פורום כאן נעים

ראש הממשלה ורעייתו בבית הכנסת בסלוניקי

ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו הגב' שרה נתניהו ביקרו בבית הכנסת יחד עם נשיא הקהילה היהודית בסלוניקי, יוון.

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

למבוגרים: על חיתול ויאגרה וחתול…

זקן מבקש חיתולים למבוגרים וויאגרה | שחקנים: ורד פלדמן אלברט כהן.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

אנגלברט המפרדינק מהערב בישראל

זמר פופ הבריטי אנגלברט המפרדינק מהערב מוצ"ש 17-06-17 בישראל, חיפה.

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה. צל"ש ממערכת אתר כאן ישראל.

נעים לעקוב אחרי

כבושים

מלפפונים ושאר ירקות – סיפור החמצה או איך להחמיץ מלפפונים

אפשר להחמיץ ירקות רבים, כגון: כרוב, גזר וכרובית. אולם המלך הבלתי מעורער של החמוצים הוא המלפפון ◄ למרות הדימוי הבריאותי הנמוך שלו, המלפפון מכיל ויטמינים ומינרלים, ובעל ערך קלורי נמוך. מלפפון טרי הוא מקור טוב לאשלגן, ומכיל אנטי אוקסידנטים.
מלפפונים ושאר ירקות -  סיפור החמצה או איך להחמיץ מלפפונים
מלפפונים ושאר ירקות – סיפור החמצה או איך להחמיץ מלפפונים

על אף שהמלפפון נפוץ במטבח הישראלי, יש לו בקהל הרחב דימוי של ירק חסר ערך מבחינה בריאותית. אך אין זה כך, שכן הוא מכיל ויטמינים ומינרלים, ובעל ערך קלורי נמוך. מלפפון טרי הוא מקור טוב לאשלגן, ומכיל אנטי אוקסידנטים. כמו בירקות רבים אחרים, גם במלפפון יש אחוז גבוה של מים (כ-95%) ורוב הערכים התזונתיים מרוכזים בקליפה. (ויקיפדיה).

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המלפפונים הטובים לאכילה בעודם טריים אינם זהים למלפפונים הטובים ביותר להחמצה: לצורך החמצה, יש לבחור בקפידה את המלפפונים הקטנים והדקים ביותר, ואפשר ורצוי לבחור מלפפונים זעירים ממש. מידת הדקיקות תקבע את הטעם ואת מידת הדחיסות המתאימה של המלפפון המוחמץ.

החומרים:

צנצנת גדולה מאוד
מלפפונים ו/או ירקות אחרים חתוכים (אפשר לערבב)
חבילת שמיר (שומר)
ראש שום מפורק לשיניים קלופות, אפשר חתוכות
פלפלים אדומים חריפים – כעשרה
פלפל שחור בגרגרים שלמים – כמה עשרות
עלי דפנה – כעשרים
מלח – כפית אחת (שטוחה או גדושה – לפי הטעם) על כל כוס מים
מים

ההכנה:

מכניסים לצנצנת את המלפפונים ואת שאר הירקות מסודרים היטב, ומניחים עליהם את הפלפלים, עלי הדפנה, השום והשמיר. לקבלת פיזור אחיד של הטעם, כדאי לפזר מרכיבים אלה בהדרגה על כל שכבה של ירקות שהונחו בצנצנת.

את רוב השמיר שומרים לסוף, וחותמים בעזרתו את החלק העליון של הצנצנת.

שופכים מים שיכסו את כל הירקות (חשוב לא להשאיר קצה ירק חופשי באוויר). אפשר להשתמש במים חמים ואפילו רותחים. אם אינך מכיר/ה עדיין את קיבולת הצנצנת שלך, כדאי לשפוך את המים בכוסות ולספור אותן, כדי להעריך את כמות המלח שתידרש.

מפזרים את המלח וסוגרים את הצנצנת. הסגירה אינה הרמטית.

מניחים על מדף החשוף לאור שמש ישיר ומחכים. כבר למחרת מתחילים המלפפונים לשנות את צבעם, אך יחלפו כמה ימים עד שיחדור הטעם לעומק הירק.

המתכון, פורסם לראשונה ב"זכויות בעלי-חיים השבוע", שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים