משקאות

תודה רבה למקסיקו

0
0

דברים שרציתם לדעת על טקילה ולא היה את מי לשאול
תודה רבה למקסיקו
הרשו נא לי להציג לפניכם היום את אחד המשקאות האלכוהוליים היותר מעניינים הגוררים עימם אגדות ומיתוסים לרוב.
המשקה נקרא: טקילה.

agaba_180-01.jpg

השם – טקילה – מגיע משמו של הר געש יפייפה השוכן במקסיקו ונקרא Tetila ולמי שלא ידע או יודע, על מנת שמשקה ייקרא טקילה עליו לעמוד בשלושה קריטריונים:

1. המשקה חייב להיות מיוצר במקסיקו.
2. המרכיבים מהם מייצרים את משקה הטקילה חייבים לגדול אך ורק בחמישה אזורים ספציפיים שאת שמם נכיר בהמשך.
3. המשקה חייב להכיל לפחות 51% אגבה כחולה.

הטקילה מיוצרת מפקעת צמח הנקרא אגבה כחולה ומזכיר קצת אננס ודומה הרבה לקקטוס.

לידע כללי, פקעת האגבה הכחולה שוקלת כ-30 קילו ומתנשאת לגובה של מעל חצי מטר!

וכמו שהוזכר קודם – חמשת שטחי הגידול המותרים לגידול האגבה הכחולה על מנת להפיק את הטקילה הינם : חליסקו (Jalisco) שבאזור זה נמצאת העיירה טקילה, טמוליפס (Tamaulipas), ניאריט (Nayarit), מיצ’וקאן (Michoacan) וגוואנאחואטו (Guanajuato).

לליבת פקעת האגבה לוקח כ-8 שנים להבשיל ולשמש כמרכיב בייצור הטקילה.

פקעת האגבה נגזמת ומוכנסת לחדר אידוי למשך כשלושה ימים פלוס מינוס אשר במהלכם מתחממת ליבת הפקעת בטמפרטורה של כ-80 מעלות צלזיוס על מנת להתרכך קימעה.

משנסתיימה פעולת האידוי והריכוך נלקחת הליבה לחדר קירור למשך כיומיים מינוס על מנת שניתן יהיה להפריד את הנוזלים של הליבה משאר החומרים.

שלב הבא הינו שלב התסיסה. את הנוזל שהופרד מעבירים אל מיכלי פלדה ומוסיפים שמרים אשר יעזרו לנוזל להפיק אלכוהול. רמת האלכוהול בסוף שלב התסיסה מגיעה ל-7%. עדיין לא מספיק. צריך לזקק את זה עוד.

את הנוזל שהותסס מעבירים לתוך דודי נחושת לזיקוק כפול ומכאן מתחיל השלב הבא שנקרא שלב הזיקוק הכפול שלוקח כ-12 שעות.

רמת האלכוהול בסוף תהליך הזיקוק הראשון מגיעה לכ-20% ובסוף תהליך הזיקוק השני למעל 50%. מספיק ודי.

בסוף תהליך הזיקוק מתקבל נוזל שקוף שנקרא – איך לא – טקילה. סגרנו מעגל.

ודאי, תהיתם לעצמכם – אם הנוזל שמתקבל הינו שקוף, מה זה בעצם טקילה גולד?!

אז הינה התשובה:

ניתן לקבל את הצבע הזהבהב בשתי דרכים שונות אך לפני שאציג אותן, אכיר לכם את ארבע דרגות הטקילה:

tequila_t180_01.jpg

1. טקילה סילבר SILVER (שקופה) – טקילה צלולה שאינה עוברת תקופת יישון ומיועדת בעיקר להכנת קוקטיילים.
2. טקילה חובן Joven Abocado (צעירה) – טקילה צלולה שאינה עוברת תקופת יישון אך מוסיפים לה חומרי טעם, ריח וקרמל כדי שתיראה מיושנת. נקראת גם: טקילה גולד.
3. טקילה רפוסדו REPOSADO (במנוחה) – טקילה המיושנת בחביות עץ אלון בין חודשיים לשנה ומקבלת גוון בצבע ענבר.
4. טקילה אנייחו ANEJO (זקנה) – טקילה המיושנת בחביות עץ אלון בין שנה לשלוש שנים.

אז כמו ששמתם לב, דרך אחת היא להוסיף קרמל ולקבל כאילו טקילה מיושנת ודרך שניה היא באמת לתת לה להתיישן.

אגב, יוקרת המשקה נמדדת בעיקר על פי אחוז האגבה הכחולה ממנה הופק המשקה וכמו שהכתיבו המקסיקנים – המינימום הוא 51% והמקסימום הוא כמובן 100%.

עד כאן להפעם. בשבוע הבא, נדע אם באמת יש תולעת בטקילה, איך כדאי לשתות טקילה, נכיר קוקטיילים על בסיס טקילה וכשמגיעים לבר – איזה טקילה כדאי להזמין.

לחיים.

* הכותב ברק לינג, הינו ברמן מעל 10 שנים ומדריך אלכוהול “דרך ארץ” – בית הספר לברמנים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן