דברי מאפה

עוגת גבינת שמנת ניו יורקית

0
0

עוגת גבינה ניו-יורקית, שרכשה לה מוניטין כעוגה עשירה, בעל מירקם צפוף, עסיסי ומלא טעם. זוהי עוגה שקונים במעדניות, ב”דליקטסן” של ניו יורק וגם מגישים אותה בבתי הקפה ובמסעדות שם.
עוגת גבינת שמנת ניו יורקית
עוגת גבינה. הצילום לצורך המחשה בלבד.

עכשיו אפשר להכין גם בארץ עוגת גבינה בסגנון ניו יורק, וזה בעיקר בזכות גבינות השמנת המוצעות למכירה בכל מרכול. כדאי להכין יום מראש ולשלוח את העוגה להתגבש במקרר.

חומרים;

בסיס:

1 כוס פירורי ביסקוויטים או עוגיות
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה מרוככת מאוד

מלית גבינה:

1 ק”ג גבינת שמנת (4 מכלים של 250 גרם גבינת נפוליאון 30% בטעם טבעי)
200 גרם אבקת סוכר
1 מכל שמנת חמוצה או קרם פרש
4 ביצים
3 כפות קמח
קליפה מגוררת של לימון (החלק הצהוב של הקליפה בלבד)
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף תמצית וניל

תבנית קפיץ בקוטר 24 ס”מ

הכנה;

מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים או העוגיות עם הסוכר והחמאה.

מהדקים את התערובת על תחתית התבנית. מהדקים ומיישרים בצורה שווה.

אופים בתנור, בחום בינוני-נמוך 160 מעלות צלזיוס במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט על רשת מתכת.

מקטינים את החום בתנור לחום נמוך (140 מעלות צלזיוס).

מקציפים במערבל חשמלי או במעבד מזון את הגבינה יחד עם הסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת הביצים אחת אחרי השניה. מתבלים בקליפת הלימון, מיץ הלימון ותמצית הווניל.

טיפ: רצוי לרפד את הדפנות גם ברצועה של נייר אפייה ולשמן גם אותו. אם אין נייר צריך לשמן היטב את דופן התבנית.

יוצקים את תערובת הגבינות בזהירות אל תוך התבנית, מעל לבסיס. צריך לשים לב שהנייר יישאר במקומו. מעבירים את התבנית אל מרכז התנור.

אופים את העוגה בחום 140 מעלות צלזיוס במשך שעה עד שהמרכז כמעט רך.

מוציאים בעדינות את התבנית מהתנור. מעבירים סכין בין דופן התבנית והנייר (או בין הדופן והעוגה עצמה). הניתוק מהתבנית ימנע את התבקעות פני העוגה.

מצננים את העוגה על רשת מתכת ואחר כך מקררים אותה במקרר במשך 8 שעות לפחות. שומרים במקרר תחת כיסוי למניעת ספיחת ריחות המקרר.

__________

המתכון ניתן באדיבות רות סירקיס, כדוגמה למתכונים מתוך מגזין האינטרנט “מהמטבח באהבה” של רות סירקיס. בכל שבוע מכינה רות סירקיס “ערכת” מתכוני אינטרנט כאלה לקראת השבת. לפני החגים מופקים מגזינים עם מתכונים מיוחדים לחג.

להצטרפות למגזין לחץ/י כאן

המגזין מגיע בכל יום רביעי לתיבות הדואר האלקטרוני של אלפי המנויים הקבועים, בדיוק בזמן כדי להספיק להתארגן ולהכין את המאכלים בסוף השבוע…

לצפייה במגזין לדוגמא הקליקו כאן

להצטרפות עכשיו הקליקו כאן או התקשרו 1-700-702-702.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן