ירקות

מתכוני גזר טעימים ומזינים מטעם “דוד משה”

0
0

עם תחילת עונת הגזר, מציעים קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר “דוד משה” מבחר של מתכונים על בסיס גזר. הגזר הינו צמח דו-שנתי, שמקורו באפגניסטן, הוא נאכל חי, מאודה, מבושל, אפוי, מטוגן או צלוי, משמש כחלק עשיר ופריך בסלטים, במרקים וגם סחוט למיץ.
מתכוני גזר טעימים ומזינים מטעם
מתכוני גזר טעימים ומזינים מטעם “דוד משה” ממאגר המתכונים של כאן נעים

בגזר משתמשים בשורש וכן בזרעים, המשמשים להפגת גזים במעיים, החומרים העיקריים בגזר בתא קרוטן, ויטמין A ופיטו-כימיקלים, ככל שהגזר כתום יותר, כן גדולה בו כמות הבתא קרוטן. מרכיבים אלו, מסייעים לחיזוק מערכת החיסון, הקטנת רגישות לאור, הבתא קרוטן מגן על העור מנזקי קרינת השמש.

צריכת גזר מקלה על סימפטומי מחלת האיידס, מסייעת במלחמה-בזיהומים (ויטמיןA), אנמיה, ריפוי פצעים קלים, פצעי בגרות, שיפור בריאות השרירים והעור, הקטנת הסיכון ללקות-במחלות-לב, ובלחץ-דם גבוה, וכן בבעיות נשים, בישולו בתוספת קטנה של שומן תגביר את ספיגת האנטי-אוקסידנטים. בדומה לעגבנייה, גזר מבושל מזין ובריא יותר מגזר טרי.

חזה עוף ברוטב פיקנטי של גזר וטרגון

מצרכים:
(ל-6 מנות)

5 נתחי שניצל עוף
מרגרינה לטיגון בטעם חמאה
מלח
פלפל שחור

לרוטב:

4 גזרים מבושלים במי מלח
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
רבע כוס אגוזי מלך טחונים גס
חצי כוס טרגון קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
חצי כפית פלפל צ’ילי גרוס
רבע כוס שמנת צמחית

אופן ההכנה:

מחממים את המרגרינה בטעם חמאה במחבת גדולה ומטגנים את נתחי השניצל מצד אחד. לאחר שבוזקים מלח ופלפל שחור. הופכים לצד השני, בוזקים מלח ופלפל שחור ומטגנים. מעבירים לתבנית ושומרים בתנור בחום נמוך מאוד.

להכנת הרוטב:

מועכים את הגזרים בקערית למחית חלקה. מחממים את המרגרינה במחבת ומטגנים את אגוזי המלך עד שהם משחימים. מוסיפים את הטרגון והשום ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

מוסיפים את מחית הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים ואת השמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 דקות.

מסדרים את נתחי העוף בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

טרין גזר

מצרכים:
(ל-6 מנות)

4 גזרים חתוכים לעיגולים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
שמן לטיגון
1 חציל פרוס לעיגולים
2 קישואים פרוסים לאורך
2 כוסות מים
400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
1 שקית ג’לטין ללא טעם
תבנית של אינגליש קייק
פלסטיק נצמד

אופן ההכנה:
מבשלים את הגזר במי מלח עד שמתרכך. מועכים למחית. חורכים את הפלפלים על אש גלויה או אופים בתנור עד שהם משחירים מעט. שמים בשקית ניילון סגורה ל-10 דקות. קולפים וחותכים לרצועות רחבות.

מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות החצילים והקישואים עד שהן משחימות משני הצדדים. מספיגים במגבות נייר.

שמים את העגבניות המרוסקות, כולל הנוזלים, ואת המים בסיר בינוני. מחממים מעט, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים את הג’לטין. מבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה רק עד שהג’לטין נמס.

מרפדים תבנית אינגליש קייק או קופסת פלסטיק מוארכת ביריעת פלסטיק נצמד. משאירים שוליים גדולים מעבר לשפת התבנית.

מורחים שכבה של מחית הגזר בתחתית ויוצקים מעט מהעגבניות עם הג’לטין, מסדרים מעל שכבה של פלפלים ושוב יוצקים מנוזל העגבניות. באותו אופן מסדרים את החצילים והקישואים. בסיום הנחת השכבות מקפידים שהשכבה האחרונה תהיה שכבה של מחית גזר.

עוטפים את השכבות בשולי הפלסטיק הנצמד ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר למשך הלילה. למחרת, לפני ההגשה, שולפים את הטרין עם הפלסטיק הנצמד, הופכים על צלחת מוארכת ומגישים.

מאפה גזר

מצרכים:
(ל-8 מנות)

5 גזרים מגוררים
1 ביצה
150 גרם גבינת רוקפור מפוררת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 חבילה דפי לזניה
מלח
פלפל שחור
400 גרם עגבניות מרוסקות
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
1 וחצי כוסות חלה
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הגזר והביצה. מתבלים במלח ובפלפל.בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ומתבלים בפלפל.

יוצקים רבע מהעגבניות המרוסקות לתבנית פיירקס מרובעת. מסדרים מעל שכבה של דפי לזניה ומפזרים עליהם מחצית מכמות הגזר. מסדרים מעל הגזר דפי לזניה, יוצקים רבע מהעגבניות המרוסקות ומפזרים מעל את תערובת הגבינות. מסדרים מעל דפי לזניה, יוצקים רבע מהעגבניות המרוסקות ושמים את הגזר הנותר בשכבה אחידה. יוצקים את שארית העגבניות המרוסקות.

בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר גוש. מתחילים לצקת את החלב בזרם דקיק תוך בחישה מתמדת, עד שנוצר רוטב חלק ודליל יחסית. מתבלים באגוז מוסקט ויוצקים על המאפה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) במשך 40 דקות

מרק גזר מעודן

מצרכים:
(ל-4 מנות)

3 כפות מרגרינה או חמאה
5 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן וירוק בהיר בלבד(
8 גזרים (600 גרם) קלופים וחתוכים דק
5 כוסות מים ואבקת מרק פרווה זך
3 כפות אורז לא מבושל
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר
חצי כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

להגשה:

פרוסות גזר מבושלות
עירית קצוצה או בצל ירוק

אופן ההכנה:

מחממים את המרגרינה או החמאה בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל ופרוסות הגזר על אש נמוכה (כ- 12 דקות). מערבבים מדי פעם.

מוסיפים את המרק, האורז, התבלינים וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה. עד שהגזר רך והאורז מוכן (כחצי שעה). מצננים מעט.

שומרים כמה פרוסות גזר לקישוט ואת השאר טוחנים בבלנדר יד עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מיץ תפוזים ואם יש צורך נוזלים נוספים. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומתקנים במידת הצורך את התיבול.

מגישים עם פרוסות הגזר, שהונחו בצד, והעירית הקצוצה.

הערה: אם רוצים להגיש את המרק בארוחה חלבית, מעדנים אותו עם שמנת מתוקה במקום חלק מהנוזלים, או עם שמנת פרווה

מרק גזר ובטטה

מצרכים:
(ל-4 מנות)

2 כפות מרגרינה
1 כף שמן
3 גזרים גדולים (250 – 350 גרם) קלופים, חצויים ופרוסים
לפרוסות דקות
1 כפית ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 בטטה גדולה (200 – 250 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות בגודל של כ-1.5 ס”מ
100 – 150 גרם דלעת מנוקה וקלופה, חתוכה לקוביות
6 בצלים ירוקים מנוקים , חצויים וחתוכים לפיסות ארוכות (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית קארי
קורט פלפל חריף יבש
קליפת לימון קלופה דק באורך של כ- 10 ס”מ ללא החלק הלבן
מיץ לימון (מספר טיפות לפי הטעם(
עשב לימון באורך של כ- 7 ס”מ (לא הכרחי(
1 כוס חלב קוקוס
10-15 עלי בזיליקום טריים ושלמים לעיבוי המרק (לא הכרחי(
2 כפות מרגרינה 1 כף קמח רגיל
2 כוסות נוזלים מן המרק

להגשה:

רצועות בצל ירוק

אופן ההכנה:

מחממים את המרגרינה והשמן ומטגנים על אש בינונית בסיר כבד, תוך כדי ערבוב את הגזר והגי’נג’ר במשך 5-7 דקות. מוסיפים את קוביות הבטטה, הדלעת, הבצל, קליפת הלימון, עשב הלימון והמרק כד שיכסה את הירקות, מתבלים ומביאים לרתיחה.

מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במשך כ-20 דקות עד שהירקות רכים אך משגיחים שלא יתפוררו.

מוסיפים את עלי הבזיליקום, מיץ הלימון וחלב הקוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות.

לגיוון:

כדי לעבות את המרק, ממיסים בסיר קטן את המרגרינה ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. יוצקים מנוזלי המרק בהדרגה ובעזרת טריפה נמרצת יוצרים בלילה חלקה.

מוסיפים את הבלילה למרק. מערבבים בעדינות ומבשלים 2-3 דקות נוספות. מוציאים את קליפת הלימון ועשב הלימון ומגישים חם עם רצועות בצל ירוק.

מקלות גזר עם גבינת פרמזן

מצרכים:

4 גזרים גדולים
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

קולפים את הגזרים וחותכים למקלות. מניחים את מקלות הגזר במחבת גדולה, בשכבה אחת. שמים מעל את החמאה ויוצקים מים עד למחצית גובה מקלות הגזר.

מבשלים על אש בינונית וללא כיסוי עד שהמים מתאדים. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שמקלות הגזר ישחימו היטב ויצטמקו.

מעבירים את מקלות הגזר לצלחת הגשה מוסיפים את הפרמזן ומגישים

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן