מאכלי עוף

עוף מרוקאי עם שזיפים ושקדים

0
0

אין ספק שלמטבח המרוקאי יצא שם לא לריק. כלומר; הקיבה תמיד תהיה מלאה אחרי… עם או בלי השזיפים והשקדים….
החומרים:

כ-1/4 כפית חוטי זעפרן (ניתן למצוא זעפרן בשוק בדוכני התבלינים)
1.5-2 ק”ג עוף חתוך לארבעה חלקי הגשה ומיובש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל טחון טרי
2 בצלים, קצוצים היטב
3 כפות מרגרינה
מקל קינמון של 5 ס”מ
3/4 ספל מים
2 כפות שמן
כוס (150 גרם) של שזיפים לחים
2 כפות של דבש
אגוז מוסקט מגורד היטב, להוסיף זעפרן, לרבע ספל מים חמים ולהשרות במשך עשרים דקות בכדי שיתרכך.

אופן ההכנה:

בכלי כבד לערבב את חלקי העוף, מלח, פלפל, בצל ומרגרינה. לכסות ובשל על חום נמוך במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

להוסיף את תערובת הזעפרן, מקל הקינמון ו-3/4 ספל מים, תוך הקפדה שמקל הקינמון, ישקע בנוזלים.

להרתיח.

לכסות ולהשאיר על חום נמוך כאשר הופכים את חתיכות העוף מזמן לזמן, למשך כ-25 דקות, או עד שחתיכות החזה רכות להעביר את חתיכות החזה לצלחת.

לבשל את החתיכות שנשארו בסיר מכוסה, בחום נמוך בערך עשר דקות, או עד שרכות מאד. להעביר את חתיכות הרגל לצלחת ולהשאיר בצל קצוץ ככל האפשר בסיר.

במחבת גדול לחמם את השמן לחום יחסית גבוה. להוסיף את השקדים ולהקפיץ, תוך ערבוב בערך 5 דקות, או עד שישחימו קצת. להעביר את השקדים למפיות נייר בכדי לספוג את השומן ולפזר מעט מלח.

להוסיף את השזיפים לנוזל בו בושל העוף ובשל בלי מכסה על חום בינוני במשך 15 עד 20 דקות, או עד שהם רכים. להוסיף דבש ובשל על חום נמוך תוך ערבוב בעדינות בכדי לא לשבור את השזיפים, למשך כחמש דקות או עד שהרוטב מסמיך.

להוסף אגוז מוסקט וטעם לשם תיבול. להוציא את מקל הקינמון. להעביר שזיפים לצלחת מחוממת ולהשאיר בצל ככל שאפשר בסיר ולשמור את השזיפים חמים.

להחזיר את חתיכות העוף לסיר ולסובב אותם בסיר בכדי שיתכסו ברוטב. לכסות ולחמם מחדש במשך 5 דקות על חום נמוך. אפשר להכין את העוף עד יומיים קודם לכן ולשמור מכוסה בקירור.

את השזיפים, יש לשמור בנפרד בקירור. לכסות את השקדים ולשמור אותם בטמפרטורת החדר. לחימום מחדש: ראשית לחמם את העוף ברוטב על חום נמוך, מכוסה, להוציא את העוף ולחמם את השזיפים מחדש ברוטב.

לסדר את העוף על צלחת מחוממת ולהוציא את הרוטב ובערך 2/3 מהשזיפים מעל. לקשט בשליש מהשקדים. להגיש את השזיפים והשקדים הנותרים בצלחות נפרדות.

מוגש באדיבות מתכוני אתר זולו

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן