חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

דברי מאפה חג פּוּרִים פורים מתכונים

אוזני המן ללא גְּלוּטֵן של חברת שר (Schär) בשיתוף הבלוגר דביר בר

לרגל פורים מגישה חברת שר (Schär), בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out, מתכון חגיגי לאוזני המן טעימות להפליא, סופר פריכות וללא גלוטן. כל ביס, יגרום לאוזן ההמן להתפורר בפה גם מבלי ללעוס אותה ◄השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של חברת שר, מותאם למוצרי פטיסרי שונים, מבטיח הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.
0
0
אוזני המן ללא גְּלוּטֵן של חברת שר (Schär) בשיתוף הבלוגר דביר בר
אוזני המן ללא גְּלוּטֵן

אוזני המן ללא גלוטן? כידוע, גְּלוּטֵן (Gluten; בעברית דִּבְקָן, הנו חלבון המצוי בעיקר ב; דגנים, חיטה, שעורה, שיפון וכוסמין. ייחודו של הגלוטן הוא היותו בלתי מסיס במים – תכונה המקנה לו את היכולת ליצור לחם. גלוטן הוא חלבון התשמורת העיקרי בגרגר החיטה, ורכיבי הגלוטן השונים מהווים כ-90% מהחלבון בגרגיר החיטה. רגישות לגלוטן, מובילה למחלת צליאק. חולי הצליאק רגישים לגליאדין שבגלוטן ולכן, יש כאלו גם אשר ממליצים להמעיט בשימושו, כמו חברת שר (Schär) נחשבת למובילה באירופה בתחום המוצרים ללא גלוטן.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

החברה משווקת מגוון מוצרי מזון ללא גלוטן ופתרונות צריכה לצליאקים בהם קמחים, חטיפים, רטבים, מתוקים, בסיס לפיצה ועוד. בין פיתוחי החברה החדשניים לחמים טריים ללא גלוטן מוכנים לאכילה, ללא צורך בהקפאה וללא חומרים משמרים.

כל הלחמים מגיעים באריזה חדשנית השומרת על טריות הלחמים, מונעת את הצורך בהקפאה ומבטיחה טעם, מרקם וריח נפלא של לחם אמיתי. מוצרי שר בעלי תו איכות למזון ללא גלוטן מהגבוהים בעולם, במתכונים ייחודיים עם פחות נתרן, פחות שומן, ללא שמן דקל ויותר סיבים תזונתיים.

לרגל פורים מגישה חברת שר (Schär), בשיתוף דביר בר, בעל הבלוג ללא גלוטן Wheat Out, מתכון חגיגי לאוזני המן טעימות להפליא, סופר פריכות וללא גלוטן. כל ביס, יגרום לאוזן המן להתפורר בפה, זאת גם מבלי ללעוס אותה.

השימוש במתכון בקמח ללא גלוטן Mix C של חברת שר, מותאם למוצרי פטיסרי שונים, מבטיח בכך, הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים.

מצרכים (לכ-20 יחידות);

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן Mix C  של Schär
  • 1 חבילה של אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
  • 150 גרם חמאה קרה
  • 1 כפית אבקת אפיה.
  • רבע כפית שטוחה מלח

למלית;

  • 1 קופסת ממרח תמרים/פרג/שוקולד/חלוה בטמפרטורת החדר.

אופן ההכנה;

  1. להכנת הבצק: לקערת מג׳ימיקס (או מיקסר עם וו גיטרה) יש להכניס את הקמח אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח ואת החמאה הקרה שהיא חתוכה לקוביות גסות. לערבב ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כדקה על מהירות בינונית במיקסר), לקבלת בצק פירורי. יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי.
  2. אל הבצק, יש להוסיף את הביצה והחלמונים ואת תמצית הוניל ולערבב שוב אך גם הפעם, מעט מאד, רק עד להטמעת הביצים בבצק. בעזרת כף קיפול מסיליקון לגרד את כל הבצק מהקערה ולגבש אותו לכדי כדור אחיד. להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד. להדליק תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.
  3. על נייר אפיה, נפזר קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות). נניח את הבצק המקורר על המשטח, נפזר עוד קצת (ככף) קמח ללא גלוטן ונניח עליו נייר אפיה נוסף. בעזרת מערוך נשטח את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי של כ-15 מילימטר  (לא דק מדי). לאחר רידוד הבצק, יש לפזר עוד כף קמח על המשטח.
  4. בעזרת רינג בקוטר 8 סנטימטר, יש ליצור עיגולים בבצק המקומח. בכל מרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת. על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות. לסגור ולהדק היטב את אזני ההמן בצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית, יכולה לנזול במהלך האפייה).
  5. את אוזני המן, יש להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. יש להשאיר מרווח של כ-2 סנטימטר בין אוזן המן אחת לשנייה. לאפות בתנור במשך רבע שעה בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד. עם תום האפייה, נוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה לפחות.

המתכון הובא באדיבות אתרמתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

חג פורים שמח ובתיאבון!

0
0



דילוג לתוכן