
העיתונאים אלמוג בוקר מ-חדשות ערוץ 13 ו-תמיר סטיינמן מ-חדשות ערוץ 12 זוכי פרס העיתונאים המצטיינים בתחרות “כתבה מקומית” לשנת 2019 של איגוד דוברי הרשויות המקומיות, הפרס, יוענק לשניים בטקס חגיגי שיערך במסגרת ‘הכנס ה-7 של איגוד דוברי הרשויות המקומיות‘ מחרתיים יום חמישי, כ”ג בחשון התש”פ, ה-21/11 ב’מלון ווסט לגון’ בעיר נתניה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
את הפרס לעיתונאים המצטיינים, יעניקו כב’ שופטת בית המשפט העליון בדימוס, נשיאת מועצת העיתונות הגב’ דליה דורנר, יחד עם יושב ראש וחברי ועדת השיפוט, מנכל חברת יפעת מידע תקשורתי מר מני אברהמי ויושב ראש איגוד דוברי הרשויות המקומיות ודובר עיריית באר שבע מר אמנון יוסף.
איגוד דוברי הרשויות המקומיות בישראל מציין, כי הוא מעניק את ‘פרס העיתונאי המצטיין’ במטרה לקדם ולטפח את המקצוענות, המצוינות והאיכות בתחומי העיתונות והעיתונאות, המתמקדים בנושאים מוניציפליים, על ההיבטים השונים והמגוונים.
█ תמיר סטיינמן; דוגמה ומופת לעבודת עיתונאי שנרתם לפעולה למען מטרה חשובה מעבר לתפקידו הרגיל
בנימוקי חבר השופטים בראשות חוקר התקשורת פרופ’ חיליק לימור בו חברים עורכת גלובס, העיתונאית נעמה סיקולר והעיתונאית דורית שריד. נכתב בין היתר;
תמיר סטיינמן (חדשות ערוץ 12) ראוי להערכה מקצועית בזכות הסיקור שהוא מעניק לצופי הטלוויזיה על הנעשה בדרום הארץ ובמיוחד בימי האירועים הביטחוניים.
הפרס, מוענק לו השנה לא בזכות הסיקור הביטחוני השוטף, אלא דווקא בשל סדרת כתבותיו על אי-המענה למצוקות הנפשיות והחרדתיוּת של תושבי עוטף עזה והדרום, בעקבות הסלמת המצב הביטחוני באזור.
בסדרת כתבותיו חשף סטיינמן את המחסור בפסיכולוגיים חינוכיים בבתי הספר בעוטף עזה ועל כך שעל אף הבקשה להוסיף עובדים, קיצץ משרד החינוך בתקנים.
עוד פרסם על קריסת מרכזי החוסן בעיר שדרות – שטיפלו בנפגעי חרדה בעיר ובסביבה. הוא לא זנח את הנושא והמשיך לעסוק בו, גם באמצעי תקשורת אחרים, כדי להביא אותו למוּדעוּת ארצית רחבה.
מאמציו אמנם זכו להבטחות מצד הרשויות האחראיות, אולם עדיין, יש קשיים בגיוס הכסף ובתשלום משכורות וחשש לסגירת המרכזים.
זוהי דוגמה ומופת לעבודת עיתונאי שנרתם לפעולה למען מטרה חשובה מעבר לתפקידו הרגיל.
█ אלמוג בוקר; מצליח להאיר פינות בפריפריה החברתית והגאוגרפית ומביא אותן לחשיפה בתקשורת הארצית
לגבי אלמוג בוקר (חדשות ערוץ 13) נכתב בנימוקי ועדת הפרס; אלמוג, מוכר לכל צופי הטלוויזיה מהסיקור השוטף, הקשה והתובעני של האירועים בדרום הארץ ובמיוחד בעוטף עזה. שוב ושוב, ראינו אותו מדווח במשך יממות רצופות על האירועים הביטחוניים ועל המצב המתוח.
אבל, אלמוג, איננו רק כתב המסקר אירועים ביטחוניים. מזה שנים אחדות הוא מביא לצופים גם את סדרת “משהו קטן וטוב” שמשודרת מדי ערב שישי במהדורת “שישי עם אילה חסון“. וכשמה כן היא – חייכנית, מחמיאה ומעודדת.
הסדרה הזו, מביאה לנו סיפורים מקומיים קטנים – גדולים על מעשים יפים הראויים לשבח. בין היתר, סיפר בוקר, על צעירים שהתארגנו והתנדבו מטעם עצמם לנקות את החופים המורשים ושאינם מורשים.
הוא סיפר על ילדים שיזמו והקימו “פינת חברוּת” לתלמידים שהרגישו בודדים, או על מטיילים צעירים שהם שגרירים של רצון טוב ברחבי העולם.
והוא סיפר גם על אב שאיבד את בנו בתאונת דרכים ויצא למקום האסון ושם הוא שומר ומתריע מפני התפרעות בכביש.
אלמוג בוקר, מצליח להאיר פינות בפריפריה החברתית והגאוגרפית ומביא אותן לחשיפה בתקשורת הארצית ועל כך הוא ראוי לפרס.