פורום כאן נעים

שידור חי | היכנסו לאתר וצפו ב'מצעד החיים'

שידור חי | היכנסו לכתבה | בנט: אחריות הנצחת השואה מוטלת עלינו כאנשי חינוך | באתר וצפו ב'מצעד החיים' באיכות HD

הפסקת אוכל: ארוחות בוקר עם שי לי ליפא

רותי רוסו וקבוצת ילדים מארחים במטבח של "הפסקת אוכל" את מנחת תוכניות הבישול שי לי ליפא.

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017 | תקציר המשחק באיכות גבוהה

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

פירות

קבלו את מלך הבריאות – הרימון

מתכונים ומידע על הערכים התזונתיים. ההכנה ואופן השימוש. ניקוי הפרי צעד אחר צעד. ניתן לאכול את גלעיני הרימון כמות שהם, לשלבם בסלט פירות, בסלט ירוק, או להוסיפם לתבשילי בשר ועוף.
קבלו את מלך הבריאות - הרימון
קבלו את מלך הבריאות – הרימון

רימון מהו? מקור עץ הרימון במערב אסיה. הוא נפוץ בארצות הים התיכון, בסין וביפן ובארצות נוספות. העץ הרימון הינו עץ נשיר וגבהו מגיע עד לגובה של 5 מטרים. הפרחים, בודדים, גדולים, יפים וצבעם אדום-כתמתם. גודל הפרי כגודל תפוז, קליפתו קשה וצבעה נע בין אדום לוהט לצהבהב-חום, מרקמה עורי. מוך הפרי חומצי ומכיל כמות גדולה של גלעינים.

גלעיני פרי הרימון משמשים כקינוח, בתוספת סוכר או מי ורדים, מכינים מהם גם ג’לי ואפילו יין. מיץ טרי מגלעיני הרימון מרענן. ליקר רימונים אפשר להכין על ידי בישול הגלעינים וסוכר ביחס של אחד על אחד על אש קטנה, במשך 5 דקות.

ניתן לאכול את גלעיני הרימון כמות שהם, לשלבם בסלט פירות, בסלט ירוק, או להוסיפם לתבשילי בשר ועוף.

בחירת הפרי ואחסונו; יש לבחור פרי הכבד יחסית לגודלו (ככל שיהיה כבד כך יהיה בעל גלעינים עסיסיים יותר). יש לשים לב לקליפה שצריכה להיות בעלת תחושה כשל עור וצבעה אדום בעיקר, יש להקפיד שהקליפה תהיה ללא פגמים חתכים וצלקות.

ההכנה ואופן השימוש:

הרימון הוא רב גוני, וניתן להשתמש בו בוורסיות שונות, גלעיניו יכולים לשמש כקישוט במתוקים או כתוספת לתבשיל מתובל.

כדי לחלץ את הגלעינים מתוך המעטפת בצעו חיתכו ארבעה חתכים שטחיים לאורכו. לחצו על אחד החתכים, כך שהפרי יחצה לשניים ושוב לחצו וחלקו לארבעה פלחים

שימו לב; מיץ הרימון, מכתים כל דבר עימו הוא בא במגע, לכן, הקפידו לעבוד עם סינר או ללבוש בגד ישן שלא יהיה איכפת לכם אם יוכתם.

רימון בקליפתו ניתן לאפסן במקרר עד חודשיים או במקום קריר וחשוך עד חודש אחד.

ניתן להקפיא את הגלעינים בכלי אטום עד כשלושה חודשים.

לחצו לצפייה בסרטון

לחצו לצפייה בסרטון

כיצד מקלפים רימון טרי ולא מתלכלכים – מדריך מיוחד ומצולם (וידיאו) של מועצת הצמחים

לחצו כאן או על התמונה לצפייה בסרטון לקילוף רימון טרי מבלי להתלכלך שיטת הפלחים

לחצו כאן או על התמונה לצפייה בסרטון לקילוף רימון טרי מבלי להתלכלך שיטת הגרעינים
<!–pomegranate_01.htm–>

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים