פורום כאן נעים

שידור חי | היכנסו לאתר וצפו ב'מצעד החיים'

שידור חי | היכנסו לכתבה | בנט: אחריות הנצחת השואה מוטלת עלינו כאנשי חינוך | באתר וצפו ב'מצעד החיים' באיכות HD

הפסקת אוכל: ארוחות בוקר עם שי לי ליפא

רותי רוסו וקבוצת ילדים מארחים במטבח של "הפסקת אוכל" את מנחת תוכניות הבישול שי לי ליפא.

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017 | תקציר המשחק באיכות גבוהה

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

דגים

חריימה מרוקאי

כמו שאמא עושה, מוגש לכם, חריימה מרוקאי, חריף, שעושה מדגדג בפה… הכינו את הממחטות
חריימה מרוקאי
חריימה מרוקאי

חריימה מרוקאי, (חְרַיְימֶה), הוא מאכל צפון-אפריקאי מסורתי, העשוי לרוב מדג בשרני ברוטב עגבניות חריף. החריימה נפוץ בעיקר במטבחיהם של יהודי לוב ותוניסיה.

שיטת ההכנה של החריימה אינה אחידה, אך מבסיסה הינה בישול דגים בשרניים, לרוב ’לוקוס’ או ’דניס’, ברוטב אדום חריף, כגון; פלפלצ’ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש, ו’ראש שום’ שלם מטוגנים.

לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים, ו-רסק עגבניות.

● החומרים לארבעה סועדים:

כף גדושה שום כתוש
¼ כוס שמן זית
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות עריסה
½ כפית כמון טחון
½ כפית כוסברה טחונה
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיץ לימון
800 גר’ פרוסות דג לוקוס, אינטיאס או בורי
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

● אופן ההכנה:

מטגנים בסיר רחב את השום בשמן, עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים;
פפריקה, עריסה, כמון, כוסברה, רסק עגבניות, מיץ לימון, וכחצי כוס מים, ומבשלים 5 דקות.

מוסיפים את פרוסות הדג, ומבשלים עוד חמש דקות. מגישים עם פלחי לימון והרבה לחם.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים