פילה דג שמגיע קפוא, אפוי עם תבלינים וירקות טריים קלויים
ההליבוט, הוא דג בעל בשר לבן, רך מתקתק, נימוח בפה ואין בו כמעט עצמות… הוא גם בעל ערכים תזונתיים גבוהים כמו חומצת אומגה 3 המסייעת לשיפור הזיכרון ולחיזוק העצמות. מה שהופך אותו לאחד מהדגים המועדפים יותר בקרב אוהבי הדגים והדייגים. אגב האם לדעתכם דייג אוהב דגים?
Halibut_180k-n_01.jpg
עונת הדייג של ההליבוט, היא בקיץ ובסתיו, כמובן שבתקופות אלו ניתן למצוא אות בשווקים טרי. הליבוט, קפוא ניתן למצוא בכל ימות השנה.
החומרים ( ל-4 מנות):
400 גרם פילה דג קפוא (הליבוט)
1 כפית מלח
פלפל
פפריקה
4 כפיות מיץ לימון
2 גזרים
1 פלפל ירוק קטן
1 בצל בגודל בינוי.
אופן ההכנה:
מפשירים את הדג וחותכים אותו לארבע מנות. מניחים כל מנה במרכז יריעת נייר אלומיניום באורך 30 ס”מ.
בוזקים על כל מנה רבע כפית מלח, פלפל ופפריקה (לפי הטעם) וכפית מיץ לימון. חותכים את הגזרים לרצועות, את הפלפל לטבעות ואת הבצל לפרוסות.
מחלקים את הירקות לארבע מנות ומניחים על הדג. אוספים את פינות נייר האלומיניום אל המרכז ומהדקים אותו היטב בתנועה סיבובית.
מניחים על תבנית אפיה שטוחה, ואופים בתנור בטמפרטורה גבוהה (235 מעלות צלזיוס) במשך כ-25 דקות, או עד שהדג מתפורר למגע המזלג.
130 קלוריות למנה
המתכון מובא מתוך אתר וינגייט
Add Comment