Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

אין חמאה? תאפו עם נטורינה על בסיס שמן קוקוס ‘שמרית’

0
0
יעלה קרויטורו | רקע: נטורינה

קיים זינוק משמעותי במכירות של ה’מרגרינה’ ו’תחליפי החמאה’ מאז פרץ המחסור בחמאה בישראל – על כך מדווחת חברת “שמרית” חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל בקטגוריית המרגרינה ותחליפי החמאה. על פי נתוני המכר של סטורנקסט (StoreNext) המחסור ב-חמאה, החל כבר בשבוע 52 של שנת 2018 (בין ה-23 עד 29 בדצמבר).

 ■רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ‘פורטל כאן ישראל | kanisrael  | כאן נעים | kan-naim אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

התברר, כי מכירות החמאה, ירדו מאז אותו שבוע דרמתי ב-15%, ממכירה של כ-800 אלף יחידות בשבוע, לכדי –673 אלף יחידות, לעומת ממוצע מכירות של כ-740 אלף יחידות בחודש, ירידה של כ-10%.

מנגד, מרגע המשבר של “המחסור בחמאה” המרגרינה ותחליפי החמאה – צומחות ב-7%.

מנהלת יחסי ציבור חברת “שמרית” הגב’ מירב בורמד, הוסיפה לפורטל כאן ישראל | kanisrael  | כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ כי; אם משווים את מכירות החמאה בשבוע השני של ינואר 2019, בהשוואה לשבועיים לפני שהחל המחסור, מכירות קטגוריית המרגרינה, עלו מ-197.18 אלף יחידות ל-230.02 אלף יחידות בשבוע השני של ינואר – צמיחה של 16%.

על פי חברת “שמרית“, הצמיחה הדרמתית מגיעה מנטורינה, שהם תחליפי חמאה ומרגרינה הם עשירים בשמן קוקוס ובשמן זית המתאימים לאפייה ולבישול שהיא למעשה, תחליף חמאה ומרגרינה על בסיס שמן קוקוס לאפיה ובישול, הנמצאת במקררים כשנה (ומופצת על ידי חברת שטראוס).

כלומר, יש מעבר של צרכנים לתחליפים צמחיים לאפייה, שאינם המרגרינה המסורתית. נטורינה, קופצת בכ-14% במכירות הכספיות בינואר 2019 לעומת כלל 2018, וב-9% כמותית.

 מנהלת השיווק של חב’ שמרית, יעלה קרויטורו; “הנטורינה, מציגה עלייה עקבית לאורך כל השנה, על רקע היותה מוצר מעולה לאפייה”

בהשוואה בין השבוע בו החל משבר החמאה לבין השבוע השני של ינואר, המכר של נטורינה קפץ ב-5,000 יחידות – גידול של 17%.

לדברי יעלה קרויטורו, מנהלת השיווק של חברת שמרית“; “בכל העולם, יש מחסורים בחמאה, אשר נובעים מביקוש יותר גבוה לחמאה, כולל ביקוש ל‘חמאה בתעשייה’.

“הנטורינה, מציגה עלייה עקבית לאורך כל השנה, על רקע היותה מוצר מעולה לאפייה, התורם למרקם הבצק ובעל ערכים תזונתיים מוספים.

צרכנים רואים בנטורינה, מוצר טוב ואיכותי וללא שומן טרנס – וממשיכים להשתמש בו”.

לדברי קרויטורו; “הנטורינה, מעניקה יתרונות רבים, מעולה לאפייה ובישול, ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, טבעונית ומועשרת ב‘שמן קוקוס’ – אך ללא טעם הקוקוס

מרקם הנטורינה הוא חלק, והיא מתאימה לשימוש במגוון רב של מאפים, כ-תחליף לחמאה או מרגרינה ביחס זהה במתכון“.

מנהלת השיווק של חברת “שמרית” הגב יעלה קרויטורו, מסכמת בקריצה עם חיוך; “אם אין חמאה? תאפו עם… קוקוס“.

תגובות
0
0



Exit mobile version