לקראת ימי הפורים הבעל”ט, מגישה “פאקא תעשיות” מספר מתכונים מיוחדים להכנת אוזני המן.
אזני המן של שימרית -מקבוצת פאקא תעשיות בע”מ
האגוזים- מומלצים כשילוב בכל דיאטה ותזונה נכונה (אך בכמות מוגבלת בשל ערכם הקלורי). האגוזים נחשבים עתירי שומן מסוג חד בלתי רווי המפחיתים כולסטרול וידועים גם כמפחיתים את הסיכוי להתפתחות מחלות לב. האגוזים משמשים כמקור איכותי לחלבון בקרב צמחוניים. בנוסף, הם מכילים מינרלים חשובים דוגמת: מגנזיום, אבץ, מנגן וכן עשירים בוויטמין E ובסיבים תזונתיים.
התמרים- עשירים באשלגן ומגנזיום שהנו מינרל הידוע בהשפעתו המרגיעה, ומכילים חומצה פולית וסידן. בנוסף, עשירים בסיבים תזונתיים ולכן הם ידועים כמסייעים לפעילות מערכת העיכול.
השוקולד – הקקאו שבשוקולד, הוא גורם חיובי ובעל השפעה מיטיבה בעיקר בכל הנוגע להורדת הסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, אבל מומלץ להימנע מאכילה מוגזמת של שוקולד.
מרכיבים:
½3 כוסות קמח מנופה(500 גרם)
½ שקית שמרית
1 חב’ מרגרינה רכה (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים מס’ 2
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
¼ כוס מים (60 גרם)
ניתן להחליף המרגרינה והמים בחמאה רכה וחלב.
להלן הצעות למליות לאוזני ההמן:
מלית תמרים, אגוזים וצימוקים
המצרכים:
400 גרם מלית תמרים (תמרמלית)
150 גרם אגוזי מלך שבורים גס
150 גרם צימוקים בהירים
¼ כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.
מלית אגוזי לוז
המצרכים:
250 גרם אגוזי לוז טחונים דק
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גרם)
5 כפות קורנפלור
1 ביצה
אופן ההכנה:
לקערת מערבל עם וו “גיטרה” מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר מקציפים ומוסיפים הביצה הקורנפלור ואת אגוזי לוז הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה
מלית שוקולד ושקדים
המצרכים:
200 גרם שקדים טחונים דק
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 ביצה
1 כוס קורנפלור (150 גרם)
1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גרם)
אופן ההכנה:
לקערת מערבל עם וו “גיטרה”, מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר מקציפים ומוסיפים הביצה הקורנפלור עד לקבלת מירקם אחיד, מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת אוזני המן:
מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים, לביצים ולשמרית, לשים במהירות איטית מספר דקות, מוסיפים את שאר חומרי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק רך ועדין.
משהים מכוסה בקערה כ-1 שעה במקרר. מכינים את המלית. מרדדים הבצק לעלה דק, בעזרת כוס בקוטר 10 ס”מ חורצים עיגולים מהבצק שמים במרכז כל עיגול בצק,כף מהמלית, מקפלים הבצק וסוגרים היטב למשולש.
משהים לתפיחה כ-20 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
Add Comment