מימונה-Mimouna

מופלטות; שני מתכונים מסורתיים להכנת מופלטות

0
0

עם צאת חג הפסח ערכו יהודי מרוקו שולחן עמוס כל טוב: דברי מתיקה, עוגות, ריבות בית, חמאה, דבש, שיבולים ירוקות, צלחת ועליה קמח, פול, תמרים ומטבע כסף ודג חי, כסמל לשפע ופריון.
מופלטות; שני מתכונים מסורתיים להכנת מופלטות
שלב 1 בהכנת המופלטה. באדיבות “קוסקוס” אתר עם שורשים

המצרכים:

1 ק”ג קמח
50 גרם שמרים
3 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
חמאה
דבש
קורט מלח

אופן ההכנה:
שמים קמח בקערה גדולה. יוצרים גומה בקמח ומכניסים לתוכה מים, שמרים מומסים, קורט מלח ורבע כוס שמן. לשים את הבצק עד הוא הופך לרך וגמיש.

שלב 2 בהכנת המופלטה. באדיבות “קוסקוס” אתר עם שורשים

משמנים משטח שיש גדול, מחלקים את הבצק ל-30-40 כדורים קטנים ומניחים על המשטח המשומן ל-30 דקות. מכסים במגבת כדי שהבצק יתפח.

לאחר התפיחה מכינים מחבת בעלת תחתית עבה ומניחים על אש נמוכה. מחממים היטב את המחבת ולאחר מכן מתחילים לרדד את הבצק בידיים תבולות בשמן על משטח שיש משומן, עד שנוצר עלה עגול ודק, אותו מניחים על המחבת ללא שמן ומטגנים מצד אחד בלבד.

הופכים את עלה הבצק ומניחים עלה נוסף על הצד המטוגן. כך ממשיכים עד שמתקבלת כמות נכבדת של עלים מטוגנים.

מעבירים לצלחת ומכסים במפית על מנת של יתייבשו. כל סועד מפריד לעצמו עלה ומורח עליה חמאה או דבש.

המתכון להכנת מופלטות של דליה

המצרכים:

שלב 3 בהכנת המופלטה. באדיבות “קוסקוס” אתר עם שורשים

חצי ק”ג קמח
25 גר’ שמרים טריים או שמרית
1 וחצי כוסות מים
קורט מלח
3 כפות שמן

אופן ההכנה:

שמים את הקמח בקערה יוצרים גומה ומניחים בתוכה את כל החומרים (אם משתמשים בשמרים טריים ממיסים אותם בחצי כוס מים פושרים עד שיתססו), מערבבים יחד לבצק רך וחלק ומשהים להתפחה.

קורצים מן הבצק כ-20 עגולים ומניחים אותם על משטח משומן מכסים ומתפיחים שוב.

מחממים מחבת כבדה, לא משומנת, משמנים את משטח העבודה ואת הידיים, נעזרים בתחילה במערוך ולאחר מכן בעזרת הידיים מותחים את הבצק ככל שניתן לעלה עגול ודק (זהירות, לבל יקרע).

שלב 4 בהכנת המופלטה. באדיבות “קוסקוס” אתר עם שורשים

הטיגון:

מניחים עלה מופלטה במחבת ומטגנים עד שהמופלטה מתנתקת מדפנות
המחבת, הופכים לצד שני ועל הצד המוכן מניחים מופלטה נוספת.

שוב הופכים ומוסיפים מופלטה חדשה, כך עד לסיום כל המופלטות.

מגישים את המגדל של המופלטות חמות בתוספת עוד קלוריות נכבדות כמו דבש, ריבות וחמאה.

טיפים להגשה וצורת אכילת של מופלטה:

בליל המימונה, תמצאו מופלטה בכל צורה אפשרית. אני ממליץ על מריחה נדיבה ביותר של חמאה ומזיגת דבש נדיבה לא פחות. המופלטה חייבת להיות בטמפרטורה מספקת להמיס חמאה לא יותר.

שלב 5 בהכנת המופלטה. באדיבות “קוסקוס” אתר עם שורשים

יש מי שיגיש מופלטה בצלחת עם מזלג וסכין, אני מעדיף יותר את הצורה המיובאת ממרוקו – אכילה בידיים.

זו מיומנות לא מסובכת, פשוט קורעים את המופלטה טובלים בחמאה והדבש הניגרים ונהנים.

לשם כך, נוצרו החורים האקראיים בעת ההכנה, להעביר את החמאה והדבש…

הכנת יותר מדי והחלטת לאכול למחרת? אין בעיה שוב המלצה שלי, גזור לקרעים לא סימטריים את דפי המופלטה, הנח כמה גושי חמאה קטנים בתוך הצלחת חמם מספר שניות במיקרו-גל והוסף דבש להנאתך.

הטיפים הובאו באדיבות אתר קוסקוס

תרבחו ותסעדו.

__________

המתכון הובא מאתר המקומון של קריית שמונה

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן