"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד"א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

אוניברסיטה | מכללה אנרגיה ירוקה חדשות מחקרים בארץ ובעולם

הפקת דלק מפסולת מזיקה לסביבה – סוף לתלוּת ישראל ביבוּא דלקים

מחקר חדש על ייצור דלק באמצעות אנרגיה ירוקה; מתבצע באוניברסיטת אריאל, שיאפשר להפיק ביודיזל משפכים שומניים שהינם השכבה השומנית של שפכים שנוצרים במהלך בישול ועיבוד מזון (שפכי תעשייה ממפעלי מזון, מטבחים תעשייתיים, בתי אירועים, מסעדות ובתי קפה) ◄ ביודיזל מהפסולת השומנית עשוי לספק חלופה חסכונית ל-דלקים מאוּבנים (דלק פוסילי, הכוונה לנפט, פחם ו-גז) תוך כדי צמצום ההשפעות השליליות של השמנים על מערכות הביוב.
מירית קולט דוקטורנטית מאוניברסיטת אריאל בשומרון ברקע: מחבת מלוכלכת עם כף | צילום: Eremey90 | עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
מירית קולט

הסוף לתלוּת ישראל ביבוּא דלקים? ב'אוניברסיטת אריאל' מפתחים תהליך אשר יאפשר להפיק ביודיזל (Bio Diesel) משפכים שומניים (Brown Grease). שפכים שומניים, כידוע הינם השכבה השומנית של שפכים אשר נוצרים במהלך בישול ו'עיבוד מזון' (שפכי תעשייה ממפעלי מזון, מטבחים תעשייתיים, בתי אירועים, מסעדות ובתי קפה).

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה' בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

ביו דיזל הוא סוג של דלק ביולוגי, כלומר, דלק מבוסס מולקולות אורגניות המכונות אלקיל – אסטרים ארוכות המורכבות ממולקולות פחמניות כגון: מתיל או אתיל. דלק זה, מיוצר משמנים צמחיים או שומן מן החי.

ביו דיזל, יכול לשמש כתחליף חלקי ואף מלא לסולר המחצבי. על פי ויקיפדיה הוא יכול להיות מופק משמן צמחי (כגון; סויה, קנולה, קוקוס, תירס, בוטנים ועוד) או להיות ממוחזר משמן טיגון ואף משומן בעלי חיים.

הפקת הביו דיזל לרוב כרוכה בתגובה כימית בין תרכובות שומן (ליפידים) לבין מולקולות כהל. השלכה של שמנים ושומנים למערכות ביוב ברוב הרשויות המקומיותאינה חוקית.

הסרתם של שומנים ושמנים אלה מתבצעת בדרך כלל באמצעות מתקני הפרדת גריז, המכונים; "מלכודות שומן".

ביודיזל (הנחשב דלק ביולוגי) הוא אחד המקורות הפוטנציאליים של מה שקרוי; אנרגיה מתחדשת. ה'ביודיזל' הנו תוצר תגובה בין שמן צמחי או שומנים מן החי לבין כוהל והוא יכול לשמש בכל מנוע דיזל, מבלי צורך לעשות בו כל שינוי מבני. ניתן גם להשתמש בכל יחס של ערבוב בין ביו-דיזל לדיזל רגיל.

מטעם דוברות אוניברסיטת אריאל באמצעות ע. דוברת בתחום המדעים, ההנדסה והארכיטקטורה, מסרה הגב' מרב קליק לרנר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה' כי ביודיזל מהפסולת השומנית עשוי לספק חלופה חסכונית ל-דלקים מאוּבנים (דלק פוסילי, הכוונה לנפט, פחם ו-גז) תוך כדי צמצום ההשפעות השליליות של השמנים על מערכות הביוב.

כלומר, מדובר ב'אנרגיה ירוקה' אשר מנצלת חומר שאין בו שימוש ואף עושה נזק לסביבה ל-טובת הפקת אנרגיה. הפקה כזו, עשויה להוריד את התלוּת של מדינת ישראל ביבוא דלקים.

במחקר שמתבצע על ידי הדוקטורנטית מירית קולט והמסטרנט דניאל זרביב בהנחייתן של פרופסור מרינה ניסנביץ’, דר' פאינה נקונצ’ני ו-דר' יעל אלבו ב-מעבדה להנדסה ביוטכנולוגית סביבתית במחלקה להנדסה כימית, של אוניברסיטת אריאל בשומרון ובתמיכת משרד האנרגיה, מפתחים שיטה חדשנית לייצור ביודיזל מ-שפכים, המכילים ריכוזים גבוהים של שמנים ושומנים.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

דילוג לתוכן