הרמב”ם המליץ בכתביו להשתמש במיץ הפרג כתרופה לנדודי שינה. עד עצם היום הזה משמש הפרג לטיפול בנדודי שינה. שימושים נוספים הם טיפול בשיעול וטיפול בדלקות אוזניים בעזרת שמן זית חם שבושלו בו גרגירי פרג.
Ozenhaman_180k-n_01.jpg
כבר בימי קדם, הכירו את תכונותיו הנרקוטיות של הפרג. הצמח נזכר לראשונה במקורות כתובים ממסופוטמיה, בציורי קיר קדמוניים ממצרים, עם הזמן הפכו זרעי הפרי המתורבת עם הבשלתו, למאכל הידוע בהשפעתו החיובית על הגוף בכמויות סבירות. הפרג מבשיל במאי ואוגוסט. מזרעיו של סוג אחד של הצמח מכינים את תבלין הפרג, המוכר לנו. מן המשנה אנו לומדים כי הפרג שימש את היהודים כבר בתקופת חז”ל, השימוש העיקרי בו היה לתיבול לחם ומאפים שונים. גם בימינו משמשים גרגירי הפרג כתוספת מרעננת לעוגות, לחמים ומאפים רבים כגון; מילוי כרוכיות שמרים, תיבול מאכלי אטריות ולחמים, וזרייה על חלות שבת, בעוגות ממולאות פרג ובעיקר נפוץ במתכונים לאוזני המן בפורים.
החומרים;
¾ כוס חלב (או מים)
100 גרם פרג טחון
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
4 כפות דבש
4 כפות פירורי לחם
2 כפות צימוקים
2 כפות אגוזים קצוצים
1 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
אופן ההכנה;
מרתיחים את החלב (או המים) ומוסיפים את הפרג.
מבשלים תוך בחישה עד שהפרג סופח את כל הנוזלים.
מסירים מהאש, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב. חג שמח. המתכון הובא באדיבות מועצת הדבש.
Add Comment