פירות

צריך שניים למנגו – הצעה מיוחדת לאירוח קייצי

0
0

הוא ללא ספק אחד הפירות הססגוניים והטעימים ביותר בסל הפירות הישראלי, הצובר לו יותר ויותר “אוהדים מושבעים”
צריך שניים למנגו - הצעה מיוחדת לאירוח קייצי

מהו ירוק בחוץ וצהוב – כתום בפנים? מנגו ירוק, טעים ועסיסי, הנאה קייצית מושלמת. עונת המנגו הגיעה ועימה הטעם, הצבע והריח המעולים לאירוח קייצי ולקראת החגים.

המנגו, המכונה “מלך הפירות” הוא ללא ספק אחד הפירות הססגוניים והטעימים ביותר בסל הפירות הישראלי, הצובר לו יותר ויותר “אוהדים מושבעים”.

המנגו, מכיל כמות גדולה של בטא קרוטן ואשלגן וכן כמות ניכרת של ויטמין C. גם כאשר מקפיאים מנגו, בעודו רך, ערכו התזונתי נשמר לאחר ההפשרה.

בישראל, מגדלים כמה זני מנגו, הנבדלים גם בצבעם וכולם משובחים וטעימים. בימים אלה, מפנים הזנים האדמדמים את המדפים לטובת הזנים הירוקים, שהמובילים בהם “קיט ו”קנט” – מעדן של ממש.

המנגו הירוק, הוא בעל ניחוח מיוחד וטעם מתוק ועסיסי. צבעם הירוק של הזנים המאוחרים וטעמם המשובח מבשרים על עונת החגים הממשמשת ובאה.

פעם סברו שצבעו הירוק של המנגו, מרמז על פרי בלתי בשל, אך קהל המעריצים של המנגו, בישראל כבר למד להמתין לזנים הירוקים המצטיינים.

המנגו, הוא ללא ספק אחד הפירות הססגוניים והטעימים ביותר בסל הפירות הישראלי. עצי המנגו, הראשונים הגיעו לישראל בתחילת המאה, אך ראשיתו הרשמית בארץ היתה בשנת 1929, כשזרעו בתחנה הניסיונית ברחובות זרעים שהובאו ממצרים.

במשך השנים למד הקהל בישראל להעריך את טעמו הנפלא וכיום מגדלים בישראל 17,000 דונם מטעי מנגו. כשליש מהתוצרת מיועד ל…יצוא!

מומלץ לקנות את פירות המנגו, כשהם עדיין קשים ולאחר כמה ימים בקערה, באוויר הפתוח, הם מבשילים ונשמרים מצויין במקרר.

מתכונעים לפרי המנגו – בקלי קלות;

לחם מנגו

מצרכים:

2 כוסות קמח.
2 כפיות קינמון.
3 בצים.
¾ כוס שמן.
½ כוס אגוזים קצוצים
2 כפיות אבקת אפיה.
קורט מלח.
½1 כוס סוכר.
2 כוסות מנגו חתוך לקוביות.

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (מלבד האגוזים) ויוצרים גומה באמצע. מוסיפים לתוך הגומה את הביצים, הסוכר, השמן, המנגו והאגוזים.

מערבבים את הכל היטב. מעבירים את התערובת לתך תבנית אפיה מאורכת ואופים ב-180 מעלות במשך כשעה.

סלט מנגו ביוגורט

מצרכים:

2 מנגו קלופים וחתוכים לקוביות.
1 כוס אבוקדו קלוף וחתוך לרצועות.
3 בננות קלופות ופרוסות.
1 כוס אננס חתוך לקוביות.
2 תפוזים קלופים וחתוכים לקוביות.
½ כוס מיץ תפוזים.
1 יוגורט.
3 כפות סוכר.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הפירות החתוכים. מערבבים את היוגורט עם מיץ התפוזים והסוכר ושופכים על תערובת הפירות. מגישים בתוספת קוקוס טחון מעל.

מנגו בלהבות

המצרכים:

2 מנגו קלופים.
1 כוס מיץ תפוזים.
1 כוס טקילה
2 כפות סוכר
חבילה גלידה וניל

אופן ההכנה:

קולפים את המנגו וחותכים אותו לרצועות, מניחים במחבת עמוקה, שופכים את מיץ התפוזים ומוסיפים את הסוכר. מחממים על אש נמוכה כ-4-3 דקות עד שהסוכר נמס.

מוסיפים טקילה, מגבירים את האש ומדליקים את הטקילה שבסיר, עד שהלהבה נכבית מעצמה. מחלקים גלידה לכוסות הגשה, שופכים מעליה את תערובת המנגו ומגישים.

מנגו שייק

המצרכים:

2 מנגו קלופים וחתוכים לקוביות.
½ כוס מיץ תפוזים.
2 בננות קלופות וחתוכות לקוביות.
4 קווי קלופים ופרוסים.
¼ ק”ג פירות יער.

אופן ההכנה:

במעבד מזון מרסקים את כל הפירות מוסיפים קרח כתוש ומגישים.

עוף במנגו ירוק

מצרכים:

3 מנגו
½ כפית ג’ינג’ר.
3 כפות שמן.
3 כפות שרי (ליקר דובדבנים).
1 כף סוכר.
¾ כוס קורנפלור.
3 חזה עוף שלמים.
8 בצלים ירוקים.
1 כף חומץ.
2 כפות סויה.
קורט מלח.

אופן ההכנה:

חותכים את חזה העוף לרצועות ומערבבים עם הקורנפלור. חותכים את הבצלים לחתיכות קטנות. קולפים את המנגו וחותכים לרצועות.

מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים.

מוסיפים את הג’ינג’ר, החומץ, השרי, הסויה, המלח והסוכר ומבשלים בסיר מכוסה עת שהעוף מתרכך.

מוסיפים את הבצל הירוק, בוחשים ומבשלים עוד כ-3 דקות.
מנמיכים את האש, מוסיפים את רצועות המנגן ומבשלים עוד כ-3 דקות נוספות. מגישים מיד.

מתכוני מנגו נוספים, באתר;

קרפצ’ו מנגו וכבד אווז ברוטב רימונים

גלידת מנגו

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן