פירות

תאנים אפויות

0
0

הזדרזו, השווקים מלאים כיום, בתאנים. נצלו את הפרי המופלא הזה כל עוד הוא בסביבה.
תאנים אפויות
figs_brebas_t180k-n_01.jpg

הן נאכלו על ידי המצרים כבר לפני ששת אלפים שנה. ידוע שהתאנה הייתה הפרי האהוב ביותר על המלכה קליאופטרה והנחש שהכיש אותה והביא למותה הוחבא בתוך סלסלת תאנים שהוגשה לה. במיתולוגיה הרומית נחשב האל בכחוס כאל שהציג את התאנים לבני האדם ובכל התמונות והפסלים בהם הוא מופיע הוא מעוטר בעלי תאנה.

פרי התאנה, בתחילת התפתחותו נקרא פגה (“התאנה חנטה פגיה”) ואיסוף התאנים נקרא ארייה. תאנים טריות נמצאות בשווקים מחודש יוני עד אוקטובר. משתמשים בהן לאכילה כתאנים טריות או להכנת שימורים, ריבות ודבש-תאנים.

החומרים (ל-4 מנות):

12 תאנים בשלות אך קשות, קלופות
1/4 1 כוסות סוכר
מיץ וקליפה מלימון אחד
1 קופסה גבינת מסקרפונה או-
1 שקית שמנת מתוקה מוקצפת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. בתבנית אפיה קטנה שמים נייר אפייה ועליו את התאנים, צמודות האחת לאחרת.

3. מכסים את התאנים בסוכר.

4. שופכים מעל את מיץ הלימון וחצי מקליפת הלימון, חתוכה לרצועות דקות.

5. את יתרת הקליפה מגררים במגרדת עדינה ומניחים בצד.

6. אופים במשך 20 דקות עד שהסוכר הופך לקרמל.

7. שופכים על כל תאנה מעט מהקרמל שמסביב ומפזרים קליפת לימון.

8. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.

9. מוציאים מהתנור, מעבירים לכלי הגשה ומניחים להתקרר בחוץ. כאשר התאנים כבר אינן קרות, מכניסים למקרר לשעה לפחות.

10. מגישים עם כף מסקרפונה ממותקת מעט, או עם כף שמנת מתוקה מוקצפת וממותקת מעט.

באדיבות: האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

הצילום: דניאל יקיר, אתר התאנים בישראל

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן