משקאות

אזני המן “אלכוהוליים”, וקוקטייל פראי – סחלב פרג ושקדים

0
0

אוזני המן – ואריאציות מהפולקלור היהודי ◄ אזניו של המן, היו וודאי נצלות בגיהינום, אילו שמע הרשע על הדרך שבה הן נאפות בכל בית יהודי בעולם…
אזני המן
אזני המן “אלכוהוליים”, וקוקטייל פראי – סחלב פרג ושקדים

יקבי ברקן, בהפקתו של השף עידן הלפרין, מציעים, לחוגגים בחג פורים, במסיבות הריקודים ובאירועי החג – מתכון להכנת אוזני המן “אלכוהוליים”, וקוקטייל ייחודי, ממנו יצאו כל הסודות.

אוזני המן “אלכוהוליים”

המצרכים:
לבצק למלית

100 גר’ סוכר 100 גר’ שקדים קצוצים
200 גר’ חמאה 100 גר’ צימוקים קצוצים
300 גר’ קמח ½ כוס ליקר שקדים “אמרטו”
4 כפות ברנדי “סטוק 84” 4 כפות סוכר
2 כפות דבש

אופן ההכנה:

מערבבים ביד או במעבד מזון את חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד ולא דביק. מניחים לקירור במקרר למשך כשעה.

את המלית מכינים בתוך סיר קטן, על אש נמוכה עד לקבלת סמיכות ומסה דביקה – יש להקפיד שהסוכר יימס עד תומו.

פותחים את הבצק לעלה בעובי של ½ ס”מ, קורצים עיגולים בגודל כוס.

מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול וסוגרים לאוזן.
אופים כ- 15 דקות בחום של 170 מעלות. ניתן לאפות זמן רב יותר להשחמה.

אוזני המן – ואריאציות מהפולקלור היהודי.

אזני המן, על שום מה? על-פי המסורת על שום שקצצו את אוזני הפושעים. והמדרש מסביר, כי אכן כך, נעשה להמן הרשע “פני המן חפו”.

אזניו של המן, היו וודאי נצלות בגיהינום, אילו שמע הרשע על הדרך שבה הן נאפות בכל בית יהודי בעולם…

אוזני המן נוסח הולנד – “המנזאורן” – כמו המתכון הבסיסי רק חתוך למלבנים ארוכים

אוזני המן נוסח גרמניה “המן-מוצן” – כמו המתכון הבסיסי רק בתוספת 2 כפות סוכר לבצק.

“שונזוכן” שוויצרי ו”לוראן” צרפתי – כמו המתכון הבסיסי, רק בתוספת 2 כפות סוכר, 3 כפות חמאה מומסת וקליפת לימון מגוררת לבצק.”היזבלאזן” אוסטרי – כמו המתכון המקורי אבל 3 ביצים במקום 2 ובתוספת כפית קינמון

“דיפלס” יווני – 6 ביצים, 2 ו-3/4 כוסות קמח, 1/3 כוס שמן זית וכפית מיץ לימון – לבצק. אחרי הטיגון בוזקים קינמון ואבקת סוכר מעל.

“שמליה” תורכי – כמו המתכון הבסיסי בתוספת כפית מיץ לימון לבצק

“אורכי דה המן” איטלקי – הבצק הבסיסי בתוספת 1/2 כוס סוכר ו-2 כפות שמן זית לבצק.

אוזן המן צפון אפריקאית – כמו המתכון הבסיסי אבל חותכים את הבצק לרצועות צרות מסובבים על מקל של כף עץ, מטגנים בשמן עמוק אחד אחרי השני וטובלים בדבש פושר

סחלב פרג ושקדים

חומרים:

2 ליטר חלב
2-3 כפות פרג טחון
4-6 כפות קורנפלור
1 כוס ליקר שקדים- סטוק
20 גר’ אבקת סחלבים
100 גר’ שקדים קצוצים
250 גר’ סוכר

אופן ההכנה:

מבשלים את החלב, הסוכר והפרג בסיר על אש קטנה.

עם הרתיחה, מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקורנפלור ואבקת הסחלבים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

מורידים מהאש ומוסיפים ליקר שקדים ומערבבים. מוזגים את התמיסה לכוסות הגשה ומפזרים שקדים קצוצים מעל.

מגישים חם.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן