פורום כאן נעים

חדרה בחקירה: שלושה עשורים של שחיתות

זה אחר זה, נקראו ראשי העיר לחדרי החקירות, בחשד שקיבלו שוחד מקבלנים. המשטרה שתלה מצלמות ומיקרופונים בלשכת ראש העירייה צבי גנדלמן כדי לבדוק אם נתן שוחד בחירות לקבלן סמי לוי. כתבתה של איטה גליקסברג. מתוך חדשות השבוע 08.06.18

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – זוחלים

זוחלים - מדוע הנחשים ויתרו על הרגליים, ההבדל בין נשיפה לשיפה, מטבעונים עושים אהבה, ההצלחה הגדולה של הצפע, והחרדון הקדמון מהערבה. צלם ובמאי: משה אלפרט. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

גולים מהסרטים…

גולים שאם הם לא היו מצולמים לא הייתם מאמינים שכבשו אותם בדרך הזו!

נעים לעקוב אחרי

דברי מאפה

מתכוני פסח מיוחדים ל"סיר פלא"

זוכרים את ’סיר-הפלא יש לו תחייה מחודשת מכינים בו עוגות, שאגב לא מביישות אף אופה מקצועית, על… הגאז!
מתכוני פסח מיוחדים ל
orangeapricot_180_01.jpg

זוכרים את ’סיר-הפלא?’ כן, סיר המתכת העגול עם החור, שהסבתות שלנו, השתמשו בו בימי ה’צנע’? ובכן, יש לו תחייה מחודשת! היות ולהרבה משפחות אין תנור מיוחד לפסח ולא כולם נוהגים להכשיר את התנור הרגיל. לפיכך, מכינים עוגות, שאגב לא מביישות אף אופה מקצועית, על… הגאז!

עוגת ’סיר פלא’ קלאסית

החומרים:

6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
¾ כוס קמח תפוחי אדמה
¾ כוס שמן
1 כוס אגוזים קצוצים
1 כפית קינמון
1 תפוח עץ או גזר
1 אבקת אפיה

אופן ההכנה:

מערבבים את החלמונים עם ¾ כוס סוכר ומוסיפים את קמח תפוחי האדמה, האגוזים, אבקת האפייה, השמן והקינמון. מגררים תפוח עץ או גזר ומוסיפים לתערובת.

בנפרד, מקציפים את החלבונים עם ¼ כוס סוכר. מוסיפים לתערובת בתנועות קיפול.

משמנים את ’סיר הפלא’ ושופכים פנימה את התערובת. סוגרים את הסיר. מחממים את טבעת המתכת המיוחדת שרוכשים עם סיר ’ואופים’ ע"ג אש בינונית – נמוכה, למשך ¾ שעה.

עוגת שלוש שכבות

החומרים:

1 ½ כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
2 כפות קקאו
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1 חבילה קוקוס
3 כפות שמן
2 כפות יין
1 אבקת אפייה

אופן ההכנה:

להקציף חלבונים עם 1 כוס סוכר. בנפרד להקציף חלמונים עם ½ כוס סוכר. להוסיף לתערובת החלמונים שמן, קקאו, קמח תפוחי אדמה ויין.

Cake_sirpela_t180_02.jpg

מחצית מקערת החלבונים המוקצפים להכניס לקערת החלמונים בתנועות עטיפה. לקצף החלבונים הנותר להוסיף את הקוקוס.

לשמן את ’סיר הפלא’ ולשפוך את מחצית מתערובת החלמונים לסיר.

להוסיף את קצף החלבונים והקוקוס ולשטח על גבי השכבה השנייה בעזרת כף.

לשפוך את יתרת תערובת החלמונים מלמעלה. לסגור את הסיר. לחמם את טבעת המתכת המיוחדת שרוכשים עם הסיר ו’לאפות’ ע"ג אש בינונית – נמוכה, למשך ¾ שעה.

* הכותבת יערה הולצמן, למדה עיצוב, ועבדה בתור ארט-דירקטורית וקופירייטרית במשרדי פרסום שונים. כיום היא עסוקה בעיקר בגידול ילדים, בישול וספונג’ה, ובין לבין היא גם "חוטאת" בכתיבה.

* מובא באדיבות אתר aish של "אש התורה" שהיא רשת בינלאומית וא-פוליטית של מרכזים לחינוך יהודי.




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן