רטבים | Sauces

רוטב פטל שחור-רוטב טופי-רוטב שוקולד-קרם וניל

0
0

רטבים נפלאים להוסיף על כל קינוח ולהתענג.
רוטב פטל שחור-רוטב טופי-רוטב שוקולד-קרם וניל
רוטב פטל שחר

קרם אנגלז – הרוטב מבוסס על חלמונים מוקצפים, ווניל המבושל בחלב חם ומעניק לו את ניחוחו. תמצית הווניל מגוונת טעמם וניחוחם של מאכלים, כמו גלידות, שוקולד, מוצרי-מאפה, פודינג, תרופות, משקאות חריפים ועוד. פטל שחור – הפרי אכיל ונחשב למעדן, פרי הבוסר הוא בעל טעם חמצמץ בעוד שהפרי הבשל הוא מתוק. הוא משמש באפיית עוגות ומיני מעדנים. לאחרונה אף התאזרח בארצנו.

רוטב פטל שחור

המצרכים:

2 ספלים פטל טרי (או קפוא או מקופסא)
1/2 ספל אבקת סוכר

אופן ההכנה:

להכניס את המרכיבים לבלנדר ולערבל עד לקבלת רוטב חלק.

קרם וניל (קרם אנגלז)

המצרכים:

2 כוסות חצי חלב חצי שמנת מתוקה
2 כפות תמצית וניל אמיתית
5 חלמוני ביצה
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

קרם אנגלז

לחמם את החצי שמנת חצי חלב עם תמצית הווניל על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת יש לשים לב שלא לחרוך את התערובת אפשר לגרד חצי מקל וניל כתחליף לתמצית.

בקערה אחרת יש לערבב את חלמוני הביצה בתוספת הסוכר ולהקציף עד לקבלת קציפה בהירה ומבריקה.

כאשר תערובת החלה ושמנת מתוקה מגיעים לרתיחה יש לקחת מהתערובת חצי כוס ולהוסיף בעדינות לחלמונים המוקצפים ולאחד את שתי התערובות יחד.

עכשיו יש לקחת את תערובת החלמונים ולמזוג אותה לאט לתוך תערובת השמנת המתוקה אשר על האש ולבחוש בהתמדה. יש להשגיח שהתערובת לא תיחרך, כאשר כל התערובת תגיע לרתיחה יש לכבות את האש ולקרר.

רוטב טופי

רוטב טופי

המצרכים:

2 כוסות סוכר
50 גרם חמאה
2 כוסות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

בסיר עם תחתית כבדב לשים הסוכר והחמאה ולהמיס על אש בינונית
כשהסוכר מתחיל להשחים יש לערבב בעדינות ולהמשיך לבשל עד לקבלת סירופ חום

בשלב זה להוסיף לאט את השמנת המתוקה ולהמשיך לבחוש, יש להמשיך לבשל ולבחוש על אש קטנה עד לקבלת מרקם אחיד.
להוריד מהאש ולצנן.

רוטב שוקולד

המצרכים:

רוטב שוקולד

200 גרם שוקולד חצי מתוק או שוקולד רגיל
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות קרם קקאו (או אייריש קרים לא חובה)

אופן ההכנה:

להביא את השמנת המתוקה לרתיחה לכבות את האש ולהוסיף את השוקולד ולבחוש עד שנמס.

להוסיף את קרם הקקאו או האייריש קרים ולבחוש עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

* הכותבת היא שולי סונגו, נמנית על חברי מערכת אתר כאן נעים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן