אוכל נעים | Foods בשרים | Meats מתכונים | recipesisrael.co.il מתכונים ליום העצמאות

מתכונים מיוחדים למנגל ביום העצמאות של מפעלי זוגלובק

מגוון מוצרי "על האש" של תשלובת מפעלי זוגלובק, בשיתוף עם השף אביב משה (השף והבעלים של מסעדת MESSA בתל אביב) מציעה מתכונים מיוחדים ומקוריים לכבוד יום העצמאות בהם; שיפודי פרגית בחמאת בוטנים, סטייק בקר בציפוי פרג, חרדל ופלפל גרוס עם רוטב ברביקיו קפה, נקניקיות מרגז ורוטב סלסה עגבניות פיקנטי ב"לאפה"- טורטייה, פטריות פורטובלו במילוי קבב בקר, צרובות על הגריל עם טחינה אפורה.
0
0
סטייק בקר על האש | עיבוד: שולי סונגו ©
סטייק בקר על האש

מתכונים מיוחדים ומקוריים לכבוד יום העצמאות עם מגוון מוצרי “על האש”מציעה תשלובת מפעלי זוגלובק, המובילה את שוק מעדני הבשר בישראל בשיתוף עם השף אביב משה (השף והבעלים של מסעדת MESSA בתל אביב).

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

שיפודי פרגית בחמאת בוטנים 

חומרים לשיפודים:

  • 500 גרם שיפודי פרגיות של זוגלובק חתוכות לקוביות
  • 5 ענפי רוזמרין טריים

חומרים לציפוי השיפודים:

  • 2 כפות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
  • חצי שן שום קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • כפית גרדת לימון
  • רבע כפית צ’’ילי טחון
  • לחצילים:
  • 5 חצילים קטנים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • מיץ טרי משתי עגבניות

אופן ההכנה:

מסירים את שיפוד העץ ומשפדים את בשר הפרגית על ענף הרוזמרין. מערבבים את חומרי הציפוי, יוצקים על השיפודים ומשרים לעשר דקות. מניחים את השיפודים ואת החצילים על הגריל לזמן של 10-12 דקות (את החציל מסובבים מדי פעם לחריכה מלאה).

חורצים פתח לאורך החצילים ומניחים בפנים את השיפודים יוצקים שמן זית ומיץ עגבניות טרי ומפזרים מלח גס.

סטייק בקר בציפוי פרג, חרדל ופלפל גרוס עם רוטב ברביקיו קפה

חומרים לסטייק:

  • אריזת סטייק עין של זוגלובק “על האש” 800 גרם
  • 50 גרם פרג
  • 25 גרם גרגירי חרדל צהוב
  • 25 גרם פלפל גרוס
  • חומרים לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס סוכר חם
  • 1/3 כוס חרדל דיז’ון
  • 1/3 כוס רוטב ווסטשיר
  • 500 גרם רסק עגבניות טריות
  • חצי כוס רסק עגבניות רגילות
  • כוס מים
  • 2 כפות קפה נמס
  • כף קורנפלור מהולה בשלוש כפות מים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי ציפוי הסטייק ומצפים אותו מכל צדדיו ומניחים על הגריל עד מידת ההכנה הרצויה.

לרוטב:

מטגנים את הבצל בשמן הזית כחמש דקות. מוסיפים את השום ואת שאר החומרים לבישול על אש קטנה למשך כעשרים דקות.

נקניקיות מרגז ורוטב סלסה עגבניות פיקנטי ב”לאפה”- טורטייה

חומרים:

  • אריזת 500 גרם נקניקיות מרגז של זוגלובק
  • 5 טורטיות

חומרים לרוטב סלסה:

  • 6 עגבניות נקיות מקליפה וגרעינים חתוכות לקוביות
  • 1 בצל אדום קצוץ דק
  • כף נענע קצוצה
  • כף כוסברה קצוצה
  • כף לימונים כבושים קצוצים
  • כפית אריסה מרוקאית (לא חייב)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח/פלפל

אופן ההכנה:

צולים את הנקניקיות על הגריל. מערבבים את כל חומרי הסלסה עוטפים את הנקניקיות והסלסה בטורטיה וצורבים על הגריל 2 דקות מכל צד.

פטריות פורטובלו במילוי קבב בקר, צרובות על הגריל עם טחינה אפורה

חומרים:

  • 500 גרם בשר טחון של זוגלובק
  • 5 פיטריות פורטובלו גדולות מופרדות מהרגל
  • 5 רגלי פטריות קצוצות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות בצל ירוק פרוס
  • מלח/פלפל
  • שמן זית

לטחינה:

  • 1 שן שום
  • 2 כפות קצח
  • חצי כוס מיץ לימון טרי
  • חצי כוס מים
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • מלח

אופן הכנת הקבב והפטריות:

1. מטגנים את הבצל ואת הפטריות בכף שמן זית כשתי דקות. מורידים מהאש ומערבבים עם שאר החומרים.
2. ממלאים את הפטריות בקבב, מורחים במעט שמן זית וצורבים על הגריל כשלוש דקות מכל צד.

לטחינה:

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון. יוצקים על הקבב ומגישים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן