מרק בצל מזוהה עם המטבח הצרפתי.(בצרפתית: Soupe à l’oignon gratinée) מקורו של מרק הבצל התקופה הרומית, אז נחשב כמזון של עניים. המרק השתדרג בצרפת במאה ה-17 והוא כולל פרוסות בצל בקרמל, קרוטונים וגבינה מוקרמת. על פי הסיפורת העממית, המרק הומצא על ידי לואי ה-14 או לואי ה–15, כאשר חש רעב, במהלך הציד וגילה כי ברשותו רק בצלים, חמאה ושמפניה, הוא הורה לטבח שלו להכין מהם מרק היום המרק מוגש בדרך כלל עם קרוטונים וגבינת גרויר מוקרמת. או עם בצק עלים הנמתח על קערת המרק ונאפה בתנור.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מצרכים;
- חמאת תנובה
- 2 כפות שמן
- 6 בצלים גדולים פרוסים דק
- 3 כפות קמח
- 1 1/4 כוסות יין לבן יבש
- 7 כוסות מרק ירקות צח
- מלח,
- פלפל שחור טחון טרי
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- באגט פרוס
- 200 גרם קולאז’ פרמזן מגוררת או קולאז’ צ’דר מגוררת
- 6 קעריות מרק חסינות חום
אופן הכנה;
1. בסיר בינוני ממסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מדי פעם בוחשים כדי שהבצל לא יחרך. מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהוא ניספג בבצל, מוסיפים אם היין ומבשלים עד שהוא מתאדה.
2. מוסיפים את המרק מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות, בוחשים מדי פעם.
3. מדליקים את גריל התנור, מסדרים את קעריות המרק בתבנית אפייה, מחלקים את המרק לקעריות, שמים בכל קערית 2-3 פרוסות באגט וזורים מעל בנדיבות את הגבינה.
4. אופים מספר דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה. מגישים חם.
בתאבון ושיהיה לכם חם ונעים!
Add Comment