מימונה-Mimouna

זבן (ג’אבן) – נוגט

0
0

אחד המתכונים המיוחדים למימונה, מאת רבקה מדלסי, מהאתר האותנטי של יהדות יוצאי מרוקו “קוסקוס”; זבן (ג’אבן) – נוגט, ממתק בסידרת המתוקים המאפיינים את שולחן המימונה המרהיב
זבן (ג’אבן) - נוגט
zaban_180k-n_01.jpg

החומרים:

1/2 ק”ג סוכר
מים עד לכיסוי מפלס הסוכר
כמה טיפות לימון
כמה טיפות מה דזהר- מי ורדים או מי הדרים
2 חלבונים

לקישוט:

אגוזי מלך לא קלויים – קצוצים או שקדים קצוצים

אופן ההכנה:

לשים את הסוכר בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד לקבלת עיסה דביקה כמו מסטיק.

בתום הבישול לטפטף את טיפות הלימון ואת מי הורדים. מקציפים 2 חלבונים ומוסיפים לעיסת הסוכר תוך כדי הקצפה רצופה ואיטית עד לקבלת עיסה הומוגנית במרקמה.

להגשה:
להניח את העיסה הדביקה בכלי שקוף המתאים להגשה על השולחן ומפזרים את האגוזים או השקדים – מעל…

_________

המתכון מובא באדיבות אתר קוסקוס – באתר תוכלו ליהנות מהפולקלור המרוקני, שכולל בתוכו מנהגים מיוחדים, פתגמים חכמים ועיניניים, סיפורים ששמענו מסבתא, שהיו תמיד טבולים בהומור ומוסר השכל וכמובן בדיחות במרוקנית.

כמו כן, ישנם באתר מתכונים להכנת סוגי קוסקוס ומתכונים מרוקנים בכלל. בבניית האתר השתדלו יוצריו להיות קרובים ביותר למקור ונעזרו באנשים מאוד מבוגרים, הזוכרים מנהגים גם מימי ילדותם.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן