תבלינים ועשבי תיבול

כללי יסוד לשימוש נכון בצמחי תבלין טריים

"מארזי טעם" – הן רביעיות צמחי תבלין מבית חישתיל; הרביעיות הוכנו על פי יעודם למאכל ולשתיה: "הניחות למשקה", "העידון לסלט", "הטעם לבשר ודגים".
0
0

"הניחוח למשקה" - להכנת חליטות משקה חמות או קרות

“הניחוח למשקה” – להכנת חליטות משקה חמות או קרות (תמונה: אתר pixaday)תאגיד משתלות חישתיל, יצרן צמחי התבלין הגדול בישראל, מתחיל בשיווק מוצר חדש “מארזי טעם” – רביעיות צמחי תבלין ארוזים על פי ייעודם:. “העידון לסלט” – מבחר תבליני עלים לתיבול סלטים. “הטעם לבשר ודגים” – לבישול, השרייה, טיגון וצליית בשר, דגים ועוף. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

את “מארזי הטעם” ניתן יהיה לרכוש במרכזי הגינון המובחרים בישראל.

הרכב סוגי התבלינים במארז מסוג מסוים מוחלף ומשתנה כדי להבטיח גיוון וחידוש תוך הקפדה על התאמת כל צמח לשימוש הייעודי המוצהר. כל מארז כולל המלצות והדרכה על דרכי הגידול והקטיף של צמחי התבלין.

המחיר המומלץ לצרכן: 35 שקל. “מארזי טעם” הוא רעיון מקורי למתנה שכל אחד ישמח לקבל.

מני שדמי, מנהל השיווק של תאגיד משתלות חישתיל, מציע לקראת פסטיבל התבלינים, כללי יסוד לשימוש נכון בצמחי תבלין טריים;

  • קטיף:

להשגת טעם וארומה מרביים כדאי להשתמש בעלים טריים מייד לאחר הקטיף. יש להקפיד על בצוע הקטיף בעזרת מכשיר חד בלבד (מספריים או מזמרה) ולא על ידי תלישה.

מומלץ, לעבוד בצורה מבוקרת, תוך הקפדה על השארת נוף עלים וגבעולים בגובה 10 ס”מ לכל הפחות. בצורה זו נבטיח אפשרות צימוח מחודש ובריא.

  • חליטה של תבלין טרי:

אין להפריד את העלים מהגבעולים כדי לשמור על הטעם והארומה. אין לצקת מים רותחים ישירות על הענפים וכן לא להרתיח את המים ביחד עם התבלין. תוצאה מיטבית תתקבל על ידי יציקת מים ששהו בקומקום כדקה לאחר הרתיחה (בטמפרטורה של 900C), על העלים לחליטה.

  • גידול הצמחים:

יש לשמור את העציצים באזור מוצל או חצי מוצל ולהשקות על פי הצורך. כדאי לזכור – רוב צמחי התבלין מסתפקים בהשקיה מועטת.

  • שמירת הטריות:

להנאה שלימה מעלים פריכים ורעננים מומלץ לא לקטוף אותם בשעות החמות. כדאי להשתמש בעלים טריים שלמים או חתוכים. אם הכמות שקטפתם גדולה מדי ניתן לאחסן את היתרה ליום או יומיים במקרר, בתוך כלי אטום לאוויר. לשיפור ושדרוג התבשיל מקובל להשתמש בתבלין טרי. עם זאת, מתכונים רבים כוללים שימוש בעלים מיובשים או שמורים בשמן.

  • הכנת תבלין מיובש:

לייבש עלים או גבעולים על רשת ניילון במקום מוצל ויבש ולאחסן בצנצנת אטומה לאור ואוויר. תבלין מיובש ומאוחסן בצורה מיטבית ניתן לשמור כשנה.

  • הכנת משרת שמן או חומץ:

השריית ענפים שלמים בשמן זית או חומץ, השמנים האתריים מתמצים לתוך הנוזל וכך מתקבל שמן זית או חומץ בטעם התבלין.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן