דגים

דג הליבוט אפוי בנייר אלומיניום

0
0

פילה דג שמגיע קפוא, אפוי עם תבלינים וירקות טריים קלויים
דג הליבוט אפוי בנייר אלומיניום
ההליבוט, הוא דג בעל בשר לבן, רך מתקתק, נימוח בפה ואין בו כמעט עצמות… הוא גם בעל ערכים תזונתיים גבוהים כמו חומצת אומגה 3 המסייעת לשיפור הזיכרון ולחיזוק העצמות. מה שהופך אותו לאחד מהדגים המועדפים יותר בקרב אוהבי הדגים והדייגים. אגב האם לדעתכם דייג אוהב דגים?

Halibut_180k-n_01.jpg

עונת הדייג של ההליבוט, היא בקיץ ובסתיו, כמובן שבתקופות אלו ניתן למצוא אות בשווקים טרי. הליבוט, קפוא ניתן למצוא בכל ימות השנה.

החומרים ( ל-4 מנות):

400 גרם פילה דג קפוא (הליבוט)

1 כפית מלח

פלפל

פפריקה

4 כפיות מיץ לימון

2 גזרים

1 פלפל ירוק קטן

1 בצל בגודל בינוי.

אופן ההכנה:

מפשירים את הדג וחותכים אותו לארבע מנות. מניחים כל מנה במרכז יריעת נייר אלומיניום באורך 30 ס”מ.

בוזקים על כל מנה רבע כפית מלח, פלפל ופפריקה (לפי הטעם) וכפית מיץ לימון. חותכים את הגזרים לרצועות, את הפלפל לטבעות ואת הבצל לפרוסות.

מחלקים את הירקות לארבע מנות ומניחים על הדג. אוספים את פינות נייר האלומיניום אל המרכז ומהדקים אותו היטב בתנועה סיבובית.

מניחים על תבנית אפיה שטוחה, ואופים בתנור בטמפרטורה גבוהה (235 מעלות צלזיוס) במשך כ-25 דקות, או עד שהדג מתפורר למגע המזלג.

130 קלוריות למנה

המתכון מובא מתוך אתר וינגייט

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן