
צעיר כבן 19, אשר הגיע אל חדר המיון של המרכז הרפואי הלל יפה בעיר חדרה, עם כאבים חמורים באוזן. לאחר בדיקה של דר’ אור דגן מן היחידה לאף אוזן גרון וכירורגיה של ראש צוואר, נראתה דלקת חריפה ב’ אֲפַרְכֶּסֶת’ החלק החיצוני בצד האוזן ובולט מהראש, מיועד למיקוד ולקליטת צלילים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מסתבר, כי שבוע ימים לפני כן, ניקב צעיר את אוזנו לשם ענידת עגיל בחלק העליון של “האפרכסת” וכתוצאה מכך נוצר זיהום באזור המנוקב שגרם להתנפחות האוזן ולהצטברות ‘מוּגלה’ שדרשה התערבות כירורגית.
כעבור מספר שעות, הגיעה אל חדר המיון אישה כבת 58, עם כאבים, נפיחות ואודם ב‘אפרכסת’ לאחר שניקבה את אוזנה כשבוע וחצי, לפני כן.
היא החלה טיפול אנטיביוטי ומשחתי ולאחר שלא ראתה שיפור, הגיעה למרכז הרפואי “הלל יפה“.
דר’ קוסטנטין צ’רניק, מהיחידה לאף אוזן גרון, בדק אותה והבחין במוּגלה אשר הצטברה באזור המנוקב.
דוברת המרכז הרפואי הלל – יפה, הגב’ דפנה נבו, מסרה לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי הוא החליט לאשפזה להמשך טיפול שכלל פתיחה של האזור המנוקב, הכנסת פתיל נקז לצורך ניקוז המוגלה ומתן טיפול אנטיביוטי דרך הוריד.
מנהל היחידה לאף אוזן גרון במרכז הרפואי הלל יפה, דר יצחק ברוורמן, מציין, כי ניקוב ‘פירסינג’ בחלק העליון של האֲפַרְכֶּסֶת, שמידרדר עד לכדי זיהום חמור ודורש התערבות כירורגית הוא דבר שכיח.
כאשר מנקבים את האוזן בחלק העליון של האפרכסת, חודרים את הסחוּס והסיכוי שיתפתח זיהום גבוה מאוד, שכן אזור זה מקבל אספקת דם מועטה יחסית לעומת אזורים אחרים בגוף ולכן נדרש טיפול אנטיביוטי, דרך הוריד תחת אשפוז.
בחלק מהמקרים, יכולה להצטבר מוגלה ואז יש צורך לנקזה ולבצע הרחבות של הנקב, כדי להוציאה.
דר’ ברוורמן, ממליץ, כי במידה שמעוניינים ב‘ניקוב אוזניים’ יש להקפיד לעשות זאת תחת פיקוח, על ידי בעל מקצוע העושה שימוש ב-כלים היגייניים ובעל ניסיון בביצוע התהליך.
“אמנם מדובר בהליך פשוט ביסודו, אך הוא עלול להביא לזיהומים ולסיבוכים עד לכדי עיוות של האוזן, במידה שלא מטפלים בזמן”, מסכם דר ברוורמן.