טיפים לאוכל ולמטבח

טיפים לאפייה

0
0

האפיה, חממו את התנור מראש תמיד! אף פעם! אל תניחו בצק לעוגיות על תבנית חמה, העוגיות מיד ישתטחו.
טיפים לאפייה
baking_tips_180k-n_01.jpg

טיפ 1:

ההכנה: התחילו עם חמאה קרה ישר מהמקרר, אל תחממו לטמפרוטורת החדר אל תקציפו את החמאה והסוכר מעבר לשלב שהם “קלים ואווריריים” דאגו שהתמיסה תהיה קרה בכל זמן ההכנה.

אם כן תקציפו את החמאה יותר מדי, היא תהיה רכה מדי, מה שיגרום לעוגיה להיות שטוחה. לכן תמיד שימרו על העיסה קרירה.

שוב פעם, על הביצים להיות קרירות ולא בטמפ’ החדר. יש להשתמש בביצים גדולות, עדיף מספר 1.

טיפ 2: (ההכנה לאפיה)

השתמשו תמיד בנייר אפייה, ולא בתבנית משומנת. השמן שבתבנית משומנת נספג לתוך העוגיה וגורם לה להיות שטוחה ו”להתפזר”.

כדאי להשתמש בתבנית ללא דפנות, לא מבודדת(דפנות קרות), ואם אפשר שתהיה תבנית טפלון.

גודל העוגיות צריך להיות שווה על התבנית, אחרת חלקן יהיו אפויות וחלקן לא.

טיפ 3: (האפיה)

חממו את התנור מראש תמיד!

אם אתם מכינים יותר מתבנית אחת, שימו אותה מעל התבנית הראשונה בדיוק במרכז.

כדי לקבל עוגיות יותר עסיסיות ניתן לאפות קצת פחות זמן ממה שצריך (underbaking) העוגיות מוכנות כאשר קצוות או שולי העוגיה מוזהבים, אבל המרכז עדיין נראה לבן.

כשאתם מורידים את העוגיות מהתבנית, המתינו כ-5 דקות עד שיתקשו מעט, בצורה כזו לא ישברו לכם העוגיות.

אף פעם! אל תניחו בצק לעוגיות על תבנית חמה, העוגיות מיד ישתטחו.

אבל הכי הכי הכי חשוב…

תהנו מהעוגיות שהכנתם, לא משנה איך הם יצאו.

העוגה “רטובה”

* אלה הסיבות: העוגה זזה ממקומה לפני שהיא התקררה ו”נרגעה” אפיה לא נכונה (חום נמוך או זמן קצר), העוגה קוררה בתבנית עצמה אין איזון בין החומרים הנוזליים למוצקים, יותר מדי סוכר או מרגרינה יכולים ליצור מצב כזה.

“שקיעה” של העוגה במרכזה

* אלה הסיבות: התנור קר מדי, סוכר ומרגרינה לא מוקצפים ומעורבבים מספיק זמן, העיסה לא עורבבה מספיק זמן. יותר מדי אבקת אפיה. אין מספיק נוזלים. יותר מדי קמח.

הטיפים לעוגות ולחמים לוקטו והובאו באדיבות אתר עוגות זה אנחנו

יש לך טיפים, יופי נחמה, שלח/י כבר עכשיו, כל טיפ למטבח בו איך מבשלים יותר טוב וחסכוני, אופים בתחכומים, מקצצים ומשאירים שלם ומטגנים בלי שמן – כל רעיון גם רגיל ולא מוטרף, יתקבל בברכה ובהוקרה ע”י קוראי המדור. לחצו כאן למלעלה, לשליחת טיפ או רעיון גאוני למטבח. תודה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן