פירות

בצקיות תאנים ואגוזים

0
0

המשפט הבא, מצוטט על ידי מעריצי התאנים מפיו של הנביא מוחמד: “אם יכולתי לבחור פרי לקחתו לגן עדן, הייתי בוחר בתאנים”.
בצקיות תאנים ואגוזים
החומרים:

400 גרם קמח
150 גרם סוכר
3/4 חבילה חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
3 ביצים + ביצה אחת מופרדת
קורט מלח

עבור המילוי:

300 גרם תאנים מיובשות
150 גרם אגוזי מלך טחונים
150 גרם שקדים קלויים וטחונים
100 גרם צימוקים ללא גרעינים
200 גרם ריבה כלשהי
קליפות דקות מ-3 תפוזים
1/2 כפית ציפורן טחונה
כפית אחת קינמון טחון

אופן ההכנה:

figs_180k-n_04.jpg

1. מערבבים את הקמח הסוכר , מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות קטנות, 2 ביצים, צהוב אחד של ביצה ומלח ומערבבים בידיים עד שהחמאה נמסה לגמרי ונוצר בצק חלק.

2. יוצרים מהבצק כדור ומניחים לעמוד במקום קריר כשעה.

3. מבשלים את התאנים במים רותחים במשך 10 דקות, מסננים את המים וחותכים. מערבבים את התאנים עם שאר חומרי המילוי.

4. יוצרים מן הבצק עלה בעובי של כ-חצי סנטימטר, חותכים עיגולים בקוטר 10 ס”מ.

5. מניחים כמות קטנה של המילוי במרכז העלה ומקפלים קיפול אחד, ליצירת חצי ירח.

6. מרטיבים מעט את השוליים בחלבון של הביצה הנותרת ומהדקים בחוזקה.

7. חורצים חריצים על הבצקיות ומניחים בתבנית אפייה משומנת.

8. מורחים על הבצקיות את חלבון הביצה ואופים בחום של 200 מעלות במשך 25-30 דקות, עד שהבצקיות מזהיבות.

באדיבות: האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן