ההפתעה המרגשת של סגן י׳ | חיל-האוויר הישראלי

לזה הוא לא ציפה! סגן י׳ חשב שהוא מצטלם לסרטון רגיל לקראת סיום קורס-טיס 179, אבל... לנו היו תכניות אחרות!

למי הצביעה גאולה אבן-סער ב-2006? | גיא זהר

כאן 11 | גאולה אבן-סער טענה שכל חייה הצביעה ליכוד, אבל מאמר מ-2006 טען אחרת. יש פער - וסגרנו אותו | אופירה אסייג, טענה שבסין וביפן אין תאונות דרכים. בדקנו. ועוד פערים קטנים | איך גם נתניהו וגם גדעון סער משתמשים באותו סקר להוכיח את הובלתם?

פורום כאן נעים

“למה אתה גונב?”: מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

דברי מאפה פורים פורים מתכונים

אוזני המן ללא גְּלוּטֵן של חברת שר (Schär) בשיתוף הבלוגר דביר בר

לרגל פורים מגישה חברת שר (Schär), בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out, מתכון חגיגי לאוזני המן טעימות להפליא, סופר פריכות וללא גלוטן. כל ביס, יגרום לאוזן ההמן להתפורר בפה גם מבלי ללעוס אותה ◄השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של חברת שר, מותאם למוצרי פטיסרי שונים, מבטיח הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.
אוזני המן ללא גְּלוּטֵן של חברת שר (Schär) בשיתוף הבלוגר דביר בר
אוזני המן ללא גְּלוּטֵן

אוזני המן ללא גלוטן? כידוע, גְּלוּטֵן (Gluten; בעברית דִּבְקָן, הנו חלבון המצוי בעיקר ב; דגנים, חיטה, שעורה, שיפון וכוסמין. ייחודו של הגלוטן הוא היותו בלתי מסיס במים – תכונה המקנה לו את היכולת ליצור לחם. גלוטן הוא חלבון התשמורת העיקרי בגרגר החיטה, ורכיבי הגלוטן השונים מהווים כ-90% מהחלבון בגרגיר החיטה. רגישות לגלוטן, מובילה למחלת צליאק. חולי הצליאק רגישים לגליאדין שבגלוטן ולכן, יש כאלו גם אשר ממליצים להמעיט בשימושו, כמו חברת שר (Schär) נחשבת למובילה באירופה בתחום המוצרים ללא גלוטן.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

החברה משווקת מגוון מוצרי מזון ללא גלוטן ופתרונות צריכה לצליאקים בהם קמחים, חטיפים, רטבים, מתוקים, בסיס לפיצה ועוד. בין פיתוחי החברה החדשניים לחמים טריים ללא גלוטן מוכנים לאכילה, ללא צורך בהקפאה וללא חומרים משמרים.

כל הלחמים מגיעים באריזה חדשנית השומרת על טריות הלחמים, מונעת את הצורך בהקפאה ומבטיחה טעם, מרקם וריח נפלא של לחם אמיתי. מוצרי שר בעלי תו איכות למזון ללא גלוטן מהגבוהים בעולם, במתכונים ייחודיים עם פחות נתרן, פחות שומן, ללא שמן דקל ויותר סיבים תזונתיים.

לרגל פורים מגישה חברת שר (Schär), בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out, מתכון חגיגי לאוזני המן טעימות להפליא, סופר פריכות וללא גלוטן. כל ביס, יגרום לאוזן המן להתפורר בפה, זאת גם מבלי ללעוס אותה.

השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של חברת שר, מותאם למוצרי פטיסרי שונים, מבטיח בכך, הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.

מצרכים (לכ-20 יחידות);

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן Mix C  של Schär
  • 1 חבילה של אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית אבקת אפיה.
  • רבע כפית שטוחה מלח

למלית;

  • 1 קופסת ממרח תמרים/פרג/שוקולד/חלוה בטמפרטורת החדר.

אופן ההכנה;

  1. להכנת הבצק: לקערת מג׳ימיקס (או מיקסר עם וו גיטרה) יש להכניס את הקמח אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח ואת החמאה הקרה שהיא חתוכה לקוביות גסות. לערבב ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר), לקבלת בצק פירורי. יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי.
  2. אל הבצק, יש להוסיף את הביצה והחלמונים ואת תמצית הוניל ולערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק. בעזרת כף קיפול מסיליקון לגרד את כל הבצק מהקערה ולגבש אותו לכדי כדור אחיד. להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד. להדליק תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.
  3. על נייר אפיה, נפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות). נניח את הבצק המקורר על המשטח, נפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ונניח עליו נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך נשטח את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מילימטר  (לא דק מדי). לאחר רידוד הבצק, יש לפזר עוד כף קמח על המשטח.
  4. בעזרת רינג בקוטר 8 סנטימטר, יש ליצור עיגולים בבצק המקומח. בכל מרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת. על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות. לסגור ולהדק היטב את אזני ההמן בצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית, יכולה לנזול במהלך האפייה).
  5. את אוזני המן, יש להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. יש להשאיר מרווח של כ-2 סנטימטר בין אוזן המן אחת לשנייה. לאפות בתנור במשך רבע שעה בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד. עם תום האפייה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות.

המתכון הובא באדיבות אתרמתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

חג פורים שמח ובתיאבון!




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

דילוג לתוכן