אוכל טריפוליטאי

בוריק עם ביצה או תפוח אדמה

מאכל מן המטבח של העדה של יוצאי לוב כלומר: הטריפוליטאי, דרושה מיומנות - כלומר: זריזות ידיים ויציבות, ממש לא בכייף של מי שטיגון בשמן עמוק עושה לו רע ◄ מגישים עם כל רוטב עגבניות שעולה בדעתכם, מאיטלקי ועד מטבוחה, מתימני מגורר בפומיה ועד לסלסה מקסיקנית.
0
0

חומרים:

(כמות לשני אנשים)

  • 2 ביצים גדולות
  • 2 עלי סיגר מרוקני
  • מלח
  • פלפל
  • שמן לטיגון עמוק
  • כפית חומץ

כלים:

  • סיר קטן
  • מחבת גדולה
  • מרית
  • 2 צלחות שטוחות עדינות

  אופן ההכנה בוריק עם ביצה או תפוח אדמה:

מתחילים בבישול ביצה עלומה: מרתיחים מים, חומץ ומעט מלח בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין.

שוברים ביצה לתוך הצלחת השטוחה ומחליקים אותה בזהירות אל המים מבשלים שלוש דקות, מוציאים בעדינות במרית ומניחים על צלחת שטוחה.

בוריק עם ביצה

חוזרים על הפרוצדורה עם הביצה השנייה. מניחים לשתיהן להתקרר מעט, בינתיים, פורשים עלה סיגר אחד על משטח עבודה. מחלקים אותו בדמיון לשני משולשים, ומחליקים את הביצה העלומה במרית למשולש אחד. מקפלים בעדינות יתרה, ומהדקים את השוליים בעזרת מעט מים. חוזרים על הפרוצדורה.

מחממים שמן בעומק סנטימטר מקרקעית המחבת, מחליקים לתוכו את שני הבוריקים ומטגנים עד שמזהיב, בערך 3 דקות.

מוציאים במרית, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת. מגישים עם כל רוטב עגבניות שעולה בדעתכם, מאיטלקי ועד מטבוחה, מתימני מגורר בפומיה ועד לסלסה מקסיקנית.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן