
“הזכייה במכרז להקמת תחנת הכוח הסולארית בדימונה היא נקודת ציון חשובה בדרך למימוש היעד הלאומי בתחום האנרגיה המתחדשת. מחיר חסר תקדים של פחות מ-7 אג’ לקוט”ש מלמד על ההתקדמות המשמעותית בטכנולוגיה הסולארית…” כך אומר מנכ”ל משרד האנרגיה והתשתיות, מר יוסי דיין.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
אנו במשרד האנרגיה והתשתיות, נמשיך לקדם מגוון פרויקטים בתחום ‘האנרגיה המתחדשת‘ כדי להבטיח אספקת חשמל יציבה, נקייה וזמינה למשק הישראלי” סיכם מר דיין.
דברי מנכ”ל משרד האנרגיה והתשתיות, באו על רקע העובדה בה מדינת ישראל, השיגה אבן דרך משמעותית במעברה לאנרגיה מתחדשת.
ועדת המכרזים הבין-משרדית ל’פרויקטי אנרגיה סולארית‘ העניקה חוזה ל-חברת EDF Renewables לבנייה והפעלה של תחנת כוח סולארית ענקית בהספק של 300 מגה-וואט בדימונה.
פרויקט זה, מסמן צעד משמעותי קדימה עבור מטרות האנרגיה המתחדשת של ישראל.
‘EDF Renewables‘ זכתה בחוזה על ידי הצעת המחיר הנמוך ביותר לקילוואט-שעה שנראה אי פעם במדינה, מה שמדגיש את התחרותיות הגוברת של האנרגיה הסולארית.
זו הפעם השנייה השנה שהחברה שוברת שיא זה, לאחר ההצעה המוצלחת שלה עבור תחנת הכוח הסולארית אשלים ב- 3 ביולי.
תחנת הכוח הסולארית בעיר דימונה, המשתרעת על שטח של כ-3,000 דונם, תשתמש בטכנולוגיה פוטו-וולטאית לייצור אנרגיה נקייה.
פרויקט זה, מצטרף לסדרת שיתופי פעולה ציבוריים-פרטיים שיזם משרד החשב הכללי, בשיתוף עם רשות החשמל ומשרד האנרגיה והתשתיות, ל-פיתוח פרויקטי אנרגיה מתחדשת.
יחד, פרויקטים אלו, יספקו מעל 700 מגה-וואט של אנרגיה נקייה לרשת החשמל הישראלית, ויסייעו לעמוד בדרישה הגוברת של המדינה לאנרגיה ותורמים למטרות האנרגיה המתחדשת האמיצות שלה.
הממשלה הישראלית, הציבה מטרה לייצר 30% מהחשמל שלה ממקורות מתחדשים עד שנת 2030, ופרויקטים כמו תחנת הכוח הסולארית בעיר דימונה, הם מכשירים חיוניים להשגת מטרה זו.
ועדת המכרזים הבין משרדית לפרוייקטי אנרגיה סולארית באגף החשב הכללי, הודיעה היום (ה’) לחברת EDF Renewables, על זכייתה במכרז (PPP (Public Private Partnership) למימון, תכנון, הקמה, תפעול, אחזקה של תחנת הכח הסולארית בדימונה, תחנת הכוח הסולארית הגדולה ביותר בישראל, בטכנולוגיה פוטו-וולטאית בהספק של כ-300 מגה-וואט.
חברת EDF Renewables, נבחרה לאחר שהציעה את המחיר הנמוך ביותר לקוט”ש חשמל בישראל אי פעם, זאת הפעם השנייה הקיץ – לאחר שביולי 2024 הכריזה ועדת המכרזים על זכייתה במכרז להקמת תחנת כח סולארית אשלים 3,
כזכור, אז נשבר השיא וירד מרף ה-7 אג’ לקוט”ש לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל.
הפרויקט, אשר ישתרע על שטח של כ-3,000 דונם באזור דימונה ועתיד לייצר חשמל באמצעות טכנולוגיה פוטו-וולטאית, מתווסף לשורה של פרויקטי PPP משותפים למגזר הציבורי והפרטי להקמת תחנות כח באנרגיות מתחדשות אשר קודמו על-ידי החשב הכללי בשיתוף עם רשות החשמל ומשרד האנרגיה והתשתיות.
הפרויקטים כוללים; שתי תחנות כח תרמו-סולאריות ושתי תחנות כוח פוטו-וולטאיות אשר מספקות כבר היום למעלה מ-300 מגה-וואט למשק החשמל.
כמו כן תחנת כח פוטו וולטאית נוספת באיזור אשלים שתייצר כ-100 מגה וואט נוספים, שהמכרז להקמתה הסתיים בחודש שעבר.
לאחר השלמת ההקמה של הפרויקט הסולארי בדימונה, צפויים ששת הפרויקטים לספק יחדיו מעל ל-700 מגה-וואט של אנרגיות מתחדשות, אשר יסייעו באספקת הייצור במשק בהתאם לביקוש הגובר ויתרמו לעמידה ביעדים הלאומיים לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות.
המכרז להקמת התחנה, פורסם בהמשך להחלטת ממשלה מס’ 465 מ-אוקטובר 2020, אשר הגדירה את הצורך בהקמת הספק ייצור נוסף מאנרגיות מתחדשות וזאת כדי לעמוד ביעדים שהוגדרו על-ידי הממשלה להיקף של 30% ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות מסך צריכת החשמל עד לשנת 2030.
הקמת תחנת הכוח הסולארית, תסייע בהשגת יעד זה ובהפחתת כמות הפליטות הכוללת של ישראל, בהתאם למגמה העולמית להפחתת פליטות והגדלת סך הייצור מאנרגיות מתחדשות במשק האנרגיה.
█ “נקדם פרויקטים לאומיים בשיטת PPP בשיתוף פעולה עם משרד האנרגיה, רשות החשמל, חברת נגה ויתר השותפים…”
החשב הכללי במשרד האוצר, הכלכלן ורואה חשבון, יהלי רוטנברג; “במיוחד בזמנים אלו, משמח לראות פרוייקטי תשתית לאומיים שממשיכים לקום בארץ ישראל.

פרויקט זה, מהווה בשורה של ממש לגבי מחיר החשמל, חיזוק העצמאות האנרגטית של המדינה והפחתת פליטות גזי חממה.
למרות שמדינת ישראל, עתירה בשעות שמש, אנו מתמודדים, בדומה לשאר מדינות העולם, עם אתגרים במעבר לשימוש באנגריות מתחדשות.
תחנת הכח הסולארית ב-דימונה, שמהווה פרויקט דגל מבחינת היקף הייצור וכעת גם מבחינת המחיר שנקבע במכרז, מתווספת להצלחות קודמות במכרזי PPP שהובלו על ידי אגף החשב הכללי, כדי לקדם את המעבר לשימוש באנרגיות מתחדשות בדרך להשגת היעדים הלאומיים שקבעה הממשלה.
הצלחת המכרז, היא פרי של שיתוף פעולה יעיל ומתמשך בין הגופים המעורבים, ואני מברך את ועדת המכרזים על ניהול מקצועי שהוביל לתוצאה זו.
נמשיך לקדם פרויקטים לאומיים בשיטת PPP בשיתוף פעולה עם משרד האנרגיה, רשות החשמל, חברת נגה ויתר השותפים, במטרה לספק הערך המרבי לצרכני החשמל ואת הודאות הנדרשת בהקמת תשתיות לאומיות בהתאם לצורכי המשק“. אמר החשב הכללי במשרד האוצר, רואה חשבון, רוטנברג.
יושב ראש רשות החשמל, מר אמיר שביט; “רשות החשמל מברכת על השגת אבן דרך משמעותית במכרז להקמת תחנת הכוח הסולארית בדימונה.
אני מודה לגופים השונים על העבודה המקצועית, שתורמת רבות לשיתוף פעולה זה, בדרך לעמידה ביעדים הממשלתיים של שילוב האנרגיות המתחדשות“.
מטעם דוברות משרד האוצר, משרד האנרגיה והתשתיות ורשות החשמל, נמסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי המכרז, נוהל על ידי ועדת המכרזים הבין משרדית לפרויקטי אנרגיה סולארית המשותפת למשרדי האוצר, האנרגיה, רשות החשמל והחברה הממשלתית ענבל, בראשות מר עמית מרזאי, מנהל יחידת תשתיות ופרויקטי PPP באגף החשב הכללי.