מדא גייס את מירי בוהדנה למאמצים של מדא בנושא הקורונה

"מזה כשנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים" - סיפרה מירי בוהדנה; "נגיף הקורונה, יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מדא, גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם דר' סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות, כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור" .

אורלי לוי לא ידעה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | אומנם עמיר פרץ הצהיר שוב ושוב שהוא רוצה ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, אבל אורלי לוי אבקסיס פשוט לא ידעה | להשוות קורונה לשפעת זה אולי מרגיע - אבל לא נכון.

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

מאכלי עמים מאכלים מיוחדים

אורז דביק + מנגו | שרי שפילמן הכוהנת הבאה לאוכל תאילנדי

שרי שפילמן; "המטבח התאילנדי (קולינריה תאילנדית) שכה אהוב עלי, לכן,החלטתי לשתף את חברי ב-פייסבוק | "תאילנד במטבח של שרי Sari's Kitchen ברזי האוכל התאילנדי" על מרכיביו השונים מתוך תקווה שיוכלו ויאכלו לספוג מעט מתרבות אוכל שונה מגוונת ומרתקת ◄ וגם מתכון מצולם של שרי שפילמן, הכנת 'עוף מוקפץ עם אגוזי קשיו' מתכון תאילנדי. בתיאבון.

תכירו את הכוהנת הבאה של האוכל התאילנדי בארץ הקודש ישראל, העונה לשם; שרי שפילמן, תושבת פתח תקווה מהעיר כפר סבא. היא מספרת, כי; “המטבח התאילנדי (מדגישה; קולינריה תאילנדית) שכה אהוב עלי, שלח אותי אל שהייה בת כחצי שנה בעיר בנגקוק, תאילנד, בה למדתי ‘קולינריה תאילנדית’ הכוללת היסטוריה, גאוגרפיה, מנהגים, מסורת ועוד.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הגב’ שפילמן, ממשיכה ומספרת, כי; “החלטתי לשתף את חברי ב-פייסבוק | תאילנד במטבח של שרי Sari’s Kitchen ברזי האוכל התאילנדי, על מרכיביו השונים מתוך תקווה שיוכלו ויאכלו לספוג מעט מתרבות אוכל שונה מגוונת ומרתקת.

שרי שפילמן, הכוהנת הבאה של האוכל התאילנדי בארץ
שרי שפילמן, הכוהנת הבאה של האוכל התאילנדי בארץ

אורז דביק עם מנגו (khao niew, Ma-muang) מנה מאד אהובה ופופולרית בקרב המטיילים בתאילנד גן עדן קולינרי. האורז הדביק, גדל בצפון תאילנד ועתיק יומין בפרט באזור איסן ו-לאוס, האורז הדביק, משמש במגוון מתכונים ממותקים וגם אחרים.

אין ספק שהמטבח התאילנדי נחשב למעצמה קולינרית מגוונת, אליה מתחברים הישראלים מיד בשל זמינות חומרי גלם אותן ניתן כיום להשיג בכל סופרמרקט ליד ביתכם”.

אורז דביק עם מנגו | מתכון טרי של “תאילנד במטבח של שרי Sari’s Kitchen

 מצרכים;

  • 2 כוסות אורז דביק – מושרה במים כשעתיים
  • 3 כוסות מים (לבישול)
  • 2 כוסות קרם קוקוס
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח

◄ שלב 1;

רוטב לערבוב באורז המבושל

  • 2 כוסות קרם קוקוס
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • להרתיח קלות כ 3-2 דקות עד להמסת הסוכר
  • להניח בצד עד לסיום בישול האורז

◄ שלב 2;

רוטב סמיך למנה בצלחת ההגשה

  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות קמח עמילן טפיוקה / אורז/ קורנפלור
  • 2 כפות מים לעירבוב קמח העמילן
  • להרתיח עד לעיבוי הרוטב
  • להניח בצד

◄ אופן הכנת אורז דביק, 3 אפשרויות לבחירה;

  1. הדרך המסורתית כפי שתראו בתמונות
  2. בכלי אידוי חשמלי
  3. בישול במיקרוגל כ-10 דקות

יש לשטוף את האורז היטב להוצאת העמילן ולסנן נוזלים. להכניס לסיר ובו מים רותחים ולאדות בתוך סלסלת קש או בכלי שתבחרו.

  • להוסיף את 3 כוסות מים רותחים
  • לבשל על אש נמוכה
  • כ 20 דקות עד להעלמות הנוזלים

◄כאשר האורז מוכן;

יש להכניס את רוטב שלב 1 לוודא שהוא חם
אל הסיר עם האורז ולערבב היטב
לכסות את האורז עם המכסה
להמתין כ 30 דקות כדי שהרוטב ייספג היטב באורז

◄ כעת;
לחתוך מנגו בשל ( עדיף זן מאיה)
לרצועות או קוביות

◄ הגשה;

  • להניח אורז בצלחת
  • להוסיף את המנגו
  • לשפוך על האורז מעט מרוטב מס 2 הסמיך בכמות על פי טעמכם האישי
  • לקשט בפרורי קוקוס יבש וקלוי(ניתן לרכוש בחנויות תבלינים כדוגמת חממה וכו’).

בתאבון!

◄קבלו גם מתכון מצולם של שרי שפילמן, הכנת ‘עוף מוקפץ עם אגוזי קשיו’ מתכון תאילנדי.




אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 66, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר ל-4 נכדות; אוריאן, מילה שרה, אריאל ו-עלמה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

דילוג לתוכן