האיש שבא לסעוד

ORO מסעדה שכולה זהב

0
0

ORO היא מסעדה בשרית כשרה, המציעה גורמה ים תיכוני. עיקר הגאווה היא על מנות הטאג’ינים – מאכלי קדרה המוגשים בכלי חרס מרוקאי אותנטי. המקום מעוצב בקווים קלאסיים, עם אלמנטים מיוחדים של תאורה, בהם 160 קימורים של זהב לצד קיר זהב בגובה של 6 מטרים.
ORO מסעדה שכולה זהב
לא כל יום קם צעיר בן 27 ומחליט להשקיע שני מיליון ₪ בבניית מסעדה חדשה… זה מה שהחליט לעשות איציק לוי מיבנה, בעלים של משרד לאדריכלות ולעיצוב פנים בראשון-לציון. באחרונה, נפתחה חגיגית המסעדה “ORO” (זהב, בספרדית), השוכנת במושב גאליה היוקרתי, בסמוך לרחובות, נושקת לכביש הראשי.

ORO קיר זהב בגובה של שישה מטרים

מסעדת “ORO” נקראת כך על שום נגיעות הזהב שבעיצובה. על העיצוב, כמובן, היה אחראי לוי. מדובר במסעדה גדולה של כ-400 מ”ר, שמעוצבת בקווים קלאסיים, עם אלמנטים מיוחדים של תאורה, אשר כוללת 160 קימורים של זהב לצד קיר זהב בגובה של שישה מטרים. “זהו מקום יוקרתי, מסעדה מכובדת, ואריסטוקרטית. אנחנו מדמים גם את מעדני הגורמה שלנו לזהב”, מסביר לוי.

“ORO” היא מדובר מסעדה בשרית כשרה בהשגחת הרבנות גן רווה, המציעה גורמה ים תיכוני. עיקר הגאווה היא על מנות הטאג’ינים – מאכלי קדרה המוגשים בכלי חרס מרוקאי אותנטי אשר יובאו במיוחד למקום.

יהיו שם שבעה סוגי קוסקוס: עם ירקות, עם טלה ואפילו קוסקוס מתוק עם פירות יבשים – מאכל מרוקני פופולרי בשם טנזיה. עוד בתפריט: בשרים מיושנים ודגים.

שף המסעדה אשר הרכיב ובנה את התפריט הינו גיא פרץ (29), המכונה “השף המתלבש”, בעל 350 חליפות שף. במקום גם בר מעוצב ובו 1,600 בקבוקי יין להגשה מהיקבים הגדולים וכן מיקבי הבוטיק.

עד לפני כשלושה חודשים מבנה המסעדה היה בניין נטוש, לוי ואשתו עדי (27), מעצבת תכשיטים במקצועה, עברו במקום במקרה נכבשו וכבשו הסקרנים.

בעלי המסעדה הזוג לוי, כבשו ונכבשו. עיבוד צילום; כאן נעים

“שנינו חובבי בישול ואוכל”, מסביר לוי; “ואני מתמחה בעיצוב אולמות וגני אירועים. עיצבתי את גן האירועים ’סילבר’ באשקלון, ’הרודיון’ בראשון-לציון, ’ארגמן’ המחודש בחולון, את קפה ’נובה’ בקניון אשדוד וגם את גן האירועים היוקרתי ’גני שלמה’ בקיבוץ ברור-חיל, שאותו אף ניהלתי בשנים האחרונות. בשנים האלה למדתי מלמטה את כל העבודה והבנתי שאני רוצה לפתוח מסעדה”.

למבקרים הינה מנות מומלצות מתפריט ORO העשיר:

אווז “אוברגין”: נתחי כבד אווז צלויים בגריל בתיבול פלפלת גרוסה ומלח ים על מצע סטייק חציל במשרה שום כוסברה וצ”ילי מלווה בקונפי בצלצלי אשלוט ויין.
ברבוניה ים-תיכונית: 8 יח’ פילה מולית אדומה בציפוי פריך על מצע סלט ירוק ובורגול ברוטב עריסה פיקנטי.
טלה בגלימה: 5 יח’ תאנים במילוי טלה קצוץ עם צנוברים ונענע צלויים בריבת בצלצלי אשלוט ורוטב יין טבעי.
טאג’ין עוף וזיתים: שוקי עוף עסיסיים מבושלים בזיתים מבוקעים ולימונים כבושים בניחוח עשבי תיבול על מצע קוסקוס ביתי.
טאג’ין מתוק: שוקי עוף ופירות מיובשים בריבת בצלים וברנדי על קוסקוס ביתי.
ורד הצלע: נתח אנטריקוט 300 ג”ר מיושן היטב צלוי בגריל נוטף ממיציו בעקיצת יין אדום פלפלת ורוזמרין מוגש בליווי תפודים פריכים.
הצלע השלישית: 3 יחידות צלעות טלה עסיסיות צלויות בגריל במשרה עשבי תיבול טריים על מצע פירה מתובל.
Oro-top: שכבות פילה בקר צנימי פילו נתחי כבד אווז ותאנה במילוי בשר טלה קצוץ ברוטב יין אדום על מצע פירה מתובל.
פילה דניס ים-סוף: אפוי בעשבי תיבול טריים מונח על פירה מתובל וקונפי שום.
דואט מלאבי: מלאבי מקורי בניחוח שושנים לצד עוגיות מעמול תמרים וסילאן.
קדאיף חלבה: אטריות קדאיף דקיקות ממולאות נתחי חלבה בעיטור זרעי סומסום מסוכרים וסורבה קוקוס.
קרפציו אננס: פרוסות דקיקות של אננס טרופי טבולות בסירופ סוכר וליקר קלבדוס בליווי סורבה לימונענע.

מסעדת ORO פתוחה בימים א’-ה’ החל מ-12:00 ועד השעות הקטנות. בימי שישי עד שעה לפני כניסת השבת, במוצ”ש חצי שעה אחרי יציאת השבת. המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות גן רווה.

מסעדת ORO – ממוקמת בכניסה למושב גאליה (בסמוך לתחנת דלק אלון) להזמנות טל. 08-9316617.

מתכון לטלה בגלימה
באדיבות מסעדת ORO;

קילו בשר טחון מס’ 2 טחון דק
200 גר’ שומן כבש טחון דק
50 גרם צנוברים קלויים
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
3 בצלים קצוצים דק

מיצירות הגורמה של ORO.

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את כל חומרי המילוי לקבלת מרקם אחיד. משרים תאנים מיובשות כשעה במים פושרים ומעט ברנד. חורצים כיס בתחתית התאנה וממלאים במילוי. צולים בתנור משולב שחומם לחום 150 מעלות כ-15 דקות.

מתכון לסרדין מוגדור
באדיבות מסעדת ORO;

קילו ביצי דגים
קילו ממרח פלפלים עריסה
צרור עלי כוסברה קצוצה
צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
כף שום כתוש
כף כמון
קורט מלח
קורט פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה:
את כל הנ”ל מעבדים במעבד מזון. ממלאים סרדינים פתוחים בצורת ספר נקיים מאידרות ושטופים היטב בכף מהתערובת. מקפיאים בפריזר תוך הפרדה של ניילונים בניהם, לפני ההגשה מצפים בקמח מתובל וביצה טרופה ומטגנים במשמן עמוק עד להזהבה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן