פורום כאן נעים

ביקור ראש ממשלת הודו בישראל

ביקור ראש ממשלת הודו בישראל

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017 | איפור קיץ.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

אנגלברט המפרדינק מהערב בישראל

זמר פופ הבריטי אנגלברט המפרדינק מהערב מוצ"ש 17-06-17 בישראל, חיפה.

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה. צל"ש ממערכת אתר כאן ישראל.

נעים לעקוב אחרי

פסח

שטרודל מצות ופירות מיובשים בדבש ועוגת קוקוס בדבש

מועצת הדבש מציעה בימים אלה מגוון שימושים בדבש ומגישה שני מתכונים כשרים לפסח המבוססים על דבש
שטרודל מצות ופירות מיובשים בדבש ועוגת קוקוס בדבש
אילוסטרציה.

שטרודל מצות ופירות מיובשים בדבש

החומרים;

4 מצות
100 גרם חמאה או מרגרינה
2 כפות קמח מצה
200 גרם פירות מיובשים (משמשים, שזיפים, צימוקים, תמרים) קצוצים
100 גרם אגוזי מלך כתושים גס
3 כפות דבש
½ כפית קינמון
¼ כפית ציפורן

ההכנה;

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. מרטיבים את המצות במים ומניחים אותן בין מגבות נייר לכמה דקות עד שהן נעשות רכות וגמישות.

2. מורחים כל מצה בשכבה עבה של חמאה או מרגרינה וזורים עליה קמח מצה. מערבבים את הפירות היבשים עם האגוזים, הדבש, הקינמון והציפורן ומורחים ¼ מהתערובת על כל מצה. כורכים כל מצה לגלילה מהודקת.

3. מניחים את הגלילות על התבנית, מורחים אותן בשארית החמאה או המרגרינה ואופים כ-30 דקות או עד שהן מזהיבות.

4. מצננים את הגלילות וכשהן מתקררות לחלוטין פורסים לפרוסות ברוחב 3 ס"מ. מאחסנים בכלי סגור. אפשר לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה.

דבש מפרחי אקליפטוס – מכוורת עמק חפר

עוגת קוקוס בדבש

החומרים;

6 ביצים
1 כוס דבש
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
200 גרם קוקוס טחון
2 כוסות קמח מצה לעוגות
1 שקית אבקת אפייה

לסירופ;

½ כוס סוכר
½ כוס דבש
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון

ההכנה;

1. מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות) משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או תבנית פיירקס בינונית.

2. טורפים את הביצים עם הדבש, החמאה המיץ והקליפה המגוררת (אפשר במערבל או במעבד מזון). מוסיפים את הקוקוס, קמח המצה ואבקת האפייה ומערבבים היטב. משטחים את התערובת בתבנית.

3. אופים 20 דקות בחום נמוך, מעלים את החום ל-190 מעלות וממשיכים לאפות עוד 20 דקות או עד שמזהיב.

4. בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל החומרים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות, מסירים מהאש ומצננים. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.

5. מצננים את העוגה וזורים עליה לפני ההגשה מעט אבקת סוכר, קוקוס טחון או מצפים בקצפת ממותקת.

בתיאבון וחג פסח כשר ושמח!

הובא באדיבות מועצת הדבש.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים