
“אי חתימה על צו הרחבה ל’עובדי ההסעדה’ פוגעת ב-שכר העובדים בענף. ‘הסכם עבודה קיבוצי’ יכול לשפר את שכרם של עובדי ההסעדה בכ-16%” כך מתח ביקורת והצהיר היום (יום שלישי, ט”ו בכסלו התשפ”ד | 28.11.23) נשיא לשכות המסחר עורך דין אוריאל לין בפנייה אל שר העבודה יואב בן צור.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לין, מציין בפנייתו לשר העבודה בן צור; “כי משרדו שוגה בדרך טיפולו בנושא זה. כאשר נחתם ‘הסכם קיבוצי ענפי‘ לכלל הארץ בין ארגון עובדים לבין נציגות של המגזר העסקי ויש בו משום שיפור תנאי העבודה של העובדים, ראוי שמשרד העבודה, וישים בראש מעייניו את ההזדמנות לשפר את תנאי העבודה של העובדים“.
נשיא לשכות המסחר מר לין, הרחיב; “כאשר מעסיקים, מוכנים לשלם יותר, ובפרט ברמות השכר הנמוכות, משום שהם מבינים שזהו דבר נחוץ, כדי לחזק את העסק.
יש בו גם תועלת מוחשית ואמיתית עבור העובדים, ראוי כי משרד העבודה, יפעל לקידום הסכם כזה, לאור המטרה של שיפור תנאי העבודה של העובדים. אם מישהו חושש שמעסיקים ייפגעו, יוכל משרד הכלכלה, להביע את עמדתו.
אבל תמיד כשעושים הסכם קיבוצי ויש בו משום שיפור תנאי העבודה והוא מטיל חובה על עסקים לשלם יותר, יהיו כאלה מתוך המגזר העסקי שיתנגדו.
התנגדותם של יחידים היא לא רלבנטית. התנגדות של יחידים לא היא הקובעת. מה שקובע הוא הרצון של ארגון מעסיקים לשפר את תנאי העבודה.
עורך דין אוריאל לין, הדגיש באופן מיוחד, בדבריו, כי עובדים שנמצאים בשכבת השכר הנמוכה האמורים לפרנס משפחות שלמות.
יתר על כן, אי אישורו של הסכם זה, פוגע גם ביכולת המעסיקים לגייס עובדים. יצוין, כי ב’ענף ההסעדה למקומות העבודה‘ בישראל, מועסקים כ-100,000 עובדים. סיכם נשיא לשכות המסחר עורך דין אוריאל לין.
█ ‘ענף ההסעדה למקומות העבודה’ בישראל;
ענף הקייטרינג למקומות העבודה בישראל, נחשב מגזר משגשג, הנותן מענה לצרכי המזון והמשקאות של חברות וארגונים. בשנים האחרונות, גובר הביקוש לשירותי הסעדה איכותיים ומגוונים במקומות עבודה ברחבי הארץ.
חברות קייטרינג ישראליות מציעות מגוון שירותים, לרבות; ארוחות יומיות, חטיפים ומשקאות לעובדים. שירותים אלו, מותאמים לרוב, כדי לענות על הדרישות וההעדפות התזונתיות הספציפיות של כוח העבודה, לרבות אפשרויות צמחוניות, טבעוניות, ללא גלוטן ו-כשרות.
היבט בולט של תעשיית הקייטרינג במקום העבודה בישראל הוא הדגש על חומרי גלם טריים ומקומיים.
חברות קייטרינג רבות נותנות עדיפות לשימוש בתוצרת מקומית ועבודה עם חקלאים וספקים מקומיים, כדי להבטיח את האיכות והקיימות של היצע המזון שלהם.
בנוסף לשירותי ארוחות רגילים, חברות קייטרינג במקום העבודה מספקות קייטרינג גם לאירועים מיוחדים, כגון; פגישות חברות, כנסים וחגיגות.
הם מציעים מגוון אפשרויות תפריט, לרבות ארוחות בסגנון מזנון, פינגר פוד ותפריטים מותאמים אישית המבוססים על דרישות האירוע הספציפיות.
במהלך השנים, הקייטרינג במקום העבודה בישראל התפתח לכלול טכנולוגיות ושירותים חדשניים.
חברות קייטרינג מסוימות ממנפות אפליקציות סלולאריות ופלטפורמות מקוונות‘ כדי לייעל את תהליך ההזמנה והמשלוח, מה שהופך זאת לנוח לעובדים לגשת לארוחות שלהם.
בסך הכל ענף הקייטרינג למקום העבודה בישראל הוא מגזר דינמי ותחרותי הממלא תפקיד מכריע במתן ארוחות מזינות ומהנות לעובדים בארגונים שונים.
התעשייה מתפתחת ללא הרף, כדי לענות על הצרכים וההעדפות המשתנות של כוח העבודה, ומציעה מגוון רחב של אפשרויות ושירותים קולינריים.