מאכלים צמחוניים

כבד קצוץ צמחוני (פרווה)

0
0

כבד קצוץ, הוא אחד המאכלים המוכרים יותר אצל יהדות אשכנז, נהוג להגיש מנה זו כמתאבן בארוחות חגיגיות ובאירועים מיוחדים
כבד קצוץ צמחוני (פרווה)

למודעים יותר לבריאותם מוגשת בזה הגרסה צמחונית. את הטעם ה”בשרי” תורמות הפטריות כמו את הצבע האפרפר של ממרח הכבד. שלא כמו ממרח הכבד העשוי על בסיס קטניות, מתכון זה כשר אפילו לפסח ולטעמי אפילו טעים יותר.

המצרכים:
(ל-8 מנות)

2 כפיות שמן צמחי
450 גרם פטריות קצוצות היטב.
2 בצלצלי שאלוט קצוצים היטב.
1/2 כפית לערך מלח.
פלפל שחור טחון לפי הטעם.

אופן ההכנה:

לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הבצל הקצוץ, לטגן עד שהבצל מתרכך, כ2 דקות, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים יתאדו, 10 דקות לערך.

למעוך את תערובת הפטריות, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
להגיש עם קרקרים או לחם טרי וירקות טריים .

מאת: Gil Marks מתוך הספר: The World of Jewish Entertaining

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן