
מה תרצו לקינוח לאחר ארוחה, ג’יאנדויה? להגיש לכם קר או בזילוף מעל קינוחי גבינות או בוטגה נֶרו – ליקר איטלקי העשוי מגראפה המושרית יחד עם שוקולד מריר. גם הוא מתאים כקינוח לאחר ארוחה, או כמשקה פנאי. אפשר להגיש אותו קר או כתוספת לגלידות ועוגות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
שתי ההצעות המפתות הם מטעם ‘הסקוטית מבית ישרקו‘ המייבאת ומשווקת מוצרי מזון, מהמובילים בעולם, העומדת לחגוג את יום השוקולד העולמי (World Chocolate Day) המכונה לעיתים יום השוקולד הבין-לאומי‘
היום הזה מתקיים ב- 7.7.23 ולכבוד האירוע המתוק הזה ‘הסקוטית מבית ישרקו‘ מציעה; שני ליקרים ייחודיים מטעם בית בוטגה שבצפון איטליה; בוטגה ג’יאנדויה ו-בוטגה נרו.
סנדרו בוטגה הוא יזם איטלקי והמייסד של Bottega Spa, חברה איטלקית ידועה הידועה בייצור יינות, משקאות חריפים ומוצרי מזון ומשקאות יוקרתיים אחרים. החברה ממוקמת בביבאנו די גודגה, עיירה במחוז ונטו שבאיטליה.
מר בוטגה, מילא תפקיד משמעותי בהצלחתה ובצמיחה של החברה, שזכתה להכרה בינלאומית בזכות מוצריה האיכותיים.
החברה כיום, הינו הדור שלישי, הממשיך את עבודתם של סבו וסבתו אשר החלו דרכם ב’זיקוק גראפה‘ עוד בשנות ה-20.
מייסדי החברה הם רוזינה ו-דומינקו בוטגה, היו מחלוצי ה’גראפה המודרנית‘ ותרמו רבות להפיכת ה”גראפה” למשקה נפוץ ואהוב לא רק בקרב מביני דבר, אלא גם בקרב אושיות הבידור והתרבות של אותה תקופה.
כיום מייצרת החברה מגוון רחב של משקאות אלכוהוליים, החל ביינות מבעבעים מאזור פרוסקו, כמו גם יינות ממגוון אזורי יין, מובחרים; ונטו, טוסקנה ועוד.
ייצור המשקאות האלכוהוליים, מתרכז בעיקר בגראפות איכותיות ובליקרים מבוססי גראפה במגוון טעמים.
למעשה גראפה הוא סוג של ברנדי איטלקי שעשוי מה”פומסה” שהיא שאריות קליפות הענבים, הזרעים והגבעולים, לאחר תהליך ייצור היין. זוהי רוח חזקה וצלולה עם טעם וארומה ייחודיים.
ייצור הגראפה, כרוך בתסיסה וזיקוק של החריף למיצוי האלכוהול. החריף מתקבל בדרך כלל מזני ענבים המשמשים בייצור יין, כגון; סנג’ובזה, נביולו או מוסקטו.
איכות ואופי הגראפה, יכולים להשתנות בהתאם לזני הענבים בהם נעשה שימוש ותהליך הזיקוק.
הגראפה, ידועה בטעמה העז והחזק, המתואר לעתים קרובות כפרי, פרחוני ולעיתים מעט עשבוני.
█ גראפה הוא משקה אלכוהולי חזק, ויש לצרוך אותו באחריות ובמתינות.
הוא מסייע בדרך כלל כ”חומר עיכול” מוגש בכוסות קטנות לאחר הארוחה. יש אנשים שמעדיפים ללגום אותו בצורה מסודרת, בעוד שאחרים עשויים לבחור לערבב אותו עם משקאות חריפים אחרים או להשתמש בו כמרכיב בקוקטיילים.
לגראפה היסטוריה ארוכה באיטליה והיא נחשבת לרוח איטלקית מסורתית. הוא מיוצר באזורים שונים ברחבי ארץ המגף, כאשר לכל אזור, יש את הסגנון והווריאציות שלו.

סוּפֶּרְוַיְזֶר במשרד דניאלה רייבנבך יחסי ציבור שיווקיים הגב’ ענת דאוס, הוסיפה לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי יש לשים לב שגראפה הוא משקה אלכוהולי חזק, ויש לצרוך אותו באחריות ובמתינות.
בוטגה ג’יאנדויה – הוא ליקר איטלקי, העשוי מגראפה המושרית יחד עם שוקולד וממרח אגוזים, הנקרא גם; ג׳יאנדויה. יצוין, כי ליקר שוקולדי בעל אחוז אלכוהול נמוך יחסית של 17% .
מתאים כקינוח לאחר ארוחה, להגיש קר או בזילוף מעל קינוחי גבינות. ארומה ברורה של ממרח אגוזים וטעם אופייני של גראפה ברקע.
טעם מעודן ושמנתי המזכיר את אגוזי הלוז המשמשים לייצור הג’יאנדויה. המחיר לצרכן; 89.00 ₪. 500 מ”ל.
בוטגה נֶרו; הוא ליקר איטלקי, העשוי מגראפה המושרית יחד עם שוקולד מריר. זהו ליקר שוקולד מריר בעל אחוז אלכוהול נמוך יחסית של 15%.
מתאים כקינוח לאחר ארוחה, או כמשקה פנאי. להגיש קר או כתוספת לגלידות ועוגות. ארומה בולטת של שוקולד מריר עם טעם אופייני של גראפה ברקע. המחיר לצרכן; 89.00 ₪. 500 מ”ל.
█ יין, בירה ומשקאות חריפים
לצד ייצוג ושיווק יינות של יקב האיכות עמק האלה, ‘ישרקו | israco‘ היא מיבואניות היין הגדולות בישראל.
באמצעות חטיבת “הסקוטית“, מייבאת ומשווקת ישרקו מאות מוצרי יין ואלכוהול מכל העולם: יינות איכות במגוון סגנונות, טעמים ורמות איכות.
- ישרקו, מייצגת את הגדולה שביצרניות היין באירופה – קסטל – ויקבים בינלאומיים ענקיים, כמו; טראפיצ’ה, וולף בלאס, דה מרטינו, קודורניו, סאז’ה לה פרייר, דרוהין, סנטה אנה ועוד רבים אחרים, מכל העולם.
- בתחום האלכוהול, החברה מייצגת מותגי על כמו; אמרולה, מיוקוב, אוזו פלומרי, אוזו 7, טומטין, וויט אנד מקאיי, מוצרט ועוד.
- לכל חובבי הבירה, מוכר מותג הבירה המעולה של קייזרדום, בירת חיטה גרמנית משובחת, ועוד.
ניתן להשיג בטיב טעם, בחנויות המובחרות ובמסעדות. אתר חברת ישרקו; http://www.israco.co.il/.