בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה

בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה – יום בחיי מנהל פארק מים - כאן חדשות | אלכוהול מוברח בתוך לחם, דיווח על קקי במגלשה ומכות עם כסאות פלסטיק. כתבתם של דורון סולומונס ואורן אהרוני.

"לא מאמין במזל בלוטו – זה מתמטיקה"

"לא מאמין במזל בלוטו - זה מתמטיקה": ריאיון עם סטפן מנדל, האיש שפיצח את שיטת הלוטו, אחרי הפרק אודותיו בתוכנית זמן אמת בכאן 11.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

סליחה על השאלה❓ עונה 2 | אוטיסטים

סליחה על השאלה❓ עונה שנייה לתכנית האהובה זוכת פרס האקדמיה 🏆 שעושה את העולם מקום יפה יותר! הצצה כנה ואינטימית לחייהן של קבוצות שמתמודדות עם סטיגמות חברתיות באמצעות שאלות שנשאלו על ידי הצופים. ערוץ כאן 11.

זן נדיר – גורים

גורים - חזרזירים בפי'גמות, שפני סלע משחקים תופסת, פעוטון של יעלים, ותיעוד מיוחד של גורי זאב, מרגע ההמלטה במאורה ועד אימוני הציד שלהם. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

מציאת גופת מנהיג הילידים באמזונס – סערה בברזיל

מציאת גופתו של מנהיג הילידים באמזונס מעוררת סערה בברזיל. כאן חדשות | חדשות הלילה עם יאיר ויינרב.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

חדשות צרכנות

אין חמאה? תאפו עם נטורינה על בסיס שמן קוקוס 'שמרית'

יעלה קרויטורו, מנהלת השיווק של חברת "שמרית"; "בכל העולם, יש מחסורים בחמאה שנובעים מביקוש יותר גבוה לחמאה, כולל ביקוש תעשייתי ◄ "ה'נטורינה' מציגה עלייה עקבית לאורך כל השנה, על רקע היותה מוצר מעולה לאפייה התורם למרקם הבצק ובעל ערכים תזונתיים מוספים. צרכנים רואים ב'נטורינה' מוצר טוב ואיכותי וללא שומן טרנס - וממשיכים להשתמש בו".
יעלה קרויטורו, מנהלת השיווק של חברת שמרית ברקע: נטורינה, תחליף חמאה ומרגרינה על בסיס שמן קוקוס לאפיה ובישול | צילום: טופ טאץ | עיבוד: שולי סונגו
יעלה קרויטורו | רקע: נטורינה

קיים זינוק משמעותי במכירות של ה'מרגרינה' ו'תחליפי החמאה' מאז פרץ המחסור בחמאה בישראל – על כך מדווחת חברת "שמרית" חברת מוצרי האפייה מהגדולות והמובילות בישראל בקטגוריית המרגרינה ותחליפי החמאה. על פי נתוני המכר של סטורנקסט (StoreNext) המחסור ב-חמאה, החל כבר בשבוע 52 של שנת 2018 (בין ה-23 עד 29 בדצמבר).

 ■רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל 'פורטל 'כאן ישראל | kanisrael  | כאן נעים | kan-naim אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

התברר, כי מכירות החמאה, ירדו מאז אותו שבוע דרמתי ב-15%, ממכירה של כ-800 אלף יחידות בשבוע, לכדי –673 אלף יחידות, לעומת ממוצע מכירות של כ-740 אלף יחידות בחודש, ירידה של כ-10%.

מנגד, מרגע המשבר של "המחסור בחמאה" המרגרינה ותחליפי החמאה – צומחות ב-7%.

מנהלת יחסי ציבור חברת "שמרית" הגב' מירב בורמד, הוסיפה לפורטל 'כאן ישראל | kanisrael  | כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה' כי; אם משווים את מכירות החמאה בשבוע השני של ינואר 2019, בהשוואה לשבועיים לפני שהחל המחסור, מכירות קטגוריית המרגרינה, עלו מ-197.18 אלף יחידות ל-230.02 אלף יחידות בשבוע השני של ינואר – צמיחה של 16%.

על פי חברת "שמרית", הצמיחה הדרמתית מגיעה מנטורינה, שהם תחליפי חמאה ומרגרינה הם עשירים ב'שמן קוקוס' וב'שמן זית' המתאימים לאפייה ולבישול שהיא למעשה, תחליף חמאה ומרגרינה על בסיס שמן קוקוס לאפיה ובישול, הנמצאת במקררים כשנה (ומופצת על ידי חברת שטראוס).

כלומר, יש מעבר של צרכנים לתחליפים צמחיים לאפייה, שאינם המרגרינה המסורתית. נטורינה, קופצת בכ-14% במכירות הכספיות בינואר 2019 לעומת כלל 2018, וב-9% כמותית.

 מנהלת השיווק של חב' שמרית, יעלה קרויטורו; "הנטורינה, מציגה עלייה עקבית לאורך כל השנה, על רקע היותה מוצר מעולה לאפייה"

בהשוואה בין השבוע בו החל משבר החמאה לבין השבוע השני של ינואר, המכר של נטורינה קפץ ב-5,000 יחידות – גידול של 17%.

לדברי יעלה קרויטורו, מנהלת השיווק של חברת "שמרית"; "בכל העולם, יש מחסורים בחמאה, אשר נובעים מביקוש יותר גבוה לחמאה, כולל ביקוש ל'חמאה בתעשייה'.

נטורינה, מציגה עלייה עקבית לאורך כל השנה, על רקע היותה מוצר מעולה לאפייה, התורם למרקם הבצק ובעל ערכים תזונתיים מוספים.

צרכנים רואים בנטורינה, מוצר טוב ואיכותי וללא שומן טרנס – וממשיכים להשתמש בו".

לדברי קרויטורו;נטורינה, מעניקה יתרונות רבים, מעולה לאפייה ובישול, ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, טבעונית ומועשרת ב'שמן קוקוס' – אך ללא טעם הקוקוס

מרקם הנטורינה הוא חלק, והיא מתאימה לשימוש במגוון רב של מאפים, כ-תחליף לחמאה או מרגרינה ביחס זהה במתכון".

מנהלת השיווק של חברת "שמרית" הגב יעלה קרויטורו, מסכמת בקריצה עם חיוך; "אם אין חמאה? תאפו עם… קוקוס".




אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 66, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר ל-4 נכדות; אוריאן, מילה שרה, אריאל ו-עלמה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

דילוג לתוכן