פורום כאן נעים

הצהרות ראש הממשלה נתניהו ונשיא ארגנטינה

הצהרות ראש הממשלה מר בנימין נתניהו ונשיא ארגנטינה מר מאוריסיו מאקרי לאחר פגישתם היום (שלישי).

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

פסח

אם אין לחם, נאכל – עוגות!

מתכונים נפלאים לעוגות ועוגיות, לרגל חג הפסח לארוח, לקינוח ולתוספת קלוריות.
אם אין לחם, נאכל – עוגות!
Cake_Chocolate_180k-n_033.jpg

כל מה שצריך לעוגות של פסח, זה בעיקר הרבה מאד ביצים, כשהעיקרון המנחה הוא, שבמקום קמח יש בהן הרבה מאד… אוויר. אמנם הרבה אוויר, אבל זה לא מונע גם מהקלוריות להשתתף בחגיגה. לנמנעים מקטניות בפסח, באמת אין הרבה מה לאכול וכשנמאס מהמצה, אפשר להתנחם בחתיכת עוגה… או שתיים… או שלוש. או, בעצם… אפילו… ארבע!

טארט התפוחים המלכותי של “סבתא נאוה” ( מתכון חלבי) מתכון מסובך מאין כמוהו, אבל שווה כל טיפת מאמץ.

החומרים:

1 חב’ חמאה
10 תפוחי עץ מסוג גרנד
100 גרם אגוזים
100 גרם צימוקים
מעט ריבה
5 ביצים מופרדות
5 כפות סוכר
כף שמן
½ שקית אבקת אפייה
5 כפות קמח תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

שלב 1:

בסיר שטוח ורחב ממיסים את הסוכר, תוך בחישה מתמדת עד להיווצרות קרמל. (זהירות, לא לשרוף את הסוכר!)

מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, מערבבים היטב.

שלב 2:

קולפים את התפוחים ומנקים את הליבה, משאירים את התפוחים בשלמותם. מסדרים את התפוחים בסיר עם תערובת הסוכר והחמאה. ממלאים כל תפוח במעט ריבה, אגוזים וצימוקים ואת היתרה מפזרים מלמעלה.

אופים כ-40 דקות בחום בינוני.

שלב 3:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף קשה ויציב. מערבבים את החלמונים, השמן ואבקת האפייה ומכניסים לקערת הקצף. מערבבים בזהירות.

מוסיפים חמש כפות קמח תפוחי אדמה ומערבבים בזהירות. שופכים את התערובת על סיר התפוחים ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.

מוציאים מהתנור ומקררים. הופכים את הסיר ע”ג צלחת הגשה ומגישים חם עם… גלידה.

עוגת טורט קלאסית

אין לה מה להרגיש שלא בנוח לטורט הקלאסית. לא כולם בנויים לעוגות טארט מלכותיות.

החומרים:

6 ביצים מופרדות
4 כוסות קמח תפו”א
4 כוסות קמח מצה
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית וניל
¼ כוס שמן

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף נוקשה ויציב. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים.

מוסיפים בתנועות עטיפה את קצף החלבונים לעיסה. שופכים לתבנית משומנת ואופים כ-45 בחום בינוני.

ניתן לשדרג בעזרת שוקולד צ’יפס, אגוזים, שבבי שקדים.

עוגת מוס שוקולד של “סבתא נאוה”

טוב, תפסתם את העניין. כל מתכון של “סבתא נאוה”, הוא מתכון בטוח לחגיגה.

החומרים:

100 גרם מחמאה
6 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם אגוזים חתוכים

אופן ההכנה:

Cake_totim_t180_01.jpg

ממיסים את השוקולד בסיר כפול ע”ג אש נמוכה.מקציפים את החלבונים ו1/3 כוס סוכר. לחוד מקציפים מחמאה, חלמונים ו1/3 כוס סוכר עד שמתקבל קצף חזק ויציב.

מוסיפים את השוקולד המומס לעיסת החלמונים וממשיכים להקציף כדקה. מקטינים את מהירות ההקצפה ומוסיפים פנימה את האגוזים. מקפלים פנימה את הקצף בזהירות.

מחצית מהכמות שופכים לתבנית עגולה מס’ 22 ואופים בחום בינוני. כשהעוגה מוכנה שופכים את מחצית הכמות הנותרת מעל ומצננים במקרר.

עוגת “חבל על הזמן” של סבתא נאוה

החומרים:

7 ביצים מופרדות
1 ו-3/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
2 כפות שמן
2 כפות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף נוקשה. בקערה נפרדת טורפים במזלג 7 חלמונים + שמן + אבקת אפיה.

מאחדים את התערובות בזהירות שהקצף לא ייפול. מוסיפים בהדרגה את הקמח ושופכים לתבנית משומנת. אופים בחום בינוני כ45 דקות.

“בראוניז” כשר לפסח

כן. אפילו ’בראוניז’ כבר הכשירו לפסח.

החומרים:

4 ביצים
1 ¼ כוס סוכר
½ כוס שמן
½ כוס קקאו
½ כוס קמח תפוחי אדמה
½ חבילה אגוזים טחונים
½ חבילה אבקת אפיה
½ כוס קוקוס

אופן ההכנה:

מערבבים את הביצים, הסוכר והשמן לתערובת נוזלית. בקערה נפרדת, מערבבים, את הקקאו, קמח תפוחי האדמה, האגוזים, אבקת האפייה והקוקוס.

מצרפים את שתי התערובות ומערבבים, עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-3/4 שעה.

עוגת שוקולד, קצפת ותותים (מתכון חלבי)

עוגה עשירה וטעימה, מצוינת לאירוח חלבי או פרווה.

החומרים:

8 ביצים מופרדות
½ 1כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות נס קפה
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון
חבילת תותים מנוקים ושטופים.

אופן ההכנה:

Cake_apple_t180k-n_01.jpg

מקציפים את השמנת המתוקה, הלימון, 2 כפות אבקת סוכר וכף קפה, עד לקבלת קצף אחיד ויציב.

בנפרד מקציפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר, עד לקבלת ערובת קשה ואוורירית. ממיסים השוקולד בסיר כפול ע”ג אש נמוכה ומוסיפים לקצף חלמונים. מוסיפים כף קפה.

בנפרד מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר ומוסיפים לשוקולד בהדרגה. שופכים לתבנית אפייה עגולה גדולה ומשומנת ואופים כ-20 דקות בחום בינוני.

מוציאים ומצננים. מורחים את הקצפת ומקשטים בחצאי תותים.

עוגת אגוזים, שקדים, קצפת וריבה (מתכון חלבי)

החומרים:

7 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כפות סוכר
2 כפות קמח מצה
3 כפות ריבת תות
1 שקית שמנת מתוקה
150 גרם שקדים, טחונים
150 גרם אגוזים, קצוצים
1 כף תמצית וניל.

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף יציב ואחיד. להוסיף תוך כדי בחישה מתמדת את האגוזים, השקדים, תמצית הוניל וקמח המצה.
לשפוך לתבנית עגולה ומשומנת. לאפות כ-40 דקות בחום בינוני ולצנן. למרוח את הריבה על גבי העוגה. להקציף השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר ולמרוח על העוגה.

פרפה אגוזים קר של “סבתא נאוה”

החומרים:

200 גרם “נשיקות מרנג” (מתכון מופיע במשלוחי מנות מקוריים לפורים)
2 שמנת “ריץ’”
150 אגוזי לוז קצוצים
1 כפית נס קפה

אופן ההכנה:

שוברים את הנשיקות לחתיכות גסות ומערבבים עם האגוזים. מקציפים את ה”ריץ’” עם הנס קפה ומקפלים לתערובת הנשיקות בזהירות. שופכים לקערה שטוחה ומקפיאים. מוציאים 15 דקות לפני ההגשה, חותכים ומגישים.

עוגת שוקולד ואגוזים

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר
¾ כוס שמן
6 ביצים
100 גרם אגוזים טחונים
4 כפות קמח מצה
1 כף נס קפה
1 ½ כוס סוכר

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד, השמן, הקפה וחצי מכמות הסוכר, תוך כדי בחישה מתמדת, עד להמסת הסוכר.

מוסיפים את החלמונים בהדרגה ובוחשים בהתמדה וללא הפסקה, עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. בנפרד מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר ומקפלים לתערובת בזהירות.

מורידים הצידה כמות של כוס עבור הקרם ושומרים בקירור. לשאר התערובת מוסיפים את קמח המצה והאגוזים. אופים בתבנית עגולה גדולה, מס’ 26, כ-45 דקות בחום בינוני. כשהעוגה חמה עדיין מצפים בקרם הנותר.

__________

הכותבת יערה הולצמן, למדה עיצוב, ועבדה בתור ארט-דירקטורית וקופירייטרית במשרדי פרסום שונים. כיום היא עסוקה בעיקר בגידול ילדים, בישול וספונג’ה, ובין לבין היא גם “חוטאת” בכתיבה.

* מובא באדיבות אתר aish של “אש התורה” שהיא רשת בינלאומית וא-פוליטית של מרכזים לחינוך יהודי.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים