דברי מאפה

טירמיסו איטלקי

0
0

פירוש השם “טירמיסו” הוא “הרם אותי גבוה”. זה מתייחס לאלכוהול שבליקר שבו טבולים וספוגים הבישקוטים, שאמור לעזור למצב הרוח להתרומם לגבהים. האמת היא שמצב הרוח מרקיע לשחקים גם מהטעם הטוב של העוגה הקלה הזו.
טירמיסו איטלקי
טירמיסו איטלקי

טירמיסו היא עוגה עם מפגש מעניין של טעמים: גבינה לבנה, קפה, ליקר, בישקוטים וקקאו בלתי ממותק. תסמכו על האיטלקים שהם יצליחו להוציא מהמרכיבים האלה משהו טוב. ומה שטוב עבורנו זו העובדה שיש כאן עוגה קלה מאוד מאוד להכנה. אין צורך במיקסר, בלנדר, מעבד מזון או תנור. המכשיר היחיד המחובר לחשמל, שיש בו צורך, הוא קומקום חשמלי. כדי להכין את הקפה שבו טובלים את הבישקוטים.

החומרים:
(4 עד 6 מנות)

תבנית אובאלית או מלבנית במידות 18X22
250 גרם בישקוטים

רוטב קפה:

4 כפיות שטוחות אבקת קפה נמס
2 כפות סוכר רגיל
חצי כוס מים חמים
2 כפות ליקר תפוזים

קרם גבינה:

250 גרם גבינת שמנת עם אחוז שומן גבוה או גבינת מסקרפונה
2 מכלים קרם פרש
100 גרם אבקת סוכר

ציפוי וקישוט:

2 ממתקי “מקופלת” (או יותר לפי הטעם)
2 כפות אבקת קקאו (לא מומתק) מאיכות טובה

ההכנה:

ממיסים את הקפה והסוכר במים החמים. מוסיפים את הליקר ומתקבל רוטב קפה. יוצקים לצלחת שטוחה.

מערבבים את הגבינה עם הקרם פרש ואבקת הסוכר לקבלת קרם גבינה מתוק ועשיר. מתבלים אותו בכף מרוטב הקפה.

מורחים רבע מכמות הקרם על תחתית התבנית. טובלים את הבישקוטים ברוטב הקפה ועורכים אותם לאורך התבנית, בצפיפות, זה ליד זה. מכסים בכל שארית הקרם.

מפוררים את ממתקי ה”מקופלת” וזורים על הגבינה. מכסים את התבנית ביריעת רדיד אלומיניום ומאחסנים במקרר לפחות 3 שעות כדי לייצב ולמצק את העוגה. כדאי להכין אפילו יום מראש כי הטעמים מתמזגים יותר טוב.

לפני ההגשה זורים את אבקת הקקאו מלמעלה, דרך מסננת רשת דקה. מחלקים למנות בעזרת כף גדולה או חותכים בסכין ומעבירים לצלחות אישיות במרית.

המתכון ניתן באדיבות רות סירקיס, כדוגמה למתכונים מתוך מגזין האינטרנט “מהמטבח באהבה” של רות סירקיס. בכל שבוע מכינה רות סירקיס “ערכת” מתכוני אינטרנט כאלה לקראת השבת. לפני החגים מופקים מגזינים עם מתכונים מיוחדים לחג.
המתכונים, התמונות שלהם, חדשות קולינאריות, סרטון וידאו שבועי, ועוד הפתעות ושירותים מרכיבים יחד את המגזין. כולם מתאימים לצפייה במחשב הביתי, ולהדפסה של כל מתכון ותמונה בנפרד, לפי הצורך, במדפסת ביתית.

מתוך “רות סירקיס – מהמטבח באהבה”, מגזין אינטרנט שבועי למנויים.

להצטרפות למגזין לחץ/י כאן

המגזין מגיע בכל יום רביעי לתיבות הדואר האלקטרוני של אלפי המנויים הקבועים, בדיוק בזמן כדי להספיק להתארגן ולהכין את המאכלים בסוף השבוע…

לצפייה במגזין לדוגמא הקליקו כאן

להצטרפות עכשיו הקליקו כאן או התקשרו 1-700-702-702

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן