דברי מאפה מתכונים לחג הפסח

בייגל’ס ולחמניות לפסח

0
0

אם אין לחם בפסח אפשר לאכול “בייגל’ס” עשויים מקמח מצה.
בייגל’ס ולחמניות לפסח
את ה”בייגל’ס” האלה, ניתן לחצות ולמלא במליות שונות, סלטים או ממרחים ולהכין מהם כריכים משביעים. מאותו בצק פלאים אפשר להכין גם לחמניות ולתבל בשומשום, מלח, קימל, קצח ועוד.

roll_180_id=4458_01.jpg

המתכון מובא מתוך “רות סירקיס – מהמטבח באהבה”, מגזין אינטרנט שבועי למנויים. להצטרפות למגזין לחץ/י כאן.

חומרים:
הכמויות עבור 8 בייגל’ס או 12 לחמניות

1 כוס מים
100 גרם מרגרינה
1 כפית מלח
1.5 כוסות קמח מצות דק
4 ביצים

שמים את המים, המרגרינה והמלח בסיר בינוני. מביאים לרתיחה (המרגרינה צריכה להיות נמסה לגמרי). מוסיפים את קמח המצות בבת אחת ומערבבים עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הסיר. מורידים מהאש ומצננים מעט.

מוסיפים את הביצים, אחת אחר השניה ומערבבים היטב בכף עץ חזקה. חשוב לערבב את הביצים עד שהן נטמעות לגמרי בבצק ולא להוסיף ביצה, לפני שהביצה הקודמת לגמרי הפכה לחלק מהבצק.

אם הבצק נראה רטוב מדי מוסיפים עוד כף או שתיים קמח מצות.

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה ומשמנים אותו.

להכנת בייגל’ס

מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. משמנים היטב צלחת שטוחה, לוקחים חתיכת בצק בידיים משומנות ויוצרים ממנה גליל או “נקניק” באורך 20 ס”מ.

מהדקים יחד את קצות הגליל ויוצרים צורת “בייגל”. מרימים את הבייגל בעזרת מרית מתכת מניחים על התבנית המרופדת בנייר, במרחק מה זה מזה.

להכנת לחמניות:

מחלקים את הבצק ל-12 כדורים. בידיים משומנות מעצבים כדורים חלקים. מניחים את הכדורים על התבנית המרופדת בנייר, במרחק מה זה מזה.

זורים על הלחמניות או הבייגל’ס שומשום, מלח גס, קימל, או קצח, לפי הטעם.

אופים במשך 30 עד 35 דקות, עד שהבייגל’ס, או הלחמניות תופחים ומזהיבים יפה. מצננים מעט.

__________

המתכון מובא מאתר הבית של אינטרנט זהב, והוא ניתן באדיבות רות סירקיס, כדוגמה למתכונים מתוך מגזין האינטרנט “מהמטבח באהבה” של רות סירקיס. בכל שבוע מכינה רות סירקיס “ערכת” מתכוני אינטרנט כאלה לקראת השבת. לפני החגים, מופקים מגזינים עם מתכונים מיוחדים לחג.

המתכונים, התמונות שלהם, חדשות קולינאריות, סרטון וידאו שבועי, ועוד הפתעות ושירותים מרכיבים יחד את המגזין. כולם מתאימים לצפייה במחשב הביתי, ולהדפסה של כל מתכון ותמונה בנפרד, לפי הצורך, במדפסת ביתית.

המגזין מגיע בכל יום רביעי, לתיבות הדואר האלקטרוני של אלפי המנויים הקבועים, בדיוק בזמן, כדי להספיק להתארגן ולהכין את המאכלים בסוף השבוע…

לצפייה במגזין לדוגמא להצטרפות למגזין לחץ/י כאן

להצטרפות למגזין הקליקו כאן או התקשרו: 1-700-702-702

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן