דגים

דג דניס – מתכון של השף אלן טלמור

0
0

במשך שנות ה-80, פיתחו את גידול דג הדניס במסגרת החקלאות הימית, המכון הלאומי לחקר ימים ואגמים, בשיתוף עם המכון הלאומי לחקר ימים ואגמים, טיפחו זן מעולה ופיתחו שיטות גידול המאפשרות לדניס תנאי גידול אופטימליים בסביבה בריאה ונקייה.
דג דניס - מתכון של השף אלן טלמור
דג דניס – מתכון של השף אלן טלמור

דג קטן (350-600 גרם) בעל עור כסוף נוצץ, ובשרו לבן ורך. טעמו עשיר ועסיסי, ועצמותיו קטנות יחסית לגודלו, וקלות להסרה, כך שהדג שובה את העין וגם נותן תמורה מלאה בצלחת. הבשר נשאר עסיסי גם אחרי צלייה או טיגון וזאת בגלל שכבת השומן שבין העור לבשר. מאה גרם של בשר לאכילה מכילים 113 קלוריות בלבד.

החומרים:

4 דגי דניס,
1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות,
1 מיכל שמנת מתוקה,
3 כפות יין לבן יבש,
60 גרם חמאה,
3 כפות שמן,
20 זיתים שחורים,
מלח,
פלפל,
מעט פטרוזיליה

אופן ההכנה:

מקמחים את הדגים קלות משני צדיהם, שמים במחבת שמן וחמאה ומחממים על אש נמוכה (להקפיד שלא יישרף), מטגנים את הדגים משני צדיהם, מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.

להכנת הרוטב;

באותה מחבת, מטגנים קלות את הפטריות והזיתים, יוצקים את היין והשמנת ומבשלים על אש קטנה עד שהשמנת מסמיכה (להיזהר לא להרתיח).

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש. בצלחת הגשה מסדרים את הדגים ויוצקים עליהם את הרוטב. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
_________

דגי הבריכות והחקלאות הימית המאושרים למאכל ונמצאים תחת פיקוח וטרינרי של משרד החקלאות מסומנים בסמל “הדג המאושר”.

מתכונים באדיבות ארגון מגדלי הדגים בישראל.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן