דגים

חריימה מרוקאי

כמו שאימא עושה, מוגש לכם, חריימה מרוקאי, חריף, שעושה מדגדג בפה... הכינו את הממחטות. שיטת ההכנה של החריימה אינה אחידה, אך מבסיסה הינה בישול דגים בשרניים, לרוב ’לוקוס’ או ’דניס’, ברוטב אדום חריף, כגון; פלפלצ’ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש, ו’ראש שום’ שלם מטוגנים. לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים, ו-רסק עגבניות.
0
0
חריימה מרוקאי
חריימה מרוקאי

חריימה מרוקאי, (חְרַיְימֶה), הוא מאכל צפון-אפריקאי מסורתי, העשוי לרוב מדג בשרני ברוטב עגבניות חריף. החריימה נפוץ בעיקר במטבחיהם של יהודי לוב ותוניסיה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

שיטת ההכנה של החריימה אינה אחידה, אך מבסיסה הינה בישול דגים בשרניים, לרוב ’לוקוס’ או ’דניס’, ברוטב אדום חריף, כגון; פלפלצ’ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש, ו’ראש שום’ שלם מטוגנים.

לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים, ו-רסק עגבניות.

החומרים לארבעה סועדים:

  • כף גדושה שום כתוש
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות עריסה
  • ½ כפית כמון טחון
  • ½ כפית כוסברה טחונה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 800 גר’ פרוסות דג לוקוס, אינטיאס או בורי
  • כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

חריימה מרוקאי

מטגנים בסיר רחב את השום בשמן, עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים;
פפריקה, עריסה, כמון, כוסברה, רסק עגבניות, מיץ לימון, וכחצי כוס מים, ומבשלים 5 דקות.

מוסיפים את פרוסות הדג, ומבשלים עוד חמש דקות. מגישים עם פלחי לימון והרבה לחם.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן