בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה

בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה – יום בחיי מנהל פארק מים - כאן חדשות | אלכוהול מוברח בתוך לחם, דיווח על קקי במגלשה ומכות עם כסאות פלסטיק. כתבתם של דורון סולומונס ואורן אהרוני.

"לא מאמין במזל בלוטו – זה מתמטיקה"

"לא מאמין במזל בלוטו - זה מתמטיקה": ריאיון עם סטפן מנדל, האיש שפיצח את שיטת הלוטו, אחרי הפרק אודותיו בתוכנית זמן אמת בכאן 11.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

סליחה על השאלה❓ עונה 2 | אוטיסטים

סליחה על השאלה❓ עונה שנייה לתכנית האהובה זוכת פרס האקדמיה 🏆 שעושה את העולם מקום יפה יותר! הצצה כנה ואינטימית לחייהן של קבוצות שמתמודדות עם סטיגמות חברתיות באמצעות שאלות שנשאלו על ידי הצופים. ערוץ כאן 11.

זן נדיר – גורים

גורים - חזרזירים בפי'גמות, שפני סלע משחקים תופסת, פעוטון של יעלים, ותיעוד מיוחד של גורי זאב, מרגע ההמלטה במאורה ועד אימוני הציד שלהם. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

מציאת גופת מנהיג הילידים באמזונס – סערה בברזיל

מציאת גופתו של מנהיג הילידים באמזונס מעוררת סערה בברזיל. כאן חדשות | חדשות הלילה עם יאיר ויינרב.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

ליהי קרויץ | מתכונים פורים פורים מתכונים

אוזני המן מקרוט | מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ

להכין את עוגיות ה"מקרוט" (מקרוד) הידועות, אבל בצורה אחרת בעוד הקפצונים מתפוצצים והרעשנים מרעישים שיהיה לנו חג פורים שמח, עלה לי הרעיון, למה לא להכין אותם בצורת אוזני המן. כן, אותם אזני המן... הם יצאו מן התנור בניחוח משגע, טבלתי אותם בסירופ עם ניחוח הל ולאחר מכן, פיזרתי סוכריות צבעוניות, הם יצאו ממש יפות וטעימות ומי שרוצה לחלוק את החוויה, יוכל לקיים את מצוות משלוחי המנות ולצרף אותם לרגל החג.

אוזני המן-מקרוט – לא זו לא טעות. ממש לא! זה העניין, זה דבר המאפה "מקרוט" (ה"מָקרוּד") של בני העדה של יהדות יוצאי לוב וטוניס; חשבתי על הרעיון איך להכין את עוגיות ה"מקרוט" (מקרוד) הידועות, אבל בצורה אחרת ושהם יהיו גם מתאימים לחג הפורים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

בעוד הקפצונים מתפוצצים והרעשנים מרעישים שיהיה לנו חג פורים שמח, עלה לי הרעיון, למה לא להכין אותם בצורת אוזני המן. כן, אותם אזני המן, כן על שמו של המן הרשע והמוכרים לנו שנים רבות כמאפה העשוי מבצק מתוק וממולא בפרג, שוקולד או בכל מילוי אחר ולשדרג אותם בטעמם, צורתם וביופיים.

ואכן, באמת הם יצאו מן התנור בניחוח משגע, טבלתי אותם בסירופ עם ניחוח הל ולאחר מכן, פיזרתי סוכריות צבעוניות, הם יצאו ממש יפות וטעימות ומי שרוצה לחלוק את החוויה, יוכל לקיים את מצוות משלוחי המנות ולצרף אותם לרגל החג.

אוזני המן מקרוט | מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ
אוזני המן-מקרוט | מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ

█ מתכון; אוזני המן מקרוט

לשים במיקסר;

  • 1 ק"ג סולת,
  • 1 כוס קמח, מדוד בכוס בינלאומית
  • 1 כוס סוכר,מדוד בכוס בינלאומית
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן קנולה – מדוד בכוס בינלאומית.
  • כ-1.5 כוסות מים רותחים-הוספה לפי הצורך. מדוד בכוס בינלאומית.

מלית תמרים;

  • 1 קופסה ממרח תמרים,
  • חופן צימוקים,
  • כ-50 גרם אגוזי מלח שבורים,
  • קורט קינמון,
  • לערבב את כל חומרי המלית ביחד.

אופן הכנת הבצק;

לקחת בצק בגודל כדור פינג פונג לגלגל לכדור ולשטח בין הידיים לבצק שטוח בקוטר של כ- 7 ס"מ. לשים במרכז כפית מלית תמרים ולסגור את 3 הצלעות ולהדק, כמו בסרטון כאן למעלה.
ניתן לקשט את הבצק עם צובטן, כמו בסרטון כאן למעלה. אפייה בחום של 170 מעלות כ-25 דקות עד הזהבה.

לסירופ סוכר;

  • 4 כוסות סוכר,מדוד בכוס בינלאומית
  • 2 כוסות מים-מדוד בכוס בינלאומית
  • חצי לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 תרמילי הל

אופן ההכנה;

להרתיח את הסירופ, כאשר הוא רתח להנמיך את האש ולהרתיח כ-2 דקות. לטבול את העוגיות בסירופ כחצי דקה. להוציא למגש ולפזר סוכריות צבעוניות. ניתן להקפיא לאחר אפייה.

חג שמח ובתיאבון.




דילוג לתוכן