פורום כאן נעים

ביקור ראש ממשלת הודו בישראל

ביקור ראש ממשלת הודו בישראל

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017 | איפור קיץ.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

אנגלברט המפרדינק מהערב בישראל

זמר פופ הבריטי אנגלברט המפרדינק מהערב מוצ"ש 17-06-17 בישראל, חיפה.

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה

עזרה לאנשים קשי יום באזור חדרה. צל"ש ממערכת אתר כאן ישראל.

נעים לעקוב אחרי

פסטה | Pasta

לזניה טבעונית ושל מי באמת מתכון ה-לזניָה המקורי

יש לזניות המכילות ירקות שונים, כמו; חצילים, פטריות וכו. (גרסה כשרה ניתן להכין ללא בשר או עם בשר אך ללא מוצרי חלב) ◄ ניתן להעשיר את טעם הלזניה ולהקרימה באמצעות גבינת סויה בסגנון גבינה צהובה "טופו טוסט" של טופוטי ◄ מקור הלזניה הוא באיטליה, השם לזניה מקורו במילה lasanon ביוונית; שמשמעותה גיגית והרומאים אימצו אותה גם במשמעות של סיר בישול.
לזניה טבעונית וקצת היסטוריה ושל מי באמת מתכון ה-לזניָה המקורי
לזניה טבעונית וקצת היסטוריה ושל מי באמת מתכון ה-לזניָה המקורי

לזניָה (מאיטלקית: Lasagne, לזניֶה) הינה סוג של דפי פסטה וכן מאכל איטלקי, המבוסס עליהן, המכיל בדומה ל’פיצה’, גם; גבינה ורוטב. הלזניה’ נאפית בתנור אך לפני אפייתה מבשלים את עלי הפסטה במי מלח בסיר. אך, כיום מיוצרים גם ’עלי לזניה’ מהירים שאינם דורשים בישול טרם אפייתם.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הרטבים הנפוצים ביותר ב’מלית הלזניה’ הם; רוטב בשאמל ורוטב בולונז, אך יש גם לזניות המשתמשות ברוטב עגבניות ללא בשר וכן יש לזניות המכילות ירקות שונים, כמו; חצילים, פטריות וכו’. (גרסה כשרה ניתן להכין ללא בשר או עם בשר אך ללא מוצרי חלב).

סוגי הגבינה בהם משתמשים מגוונים אף הם, בלזניה אלה בולונז הקלאסית משתמשים בפרמזן, אך ברוב הלזניות יש שימוש ב-מוצרלה או ריקוטה.

בפולין, קיימת גרסה מקומית ללזניה הנקראת; לזנקי, המכילה עלי בצק חיטה, שיפון, או כוסמת, מרודדים דק, מבושלים, מעורבבים עם שומן-חזיר או שמנת חמוצה, ומוגשים עם כרוב כבוש ופיסות נקניק. ברוך השם, אצלנו, יש תחליפים לאסון הקולינרי הזה (גרסה כשרה, ניתן להכין ללא בשר או עם בשר אך ללא מוצרי חלב).

לזניה, משמעות השם;

מקור הלזניה הוא באיטליה, השם לזניה מקורו במילה lasanon ביוונית; שמשמעותה גיגית והרומאים אימצו אותה גם במשמעות של סיר בישול.

ישנה גם תיאוריה שמקור המנה הוא במאה ה-14 באנגליה, שם בחצרו של המלך ריצ’רד השני, נאכל מאכל דומה בשם; לאזאן (נכתב; losyens) שהמתכון לו אף פורסם בספר הבישול הראשון שיצא לאור באנגליה, אך תיאוריה זו, אינה מקובלת בעיקר כיוון שהרומאים עשו שימוש קדום הרבה יותר בשם וסביר להניח, כי מתכון איטלקי, זה התגלגל איכשהו לידי טבחי המלך האנגלי.

החומרים;

● חבילת דפי לזניה (ללא צורך בבישול)
● כוס וחצי שבבי סויה (טחון)
● 3 כוסות מים רותחים
● כף מרק בטעם עוף (פרווה)
● כוס רסק עגבניות
● כפית סוכר
● כפית אורגנו
● 4 כפות שום כתוש
● 4 בצלים גדולים
● 2 מגשיות תרד קפוא של סנפרוסט (כל מגשית 250 גרם) לאחר הפשרה
● חצי כפית מלח
● רבע כפית פלפל שחור
● שמן לטיגון

לזניה טבעונית וקצת היסטוריה ושל מי באמת מתכון ה-לזניָה המקורי
לזניה טבעונית, אילוסטרציה | עיבוד צילום: שולי סונגו©

ההכנה;

מחממים תנור ל-200 מעלות.

שופכים את שבבי הסויה לקערה, מוסיפים את המים הרותחים, את אבקת המרק, את האורגנו את רסק העגבניות, את הסוכר וכן שתי כפות שום כתוש, ומערבבים.

קוצצים את הבצל, ומטגנים חצי מהכמות במחבת עמוקה עד להזהבה. אחר כך מוסיפים לבצל את התערובת מהקערה ומערבבים. מטגנים למשך מספר דקות.

מטגנים את הבצל שנותר עד להזהבה במחבת עמוקה. מוסיפים את התרד עם (הנוזלים) ושתי כפות שום כתוש, מתבלים ב-מלח וב-פלפל, מערבבים ומטגנים למשך מספר דקות.

יוצקים באמצעות מצקת שכבה של תערובת הסויה והרסק על תחתית תבנית מלבנית עמוקה, ומעליה מסדרים שכבה של עלי לזניה. יוצקים מעל שכבת העלים שכבה של תערובת התרד, ומעליה מסדרים שוב שכבה של עלי לזניה.

מעל העלים, יוצקים שוב מתערובת ה-סויה ו-רסק העגבניות, וממשיכים כך עד שמכלים את התערובות ועלי הלזניה; שכבה תערובת סויה, שכבה עלים, שכבה תרד, שכבה עלים וחוזר חלילה. על עלי הלזניה להיות ספוגי היטב בנוזלים, מה שמאפשר את התרככותם באפייה.

אופים בתנור במשך כ-25 דקות ומגישים חם.

גיוון;

ניתן להעשיר את טעם הלזניה ולהקרימה באמצעות גבינת סויה בסגנון גבינה צהובה "טופו טוסט" של טופוטי. יש לפזר שכבה מגבינת הסויה בין שכבות הלזניה.

________

★ כל המתכונים בקטגוריה זו, מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, מקוטלגים המתכונים הן לפי מהותם (סלטים, קינוחים, מאפים, וכו’), והן לפי מאכלי עדות ועמים. נשמח לקבל ולפרסם מתכונים נוספים!

★ המידע אודות ה(לזניה) הוא מ-ויקיפדיה.

★ המתכון, פורסם לראשונה ב"זכויות בעלי-חיים השבוע", שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.

 

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן נעים

    כתב כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kannaim2017@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים