי לצד ראייה רחבה של מכלול הפעולות הממשלתיות בתחום ניהול הקרקעות.
עוד הוסיפה הוועדה, כי התרשמה מעוצמתו האישית, ומהחזון שהציג ביחס לפעילות אגף שומת מקרקעין. הוועדה המליצה, כאמור, גם על מר גיל בלולו, על רקע ניסיונו והיכרותו עם עבודת אגף שומת מקרקעין וכישוריו המקצועיים הגבוהים.
█ השמאי הממשלתי הראשי – התפקיד
השמאי הממשלתי הראשי (שנקרא בעבר המעריך הממשלתי הראשי) הוא תפקיד בכיר במשרד המשפטים הישראלי. נושא תפקיד זה הוא שמאי מקרקעין והוא העומד בראש אגף שומת מקרקעין. לשומות האגף כמו גם לחוות הדעת האחרות שמופקות בו יש השפעה על הפעילות הכלכלית הנובעת מעסקי מקרקעין ובנייה במדינה.
השמאי הממשלתי מוסמך להעריך את שווי הקרקעות שמשרד ממשלתי מתכוון לרכוש, להחכיר, להפקיע, למכור, להשכיר או לשכור. השמאי הממשלתי הראשי מוסמך בחוקים, בהחלטות ממשלה ובחוזים שונים שהמדינה צד להם להיות הפוסק בענייני שווי של מקרקעין.
- על פי החלטת ממשלה מס’ 4796 מיום 26 בינואר 1999, שירותי שומת מקרקעין עבור משרדי ממשלה יבוצעו על ידי השמאי הממשלתי הראשי או שמאי מטעמו.
- עריכת “שומות מקרקעין” למשרדי הממשלה ויחידות הסמך לצורך רכישה, מכירה, שכירות, פינוי, חליפין, מיסוי וכל מטרה אחרת.
- דיון בהשגות “עיון חוזר” על שומות ממ”י וחברות (מנהל / סגן) בוועדת ההשגות.
- תפעול הנחייה ובקרה של מערך השומות במשרדי הממשלה באמצעות מאגר שמאים פרטיים שנבחרו במכרז.
- גיבוש שיטות כלכליות הקשורות בענף הנדל”ן, קביעת “קווים מנחים”.
- יעוץ למשרדי הממשלה בשאלות כלכליות-נדל”ניות : שימוש במקרקעין, סיוע בחקיקה, חברות בוועדות ועוד.
עד מידע על אגף שומת מקרקעין.
Add Comment