כדורגל בחו"ל

לידס יונייטד- לפני הפועל ת”א

0
0

ביום חמישי תפגוש הפועל ת”א את לידס יונייטד, אחד המועדונים המפוארים באנגליה. אלי כרמלי, מגיש לקשטן ולכם הקוראים, לקראת הישיבה מול הטלוויזיה – ניתוח מלא
לידס יונייטד- לפני הפועל ת
430_leeds_00.jpg

שאלה: למה אנשים מתעבים את אוהדי לידס, מיד כאשר הם פוגשים אותם? תשובה: כדי לחסוך זמן. (בדיחה שמופיעה באתר האוהדים של לידס יונייטד).

אם עד לשנה שעברה משחק בגביע אירופה נגד יריבה אנגלית נחשב לשיא עבור קבוצה ישראלית, הרי שבשנתיים האחרונות זה כבר הפך לשיגרה מסוימת: צ’לסי, בשנה שעברה, והשנה מנצ’סטר יונייטד ועכשיו גם לידס יונייטד (ואת המשחק שלא היה “פקס באדיר” מול ליברפול לא נחשיב).

ללידס, היו שנים יפות באנגליה ובאירופה בשנות השבעים, עם דון ריווי, פיטר לורימר ובילי ברמנר. היא זכתה בשתי אליפויות בסוף שנות הששים-תחילת שנות השבעים (ובעוד אליפות אחת לפני עשר שנים) וגם בגביע האנגלי ב-1972. אבל ההיסטוריה במקרה הזה לא רלוונטית. הקבוצה שתשחק מול הפועל ת”א תהיה שונה מאד מלידס “ההיא”.

אם פעם התבססה הקבוצה על הרבה כוח, אגרסיביות וקהל אלים ומטורף, הרי שהיום אפשר למצוא בלידס שחקנים מבריקים, מהירים וחכמים (וגם הרבה כוח, אגרסיסיות וקהל אלים ומטורף). לידס הביאה רק שחקן רכש אחד השנה, ניק ברמבי מליוורפול, ושחררה את הכוכב היקר ביותר שלה, ריו פרדיננד, בלם נבחרת אנגליה, למנצ’סטר יונייטד, יחד עם החלוץ הצעיר רובי קין שעבר לטוטנהם. מלבדם הצליח המאמן החדש טרי ונבלס לשמור את כל הכוכבים שלו ביחד. צירופו של ברמבי לקבוצה יאפשר לכוכב הצעיר הארי קיוול לזוז לאמצע ולמלא תפקיד מרכזי יותר, כשרובי פאולר ומארק וידוקה מהווים פוטנציאל לאחת ההתקפות הקטלניות ביותר בפרמיירשיפ.

הנה מבט קצר על ההרכב הצפוי של לידס למשחק הראשון נגד הפועל:

שוער: פול רובינסון
הגיע לקבוצה ע”י דיויד אולירי והתחיל כמחליפו של נייג’ל מרטין, אבל כאשר מרטין סירב לצאת עם הקבוצה למחנה האימון בתחילת השנה, רובינסון התמקם במקומו ומאז הוא לא זז משם. באופן אירוני הוא החליף את מרטין גם בסגל הנבחרת, כמחליפו של דיויד סימן, כאשר מרטין נפצע. רובינסון קנה את עולמו במשחק ליגת האלופות נגד ברצלונה לפני שנתיים.

מגן ימני: גארי קלי
השחקן הכי ותיק בסגל של לידס, למעט דיויד באטי, שלא משחק השנה. קלי, ששיחק כבר בשני מונדיאלים במדי אירלנד, הגיע לקבוצה עוד בימי הווארד וילקינסון, האחרון שלקח אליפות בלידס (והאנגלי האחרון שלקח אליפות בליגה הבכירה). ג’ורג’ גרהאם הפך אותו לקפטן של לידס במקום דיויד הופקין שעזב באותה תקופה. קלי מועמד לשבור את שיא ההופעות במדי לידס של ג’ק צ’רלטון, שעומד על 773 משחקים.

מגן שמאלי: איאן הארט
לפני שנתיים איבד את מקומו בהרכב לטובת דומיניק מתאו, אך הצליח לחזור להרכב וסיים את העונה עם שיא אישי של 11 הבקעות. בשנה שעברה נכלל הארט בנבחרת העונה של הפרמיירליג, והוא מהווה בורג חשוב בתוך המערך הצעיר של לידס. החיסרון שלו הוא איטיות יחסית מול חלוצים מהירים על הקו וכן נחיתות בגובה. לעומת זאת יש לו בעיטה חזקה והוא שולט בכדור בשתי רגליו. מבקיע שערים רבים.

בלם אחורי: ג’ונתן וודגייט
ביצע קפיצה מטאורית בהרכב לידס והגיע במהירות גם לנבחרת של קווין קיגן, אבל גם הנפילה שלו היתה מהירה, לאחר התקרית בה היה מעורב עם חברו לקבוצה לי בויאר (ע”ע), בה הואשמו השנים כי תקפו על רקע גזעני סטודנט אסיאתי. השניים זוכו לאחר משפט חוזר ובכך נסללה בפניהם הדרך לחזור להרכב הנבחרת.

בלם קדמי: לוקס ראדבה
אחד הבלמים הטובים ששיחקו אי פעם בלידס. בעל ראיית משחק מצוינת ויכולת תיקול נהדרת. שומר אישי נהדר המסוגל להעלים לגמרי את החלוץ עליו הוא אחראי. ראדבה היה השחקן הראשון שגם ג’ורג’ גרהאם וגם דיויד אולירי דאגו להשאיר בקבוצה כאשר הגיעו לאמן אותה. זכה עם דרום אפריקה בגביע אפריקה ב-1996.

קשר אחורי: אוליוויה דאקור
דיויד אולירי הביא את דאקור ללידס בסכום שיא אז של 7.2 מיליון ליש”ט כחיזוק לקראת ההשתתפות בליגת האלופות. דאקור שיחק קודם לכן באוורטון, חזר לצרפת לשנה אחת ואז חזר שוב לאנגליה. הוא בלם/קשר אחורי קשוח המצטיין בתיקולים ומוסיף עוצמה, איכות וניסיון לקבוצה הצעירה של לידס. סובל מבעיות משמעת והורחק כבר במשחק הראשון שלו בלידס.

קשר ימני: לי בויאר
כמו וודגייט, השאיר את צרותיו שמחוץ למגרש מאחוריו ולפני שנתיים נבחר לשחקן העונה של הקבוצה בפעם השנייה תוך שלוש שנים. שחקן יציב מאד ומבקיע שערים. הצטיין בליגת האלופות והגיע לנבחרת של אריקסון. היה אמור לעזוב לליוורפול בקיץ אך החליט להישאר בקבוצה בינתיים.

קשר שמאלי: הארי קיוול
אחד הכוכבים הגדולים ביותר של הכדורגל האנגלי לפחות, אם לא העולמי. נבחר לפני שלוש שנים לשחקן הצעיר הטוב ביותר באנגליה ולשחקן השנה של לידס. התחיל בלידס כשחקן אגף שמאלי ולאט לאט הפך למחליפו בהתקפה של ג’ימי פלויד הסלבנק בזכות מהירותו והתחבולנות שלו.

קשר מרכזי: ניק ברמבי
נתן את העונה הכי טובה שלו כששיחק באוורטון, כאשר שיחק באגף שמאל והגיע עד לנבחרת של קווין קיגן (למרות ששיחק בנבחרת גם אצל ונבלס כאשר היה בטוטנהם 5 שנים קודם).

חלוץ: מארק וידוקה
הגיע ללידס תמורת 6 מיליון ליש”ט מסלטיק, שם נבחר לשחקן העונה. שחקן כשרוני מאד (בודאי ביחס לממדיו הפיזיים), מצטיין בשמירה על הכדור עד שחבריו יצטרפו אליו להתקפה. בלידס הוא היה אמור לשחק לצדם של הארי קיוול ומארק ברידג’ס, אבל בגלל פציעות שיחק ליד אלן סמית.

חלוץ: אלן סמית
הבקיע שער מול ליברפול בנגיעה הראשונה שלו בכדור במשחק הראשון שלו בבוגרים. אגב, סמית היה אמור לשחק באותו זמן בטורניר לנערים שהיה אמור להתקיים בישראל אך בוטל בגלל המצב הבטחוני. התחלה לא רעה לילד בן 18. שיתוף הפעולה הפורה שלו עם וידוקה הביא אותו לסגל נבחרת אנגליה.

הכתבה פורסמה בתאריך 18/10/2002 והיא מוגשת לקוראי כאן נעים באדיבות אתר “ספורט אנטר” מגזין ספורט

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן