
כשהקיץ מתקרב לסיומו והתלמידים מתכוננים לחזור לבית הספר, ישנם ילדים שעומדים בפני האתגר של הגבלות תזונתיות. עבור תלמידים אלה, חיוני לבחור בקפידה את אפשרויות ארוחת הצהריים שלהם.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל-כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מאתר ה- Hatafrit, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן, מסבירה; “יצירת ארוחות בריאות וטעימות היא לא רק חיונית לרווחתם, אלא גם מבטיחה שיש להם את האנרגיה הדרושה, כדי לעבור את היום.
כדי להקל, הנה מתכון ללחם פשוט וטעים שניתן להכין במהירות. היצירות הבריאות והטעימות מבטיחות את האנרגיה הדרושה לילדים לאורך היום והיא מעניקה מתכון ללחם קל הכנה;
‘לחם קסמים‘ בהכנה של “דקה וחצי” כי זה זמן ההכנה של השלב הראשון. את השלב השני, אפשר להכין ב-תנור, טוסטר, נינג’ה וגם ב-מחבת.
המלצה, כותבת שורות אלו, להצטייד בתבנית פיירקס ריבועית וקטנה שמתאימה למיקרו ולגודל של פרוסת הלחם.
■ רכיבים (מספיק ל-2 פרוסות);
- 1/4 כוס קמח שקדים,
- 1 כף אבקת חלבון,
- 1 כפית אבקת אפייה,
- 1/4 כפית ממתיק (לא חובה),
- 1/8 כפית מלח
- 1 כף חמאה מומסת,
- 1 חלבון ביצה,
- 1 כף שמנת מתוקה,
- 2 כפות שמנת חמוצה/יוגורט.
■ הכנה;
- בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, אבקת אפייה, ממתיק (במידה ורוצים) ומלח.
- להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; חמאה, חלבון, שמנת חמוצה/יוגורט ושמנת מתוקה.
- להעביר את התערובת לתבנית קטנה שמתאימה למיקרו (ריבועית/עגולה). התבנית צריכה להיות משומנת או מכוסה בנייר אפייה.
- להכניס למיקרו על חום מקסימלי למשך כדקה וחצי-שתי דקות, עד שהתערובת מתמצקת ומתקבלת פרוסה עבה בצבע חיוור יחסית.
- להמתין כמה דקות לצינון, לחלץ את הלחם מהתבנית ולחצות אותו באופן רוחבי על מנת שיתקבלו 2 פרוסות לחם.
- בינתיים לחמם תנור ל-180C (אפשר גם בנינג’ה), ולהכניס את הפרוסות החצויות לאפייה של כ-10 דקות, עד לקבלת הזהבה ופריכות קלה. התוספות עליכם על פי טעמכם האישי.
אל אתר התפריט (Hatafrit)
█ זכור לבדוק התוויות והמרכיבים, להבטיח אם מרכיבי המתכון שלך באמת דלים בפחמימות וללא גלוטן.
משוטטות באינטרנט למדנו עוד, כי מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן; נועדו לענות על הצרכים התזונתיים של אנשים העוקבים אחר דיאטה דלת פחמימות או שיש להם אי סבילות או רגישות לגלוטן.
ממש לא התקשינו ומצאנו, כמה רעיונות למתכונים דלי פחמימות וללא גלוטן;
- אטריות קישואים עם פסטו; החליפו את הפסטה המסורתית באטריות קישואים ספירליות והוסיפו עליהן רוטב פסטו תוצרת בית עשוי בזיליקום, צנוברים, שום ושמן זית. המנה הזו, דלה בפחמימות וללא גלוטן.
- פיצה קרום כרובית; במקום להשתמש בקרוּם פיצה מסורתי המבוסס על חיטה, הכינו קרוּם באמצעות אורז כרובית, ביצים וגבינה.
הוסיפו אותו עם תוספות דלות פחמימות וללא גלוטן האהובות עליכם לחלופה טעימה לפיצה.
- עוף עשב לימון אפוי; מרינד חזה עוף בתערובת של מיץ לימון, שמן זית, שום ועשבי תיבול כמו; רוזמרין ו-טימין.
לאחר מכן, אופים אותם בתנור עד שהם מוכנים. מגישים עם ירקות מאודים לארוחה דלת פחמימות וללא גלוטן.
- מוקפצים ירקות עם אורז כרובית; מקפיצים מגוון ירקות דלי פחמימות כמו; פלפלים, ברוקולי ואפונה ברוטב סויה ללא גלוטן או תמרי.
מגישים את המוקפץ על אורז כרובית למנה משביעה ובריאה.
- סלט יווני; מערבבים יחד מלפפונים, עגבניות, בצל אדום, זיתים וגבינת פטה. מזלפים שמן זית ומיץ לימון לאפשרות סלט מרעננת וללא גלוטן.
זכור לבדוק את התוויות והמרכיבים, כדי להבטיח שכל מרכיבי המתכון שלך באמת דלים בפחמימות וללא גלוטן.
בנוסף, אם יש לך הגבלות תזונתיות ספציפיות או חששות בריאותיים, זה תמיד רעיון טוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית.
הובא באדיבות מירי חיון – יחסי ציבור וייעוץ תקשורתי.
טל.נייד: 052-4655115 מייל: mirihayonpr@gmail.com