Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

הבנק העולמי בוחן שתפ בין ישראל, מצרים, מרוקו, ירדן והאמירויות

שר החקלאות מר עודד פורר עם סגן נשיא הבנק העולמי לפיתוח מר יורגן ווגל ברקע: לוגו משרד החקלאות | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

עודד פורר עם יורגן ווגל

0
0

הבנק העולמי, יבחן אפשרות שישראל, תהווה ‘מרכז חדשנות אזורי לחקלאות מדברית ו-ימית’ בה ייקחו חלק מדינות האזור ובכלל זאת; מצרים, ירדן, מרוקו ואיחוד האמירויות – כך סוכם בעקבות ביקורו אתמול (יום שלישי, כ”ו בכסלו, התשפ”ב) של שר החקלאות  במטה הבנק בוושינגטון עם סגן נשיא הבנק והגורמים המקצועיים בתחום החקלאות, כדי לקדם שיתוף פעולה בינלאומי בין ישראל ל’בנק העולמי’ ומדינות האזור. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

במסגרת השיחות שקיים שר החקלאות מר עודד פורר עם סגן נשיא הבנק לפיתוח מר יורגן ווגל (Juergen voegele) במטה הבנק בעיר וושינגטון, ארצות הברית, הוסכם לקדם הקמה של מרכז בינלאומי ליצירה והפצת יידע בתחום החקלאות המדברית.

המרכז, יוקם בנגב על ידי משרד החקלאות ויקודם בשיתוף פעולה עם הבנק העולמי ומדינות וגופים בינלאומיים נוספים. הנושא ידון על ידי הצוות הניהולי בבנק וצוותים מקצועיים של הבנק ומשרד החקלאות, יכינו תוכנית מעשית לקידום החזון.

סגן נשיא הבנק העולמי, דר’ יורגן ווגל, הוא בעל תואר דוקטור ב’כלכלה חקלאית‘ ותואר שני ב’הנדסה חקלאית‘ מטעם אוניברסיטת הוהנהיים, בגרמניה.

הוא נכנס לתפקידו סגן נשיא לפיתוח בר קיימא בבנק העולמי ב-1 באפריל 2020. לפני מינוי זה, דר’ ווגל, היה המנהל העולמי של ‘קבוצת שינויי האקלים של הבנק העולמי’ ומנהל בכיר של ‘החקלאות והמזון העולמית של הבנק העולמי.

דר’ יורגן ווגל, שיבח את הפעילות הישראלית בתחום המחקר ופיתוח (“מופ“) החקלאי, וציין את המובילות של ישראל ב’חדשנות החקלאית‘ ברמה העולמית.

צוות הבנק, הוזמן לביקור בישראל שיכלול גם ביקור במדינות שהוזכרו בשיתוף הפעולה ויערך בתנאים שיתאפשרו ב’עידן הקורונה‘.

השר עודד פורר; ״מדינת ישראל, חייבת להוביל את המחקר העולמי ב’חקלאות מדברית ו-ימית‘.

מטעם דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בראשות הגב’ דפנה יוריסטה, הוסיף הסטודנט באגף תקשורת של המשרד ניל זקסנהויז בידלובסקי, לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי שיתוף הפעולה עם הגורמים הבינלאומיים הוא אסטרטגי ופותח עבור מדינת ישראל והעוסקים בתחומי החדשנות בחקלאות, הזדמנויות בלתי מוגבלות״.

תגובות
0
0



Exit mobile version