המודל האווירי של משטרת ישראל לכיבוי אש, נחנך היום (יום רביעי, י”ד באייר התשפ”ד) לראשונה בישראל, מדובר ב’מאגר מים מלאכותי’ בשטחה של המועצה האזורית גזר (באזור השפלה ליד הערים מודיעין, רחובות, ורמלה) בתחומי המועצה 25 יישובים שרובם הינם מושבים, שיסייע לכוחות מסוקי ‘המערך האווירי של משטרת ישראל’ נושאים דליי מים שנאספו מן המאגר, להגיע מהר יותר לצורך כיבוי שריפות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בתרגיל שנערך במועצה אזורית גזר, הופעלו לראשונה מסוקי המערך האווירי של משטרת ישראל לכיבוי שריפה באמצעות “מאגר מים מלאכותי – ייעודי“.

מסוקי המשטרה החדישים, בעלי יכולת נשיאת דליי מים בנפח של 500-700 ליטר, מהווים כוח משמעותי לסיוע לכוחות הכיבוי. הם מאפשרים הטלת מים מדויקת על מוקדי האש, כולל באזורים בעלי גישה מוגבלת.
עד כה, נדרשו מסוקי הכיבוי לחזור אל מאגרי מים מרוחקים או לשדות תעופה לאחר כל הטלה, דבר שגרם לאובדן זמן יקר.
הפרויקט החדש, בשיתוף פעולה עם המועצה האזורית גזר, יאפשר למסוקים למלא את מֵיכָלֵיהֶם במהירות בקרבת מקום, ובכך לקצר את זמני התגובה ולשפר את יעילות הכיבוי.
שיתוף הפעולה, החל בעקבות שריפה גדולה שפרצה לפני שנתיים ב’אתר הארכיאולוגי תל גזר‘ וגרמה לנזק רב במקום.
המועצה האזורית גזר, החליטה להיות הראשונה הפועלת ליישם את הטכנולוגיה החדשה ולהבטיח מענה מהיר ומציל חיים בשריפות במטרה למנוע הישנות מקרים דומים.
זאת ועוד; משטרת ישראל, שואפת להרחיב את הפרויקט ולבנות מאגרי מים נוספים ברחבי הארץ, במטרה לקצר את זמני ההגעה לשריפות ולשפר את יכולת ההשתלטות עליהן.
מסוקי המשטרה מהווים כוח משמעותי לצוותי הכיבוי, הם יכולים להטיל את המים בדיוק רב יותר על האש ולהגיע למקומות שאליהם אין לרכבי כיבוי גישה.
עד היום, בשעת שריפה, נאלצו המסוקים לחזור לאחר כל הטלת מים אל מאגרים רחוקים או אל שדה התעופה, כדי להביא דלי מים נוסף לכיבוי השריפה.
המשטרה במסגרת הפרויקט החדש, תכשיר מאגרי מים וייבנו בריכות ייעודיות, יוכלו המסוקים לחזור ולמלא את המיכל במהירות בקרבת המקום ולא לאבד זמן יקר בטיסה אל מקור מים זמין.
שיתוף הפעולה עם מועצה אזורית גזר, החל מיד לאחר השריפה הגדולה שפרצה לפני שנתיים ב’אתר הארכיאולוגי תל גזר‘ בשריפה שגרמה לפגיעה קשה במאות דונמים של השטח.
על מנת למנוע מקרים דומים בעתיד, החליטה המועצה להיות הראשונה שתשתמש בטכנולוגיה הזאת ותוכל לתת מענה מהיר ומציל חיים במקרים של שריפות שהולכות ומתגברות בשנים האחרונות עם שינויי האקלים.
מטעם דוברות משטרת ישראל, הוסיפה הגב’ עדן דהן טובול, לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ הוסיפה, כי במשטרת ישראל שואפים להרחיב את הפרויקט ולבנות עוד מאגרים, כדי לקצר את זמני ההגעה לשריפות שהם קריטיים ביכולת ההשתלטות על האש.
תת ניצב עמל צימרמן, ראש המערך האווירי של משטרת ישראל, הביע תקווה שהפרויקט, יהווה מודל הפעלה אפקטיבי לכיבוי אווירי ממסוקים, יעיל וציין את החשיבות של שיתופי פעולה עם ‘השלטון המקומי‘ לשיפור המענה המבצעי בשריפות.
אנו מצפים לשיתופי פעולה דומים ונוספים מול השלטון המקומי שיביאו לשיפור וטיוב המענה המבצעי לכיבוי שריפות, מניעת פגיעה באזרחים, רכוש ואוצרות טבע ונוף״. סיכם תנ״צ צימרמן.
הגב’ רותם ידלין, ראשת המועצה האזורית גזר, הדגישה את מחויבות המועצה למציאת פתרונות חדשניים לביטחון התושבים ושמירה על הסביבה, והביעה גאווה בהיותה המועצה הראשונה בארץ המשתמשת במאגרי מים ייעודיים למסוקי כיבוי.
“בשנים האחרונות התמודדנו עם שריפות בשטחי המועצה, חלקן יצרו נזק משמעותי. התפקיד של רשות מקומית הוא לחתור למענים, הכי חדשנים שיש לטובת ביטחון התושבים ושמירה על הטבע ואתרי המורשת שלנו.
פרויקט מאגרי המים למסוקים, הביא לידי ביטוי העקרונות לפיהם המועצה עובדת; שיתופי פעולה, יצירתיות, תעוזה וחדשנות.
גאווה להיות המועצה הראשונה בארץ שמשתמשת במאגרי מים ייעודים למסוקי הכיבוי ונקווה שלא נצטרך להשתמש בו לעולם“. סיכמה ראשת המועצה האזורית גזר, הגב’ ידלין.