פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

פסטה | Pasta

לזניה טבעונית ושל מי באמת מתכון ה-לזניָה המקורי

יש לזניות המכילות ירקות שונים, כמו; חצילים, פטריות וכו. (גרסה כשרה ניתן להכין ללא בשר או עם בשר אך ללא מוצרי חלב) ◄ ניתן להעשיר את טעם הלזניה ולהקרימה באמצעות גבינת סויה בסגנון גבינה צהובה "טופו טוסט" של טופוטי ◄ מקור הלזניה הוא באיטליה, השם לזניה מקורו במילה lasanon ביוונית; שמשמעותה גיגית והרומאים אימצו אותה גם במשמעות של סיר בישול.
לזניה טבעונית וקצת היסטוריה ושל מי באמת מתכון ה-לזניָה המקורי
לזניה טבעונית וקצת היסטוריה ושל מי באמת מתכון ה-לזניָה המקורי

לזניָה (מאיטלקית: Lasagne, לזניֶה) הינה סוג של דפי פסטה וכן מאכל איטלקי, המבוסס עליהן, המכיל בדומה ל’פיצה’, גם; גבינה ורוטב. הלזניה’ נאפית בתנור אך לפני אפייתה מבשלים את עלי הפסטה במי מלח בסיר. אך, כיום מיוצרים גם ’עלי לזניה’ מהירים שאינם דורשים בישול טרם אפייתם.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הרטבים הנפוצים ביותר ב’מלית הלזניה’ הם; רוטב בשאמל ורוטב בולונז, אך יש גם לזניות המשתמשות ברוטב עגבניות ללא בשר וכן יש לזניות המכילות ירקות שונים, כמו; חצילים, פטריות וכו’. (גרסה כשרה ניתן להכין ללא בשר או עם בשר אך ללא מוצרי חלב).

סוגי הגבינה בהם משתמשים מגוונים אף הם, בלזניה אלה בולונז הקלאסית משתמשים בפרמזן, אך ברוב הלזניות יש שימוש ב-מוצרלה או ריקוטה.

בפולין, קיימת גרסה מקומית ללזניה הנקראת; לזנקי, המכילה עלי בצק חיטה, שיפון, או כוסמת, מרודדים דק, מבושלים, מעורבבים עם שומן-חזיר או שמנת חמוצה, ומוגשים עם כרוב כבוש ופיסות נקניק. ברוך השם, אצלנו, יש תחליפים לאסון הקולינרי הזה (גרסה כשרה, ניתן להכין ללא בשר או עם בשר אך ללא מוצרי חלב).

לזניה, משמעות השם;

מקור הלזניה הוא באיטליה, השם לזניה מקורו במילה lasanon ביוונית; שמשמעותה גיגית והרומאים אימצו אותה גם במשמעות של סיר בישול.

ישנה גם תיאוריה שמקור המנה הוא במאה ה-14 באנגליה, שם בחצרו של המלך ריצ’רד השני, נאכל מאכל דומה בשם; לאזאן (נכתב; losyens) שהמתכון לו אף פורסם בספר הבישול הראשון שיצא לאור באנגליה, אך תיאוריה זו, אינה מקובלת בעיקר כיוון שהרומאים עשו שימוש קדום הרבה יותר בשם וסביר להניח, כי מתכון איטלקי, זה התגלגל איכשהו לידי טבחי המלך האנגלי.

החומרים;

● חבילת דפי לזניה (ללא צורך בבישול)
● כוס וחצי שבבי סויה (טחון)
● 3 כוסות מים רותחים
● כף מרק בטעם עוף (פרווה)
● כוס רסק עגבניות
● כפית סוכר
● כפית אורגנו
● 4 כפות שום כתוש
● 4 בצלים גדולים
● 2 מגשיות תרד קפוא של סנפרוסט (כל מגשית 250 גרם) לאחר הפשרה
● חצי כפית מלח
● רבע כפית פלפל שחור
● שמן לטיגון

לזניה טבעונית וקצת היסטוריה ושל מי באמת מתכון ה-לזניָה המקורי
לזניה טבעונית, אילוסטרציה | עיבוד צילום: שולי סונגו©

ההכנה;

מחממים תנור ל-200 מעלות.

שופכים את שבבי הסויה לקערה, מוסיפים את המים הרותחים, את אבקת המרק, את האורגנו את רסק העגבניות, את הסוכר וכן שתי כפות שום כתוש, ומערבבים.

קוצצים את הבצל, ומטגנים חצי מהכמות במחבת עמוקה עד להזהבה. אחר כך מוסיפים לבצל את התערובת מהקערה ומערבבים. מטגנים למשך מספר דקות.

מטגנים את הבצל שנותר עד להזהבה במחבת עמוקה. מוסיפים את התרד עם (הנוזלים) ושתי כפות שום כתוש, מתבלים ב-מלח וב-פלפל, מערבבים ומטגנים למשך מספר דקות.

יוצקים באמצעות מצקת שכבה של תערובת הסויה והרסק על תחתית תבנית מלבנית עמוקה, ומעליה מסדרים שכבה של עלי לזניה. יוצקים מעל שכבת העלים שכבה של תערובת התרד, ומעליה מסדרים שוב שכבה של עלי לזניה.

מעל העלים, יוצקים שוב מתערובת ה-סויה ו-רסק העגבניות, וממשיכים כך עד שמכלים את התערובות ועלי הלזניה; שכבה תערובת סויה, שכבה עלים, שכבה תרד, שכבה עלים וחוזר חלילה. על עלי הלזניה להיות ספוגי היטב בנוזלים, מה שמאפשר את התרככותם באפייה.

אופים בתנור במשך כ-25 דקות ומגישים חם.

גיוון;

ניתן להעשיר את טעם הלזניה ולהקרימה באמצעות גבינת סויה בסגנון גבינה צהובה “טופו טוסט” של טופוטי. יש לפזר שכבה מגבינת הסויה בין שכבות הלזניה.

________

★ כל המתכונים בקטגוריה זו, מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, מקוטלגים המתכונים הן לפי מהותם (סלטים, קינוחים, מאפים, וכו’), והן לפי מאכלי עדות ועמים. נשמח לקבל ולפרסם מתכונים נוספים!

★ המידע אודות ה(לזניה) הוא מ-ויקיפדיה.

★ המתכון, פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע“, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.

 




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים