בשרים | Meats

צלי בקר קובני

0
0

תבשיל בקר פיקנטי על מצע אורז לבן
המצרכים:

1 כף שמן
1/2 קג’ בשר בקר רזה לצלי חתוך לקוביות
1 כפית פלפל צ’ילי טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 פלפל אדום קצוץ דק
2 כפיות אורגנו יבש
3 שיני שום כתושות
1 כף חומץ יין לבן
2 כוסות עגבניות כתושות
½ 1 כוסות זיתים ירוקים מגולענים וחצויים לרוחב
1/4 כוס צימוקים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד להשחמה, מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן עד שהבצל הופך לשקוף, מוסיפים הצ’ילי, הפלפל האדום, האורגנו, השום, החומץ והעגבניות וממשיכים לבשל בסיר מכוסה, מוסיפים מעט מים אם יש צורך. אולם התבשיל צריך להיות סמיך, מבשלים עד לריכוך הבשר ומוסיפים את הזיתים והצימוקים. מבשלים עוד 10 דקות.

להגשה:

מבשלים ½ 1 כוסות אורז לבן, מעבירים את האורז לצלחת הגשה גדולה, יוצקים את הצלי על האורז במרכז ומגישים.

אורז לבן בסיסי

המצרכים:

1 כוס אורז מסוג “פרסי” או דומה.
2 כפות שמן לטיגון.
½ כפית מלח.
½ 1 כוסות מים רותחים.

אופו ההכנה:

שוטפים את האורז ומסננים היטב מהמים.

מחממים על להבה בינונית בסיר בינוני את השמן ומכניסים את האורז ומערבבים היטב כדי שיצופה בשמן, מוסיפים את המים החמים והמלח ומערבבים היטב, מורדים ללהבה הנמוכה ביותר מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ- 10 דקות ללא פתיחה של הסיר.

האורז מוכן כאשר מטים את הסיר מעט על צידו לאחר הבישול ואין נוזלים. יש לשים לב לזמן הבישול, הוא שונה בלהבות שונות, תמיד יש לשאוף לבישול איטי של האורז.

לגיוון אפשר להוסיף אחת מהתוספות הבאות יחד עם הרוטב:

המצרכים:

3 כפות פלפלים קצוצים בצבעים שונים.
3 כפות גרעיני תירס.
2 גזרים בינוניים מגורדים על מגרדת עדינה.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
2 גזרים בינוניים מגורדים + 2 כפות צימוקים כהים.
1 כף רסק עגבניות.
3 כפות פטריות חתוכות.
1/4 כפית כורכום לקבלת אורז צהוב.
2 כפות בצל מטוגן.
2 כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
½ ק”ג בשר טחון.
1 ביצה טרופה.
1 כף רוטב סויה.
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורד.
3 כפות פרורי לחם טרייים.
מלח.
פלפל.
3 כפות שמן.

לרוטב:

3 בצלים ירוקים פרוסים.
1 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ.
1 פלפל אדום חתוך לקוביות.
1 קופסה של קוביות אננס (בסירופ טבעי).
1 כף עמילן תירס (קורנפלור).
3 כפות חומץ.
3 כפות סוכר.
מלח.
פלפל.

אופן ההכנה:

שמים את הבשר בקערה, מוסיפים את הביצה, הסויה, הג’ינג’ר ו2- כפות פירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל וצרים כדורים קטנים, בגודל כדורי פלאפל. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שישחימו מכל הצדדים. מוציאים.

באותה מחבת מטגנים קלות את הבצלים הירוקים והג’ינג’ר. מוסיפים את הפלפל האדום, מערבבים ומבשלים מספר דקות.

מסננים את מיץ האננס לתוך קערה. מודדים כוס אחת ומוסיפים לה את החומץ, הסוכר וכף עמילן תירס. מוסיפים למחבת ומבשלים מספר דקות, עד שהרוטב מתעבה. טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם.

מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר וכוס קוביות האננס ללא המיץ. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד שהכל חם מאוד.

מעבירים לכלי הגשה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן