פורום כאן נעים

פגישת ראש הממשלה עם המאבטח ששב מירדן

נתניהו: "שמחתי לפגוש הבוקר את השגרירה עינת ואת המאבטח זיו. הם מייצגים את מדינת ישראל - ומדינת ישראל לא שוכחת את זה אפילו לרגע אחד".

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017 | איפור קיץ.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

חג אהבה ♥ ולנטיין דיי

ארוחת ערב אירוטית במיוחד ליום האהבה

ארוחת ערב אירוטית במיוחד , מוגש לכם, כאן מתכון מיוחד, לארוחה זוגית טעימה ואנחנו ממליצים לך…
ארוחת ערב אירוטית במיוחד ליום האהבה
Couple to eat_t180k-n_01.jpg

תהיה גבר, תפתיע את זוגתך, בארוחה מדהימה… להקל עליך את המשימה, מובאות כאן המנות לפי הסדר גם ההכנה מהנה לכשעצמה וקלילה בהתאם, הטעמים נפלאים ומתמזגים היטב האחד עם השני ועם הלך הרוח של יום האהבה, אחרי תקרובת כזו, אין אישה שתשאר אדישה, קינוח הוניל מתאים במיוחד לסיום מתקתק קלות כמו ערב של יום אהבה נימוח ומשאיר טעם של עוד.

מנה ראשונה:

סלט חסה

מנה עיקרית:

סטייק אנטרקוט ביין אדום

תוספות:

תפוחי אדמה קריספיים

שעועית ירוקה בחמאה ושומשום

קינוח:

פודינג וניל ברוטב שוקולד

(בארוחה שאני הכנתי השתמשתי באינסטנט פודינג… אפשר להשקיע קצת יותר ולהכין קרם וניל)

המתכונים:

lettuce_180x180k-n_01.jpg

סלט חסה:

חומרים:

ראש חסה ערבית
עלי רוקט
עגבניות שרי
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
חומץ בן יין

הכנה:

חותכים את החסה, עלי הרוקט ועגבניות השרי ומערבבים. מתבלים לפי הטעם.

סטייק אנטרקוט ביין אדום:

staek_180k-n_01.jpg

חומרים:

שני סטייקים אנטרקוט טריים (אני למען האמת קניתי בסופר ויצא מעולה)
2 כוסות יין אדום (בערך) – אני השתמשתי בגטו נגרו.
4-5 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוס לפרוסות דקות
2 כפות סוכר חום
מלח, פלפל, אבקת צ´ילי (או פלפל קינה)

הכנה:

יש להשרות לשעה לפחות את הסטייקים ביין האדום. מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים עד שמזהיב. שומרים על חום המחבת וכשהמחבת ממש חמה מוסיפים את הסטייקים, היין ושאר התבלינים.

מטגנים בערך 10 דקות או עד שהנוזלים מצטמצמים. מדי פעם הופכים.

פלחי תפוחי אדמה קריספיים

fried potatos_180k-n.jpg

חומרים:

5 תפוחי אדמה בינונים, שטופים
אבקת מרק בצל
שמן זית
פלפל שחור
מלח

הכנה:

חותכים את תפוחי האדמה לרבעים לאורך, מסדרים על צלחת ומכניסים למיקרו ל-5 דקות.

מניחים את פלחי תפוחי האדמה בתבנית, עם הקליפה כלפי מטה. שופכים מעט שמן זית על תפוחי האדמה ומפזרים מעל אבקת מרק בצל.

הופכים את תפוחי האדמה כך שהקליפה תהיה כלפי מעלה, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס + מלח.

מכניסים לתנור 180 מעלות בערך 45 דקות, כשבעשרים דקות הראשונות מניחים בתחתית התנור קרוב לגוף החימום התחתון ולאחר מכן מגביהים.

כשמוכן, מסדרים את פלחי תפוחי האדמה על צלחת כשהקליפה כלפי מטה ובצורת עלי כותרת של פרח.

שעועית ירוקה בחמאה ושומשום:

green_bean_180k-n_01.jpg

חומרים:

2 כוסות שעועית ירוקה טרייה או קפואה
25 גרם חמאה
3 כפיות שומשום
2 שיני שום
מלח
פלפל
אופציה: כמה עלי בזיליקום טרי.

הכנה:

במידה ומשתמשים בשעועית טרייה: מאדים את השעועית מספר דקות, השעועית צריכה להיות פריכה וקריספית.

ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השעועית למספר דקות אם השעועית קפואה – יש להפשירה. מוסיפים את יתר הרכיבים ומאדים מספר דקות נוספות.

2 אופציות לקינוח:

פודינג וניל ברוטב שוקולד:

למחפפים:

חומרים:

אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
רוטב שוקולד כלשהו

הכנה:

מכינים את הפודינג לפי ההוראות, יוצקים לקעריות קטנות, מזלפים מעל רוטב שוקולד ומכניסים למקרר.

למשקיענים:

pudding_180k-n_01.jpg

קרם וניל (אנגלייז של באלי)

חומרים:

6 חלמונים
2 כוסות חלב
1 מקל וניל חצוי או כפית תמצית וניל אמיתית
½ כוס סוכר
רצועת קליפת לימון (רק החלק הצהוב אם אפשר)
3 כפות קורנפלור

הכנה:

בסיר בינוני מחממים את החלב עם מקל הוניל וקליפת הלימון ומביאים לסף רתיחה. מוציאים את הגרגרים ממקל הוניל ומוציאים את מקל הוניל עצמו ואת קליפת הלימון.

מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם נעשים תפוחים ובהירים. מדללים את הקורנפלור במעט מאד מים ומוסיפים בזרם דק לחלמונים תוך כדי הקצפה. מערבלים עד שהתערובת מסמיכה.

מוסיפים את החלב החם בזרם דק לתוך החלמונים ומערבבים מהר כדי שהחלמונים לא יתקרשו.

מעבירים את הסיר לאש נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך. צריך להיזהר מאד שהקרם לא ירתח, כי אחרת יהיו גושי "חביתה" בקרם. במקרה הכי גרוע- מסננים את הקרם דרך מסננת צפופה.

יוצקים לקעריות ומכניסים למקרר. לפני ההגשה, כשהקרם כבר קר, יוצקים רוטב שוקולד.

בהנאה…

מובא באדיבות זולו.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים